Şimdi Ara

Mitsubishi electric legendera ses ve kirlilik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. 2 ay önce mitsubishi electric legendera 12.000 btu klima satın aldım, kısa sürede montajı yapıldı. İlk zamanlar gözle görülür sorun yaşamadım. Klimayı çok az kullandık diyebilirim. Saat olarak belki 100 saat kullanmamışızdır. Eve yeni taşınıyoruz ve düzenimiz tamamen oturmamıştı. 1-2 haftadır klimadan sesler duymaya başladım. Fan hızını arttırdığımda ses artıyor, fan hızını düşürdüğümde ses azalıyordu. İçeride dönen fan bir yerlere sürtüyor gibi bir ses. Birde klimanın açılıp kapanan pervanelerinde toz topları gördüm. Servisi aradım ilçeme yakın servise yönlendirdiler beni arayacaklarını söylediler. Servis geldi iç üniteyi inceledi. Çok kirlenmiş bakım yapılması gerekli dediler. Işık tutup banada gösterdiler gerçekten pamuk pamuk toz toplamış nem ile yapışmış. Klimanın başka hiçbir yerinde toz yok. Plastik filtreleri tertemiz. Izgara görünümlü yerlerde en ufak bir toz tanesi bile yok. Servis kirlendiği içinde ses yapabilir dedi. Klimayı çok az kullandığımızı ve bu kadar kısa zamanda böyle kirlenmesinin normal olmadığını söyledim. Odayı sadece havalandırmak için pencereyi açıyoruz. Odada her hangi bir kır dök toz kalkacak bir şeyde yapmadık. Dyson süpürge kullandığımızı her gün en az 1 kez hatta bazen günde 2-3 kez odayı süpürdüğümüzü söyledim ama anlatamadım. Şimdi benim sizlere sormak istediğim klimanın bu kadar kirlenmesi normal mi arkadaşlar. Klima kutuda geldi ama bana teşhirden getirmiş olabilirler mi. Ya da klimada herhangi bir sorun mu var da böyle kirlendi. Gerçekten 70.000 lira verdiğim en iyi diye aldığım cihazda böyle sorunlar yaşamak canımızı sıktı. Sizlerin görüşlerini merak ediyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bulutali -- 27 Eylül 2024; 12:59:12 >

• Kasım ayından beri bu son bir hafta hariç 7/24 calisian 2 adet 12bin legendera aynı durumda. Dediğim gibi hem isinma hem de sogutma amaçlı kullandım. Tabiki bendeki çalışma süresi daha uzun. 10 günde bir filtrelerii yıkadım. Sizin de dediğiniz gibi evepatorde en ufak bir toz vs yok. Fakat crosfan pamukcuk bağlamış. Sanki fana yağ sürmüşler gibi üzerine yapışmış. Benim cihazlarda fan sürtme sesi yok. Tabi daha sonraki günlerde olur mu bilemedim. Bu arada bu pamukcuklari ben 25gun önce fark ettim. Kışın sanırım yoktu . Yaz kullanımında belkide nem vs dolayı kirlenmiş olabilir. Zira havalandırma amaçlı klima kapanmadan ev havalandirilldi. Ne kadarda olsa sokağın tozu toprağı gel.is olabilir. Klimalarin crosfani genel olarak bu kadar psmukcuk yapıyor mu bende.merak ediyorum. Mitsubishi electric legendera ses ve kirlilik

• motomurat kullanıcısına yanıt

Bu kadar pamukçuk tozu tüm filtreler temiz ise ilk defa görüyorum Farkli bir durum söz konusu olabilir.

Ben toz değilde mantar olduğunu düşünüyorum. Sanırım nemden dolayı bakteri mantar oluştu fanlar üzerinde. Klimanın su gider hortumu apartmanın pis su giderine bağlanmıştı. Acaba bu sebepten olmuş olabilir mi nem ve bakteri mantarları. Montaj esnasında pis su giderini delerek klima su giderini oraya takmışlardı.
  • Diamondx D kullanıcısına yanıt
    Bende ilk defa bu durumla karşılaştım. Bugün ailemin evindeki 10 yıllık klimayı inceledim. Plastik filtreler hariç hiç bakım temizlik yapılmadı. Fan üzerinde toz yüzeyi var başkada bir şey yok.
  • Bulutali B kullanıcısına yanıt

Mantarı geç lağım kokusu içeri sarar hocam hemen dışarı al tahliye hortumunu

Kesinlikle mantar değil. Zira bu pamuksu şeyler fanin en ucunda tüm.yuzeyde degil. Az önce pamuklu çubuk kontrol ettim. Hakikaten pamuk gibi. Acaba statik elektrik olabilir mi buna neden olan şey? Bu arada tahliye hortumu direk sokağa bağlı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi motomurat -- 29 Eylül 2024; 18:39:56 >
    Direkt sokağa bağlı derken ? Gider borusuna mı bağlı hocam ? Yoksa dışarıya öyle damlıyor mu. Ben çok tiksindim ve klimayı çalıştırmıyorum. Tekrardan servis çağıracağım. Siz ne yapmayı düşünüyorsunuz
    Direk hortum kaldırıma iniyor Hocam. Müstakil 3 katlı bina sorun olmuyor yani. Temizlik için sanırım ben de servisi çağıracağım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.