birçok japon markasının türkiyeye dizel göndermeme sebebinin başında türkiyedi dizel kalitesinin düşük olması!
fakat honda önümüzdeki sene dizel versiyon getirmeye başlıyacakmış.civic dahil.digerleri ne yapar bilmiyorum
not:bugun gazetede okudum. :)
iyi günler
ahaaaaaa KAFKAFTR bunu görmeli walla .bide yaparlar şöle 1.6 turbodizel 140-150 beygir bide uygun bi fiyat koydu hoooop bütün benzinli civiclerin değeri düşer walla
Lancer dizelinin türkiyede ki akaryakıt kalitesi artmadığı sürece geleceğini pek zannetmiyorum.
Toyotada bunu bahane ederek diesel binekleri geç getirdi. Bir keresinde bandırma toyota bayisine arkadaşa araç almaya gittik satış şefi dieselleri kötüleye kötüleye hal oldu, neymiş diesel kalitesi düşükmüş? Çünkü toyota diesel getirmiyordu. Şimdi aynı adam dieseli hararetle savunmakta , hatta geçen bozdum herifi, değişen ne olduki??? Bayi hatası olmadıkça tr de satılan mazotun kalitesi yeterli ama bayi sumu katar, başka birşeymi katar bilinmez. Güvenilir olduğuna emin olduğun yerden aldığın sürece sorun yaşamazsın. Mitsubishinin tr de %90 aracı dieseldir. coltun dieseli geldiyse lancerinkide gelir. madem yakıt kalitesi düşük, neden coltun dieselini satıyorlar???
quote:
Orijinalden alıntı: lokosit
Toyotada bunu bahane ederek diesel binekleri geç getirdi. Bir keresinde bandırma toyota bayisine arkadaşa araç almaya gittik satış şefi dieselleri kötüleye kötüleye hal oldu, neymiş diesel kalitesi düşükmüş? Çünkü toyota diesel getirmiyordu. Şimdi aynı adam dieseli hararetle savunmakta , hatta geçen bozdum herifi, değişen ne olduki??? Bayi hatası olmadıkça tr de satılan mazotun kalitesi yeterli ama bayi sumu katar, başka birşeymi katar bilinmez. Güvenilir olduğuna emin olduğun yerden aldığın sürece sorun yaşamazsın. Mitsubishinin tr de %90 aracı dieseldir. coltun dieseli geldiyse lancerinkide gelir. madem yakıt kalitesi düşük, neden coltun dieselini satıyorlar???
Zaten L300 le L200 le pazar lideri olan bir firmanın dizel kötü bilader demesi çok abes kaçmamı a gülüm?
Bunlar bahane...Mercedes S klass ın bile dizelini getiriyor.Kaç yüzmilyarlık araç.
Tırlar-Kamyonlar-Kamyonetler-Otobüsler dizel.Bunların hepsi pahalı araçlar.O zaman ya satan adam çok akıllı ki kalitesiz yakıtla her biri motor bitirecek,ya da bu araçları dizel alanlar salak, yakıt berbat o kadar para verdiler kötü yakıt maffedecek araçlarını
Aynı yakıt markasının 2 farklı yakıt istasyonun aynı araca alınan yakıtta bir depo ile 520 kilometre gidilirken diğer akaryakıt istasyonundan yakıt alındığında 600 Km gidiliyor. Aynı yerden yakıt geliyor fakat istasyon sahipleri katkı kullanabiliyor.
Geçtiğimiz yıl şahit oldum, Hadımköyde X yakıt istasyonundan yakıt alan 3 kamyon ve kamyonet sahibi aracının çekiş gücü düşüşü şikayeti ile servisimize geldi ve biraz muhabbet ettikten sonra 3 araç sahibinin de yakıtı aynı yerden aldıkları ve yakıt aldıktan sonra sorunun başladığına şahit oldum. Euro1 ve Euro2 yakıt normuna uygun çalışan bahsedilen araçlar yakıt pompası ile çalıştığını da düğünürsek yeni nesil Common Rail teknolojisi ile çalışan araçlarda nelere sebebiyet verebileceğini düşünmeye bile gerek görmüyorum ki örneklerini birçok markada enjektör problemi ile yaşadık ve 4 enjektör X 750 TL=3.000 TL gibi ücretleri ödeyerek. Yakın dönemde yakıt kalitesi ve denetimler artarak,özellikle de rekabetin etkisi ile yakıt kalitelerinde artış sağlandı.
Aralarda bu konuya bakıyorum hep. Bir de Mazda 3 dizel konusu var. İki modelden de bekliyorum ama bakalım ne zaman...
bakalım ben 2011 modelinin çıkmasına kadar sabrediyorum.bakarsın bi değişiklik olur filan diye.zaten 6-7 ay filan war.belli olmaz bi donanım bile değişse faydadır.bekliyoruz bakalım.ama dizelinin geleceğine pek inandığımı söleyemem....
mazda 3ten sonra Honda CIVIC da dizellenecek...
"Son olarak Türkiye'deki yakıt kalitesine güvenmeyen ve yıllardır dizel araçlarını satışa çıkarmayan Toyota, dizellerini getirmeye başlamıştı. Sadece CR-V modelinde bir dizel motor getiren Honda da, gelecek yıl Civic modelinde de dizel seçeneği sunacak"...
Ahanda habere gel;
kafkaftr;senin aracın pabucu dama atılır mı acaba dizel motorla birlikte
quote:
Orijinalden alıntı: immortalkaan
Ahanda habere gel;
kafkaftr;senin aracın pabucu dama atılır mı acaba dizel motorla birlikte
Yılda 10 bin km yapmayan kafkaf n'etsin dizeli??!
Civic'i dizel getirecek arkadaşın da .... Arkadaş biz sessiz civic'e alıştık.Şimdi ben bi binecem mübarek RENCIR gibi KIRKIRKIRKIR layacak.
Arkadaş bineğin benzinlisi makbulmüş
Bacey haberin kaynağını da bi açıklayabilirsen iyi olacak.
Arkadaşlar, Yeni Lancer CVT 1.8 Intense aracımı satmak istiyorum. 14.000 KM'de, metalik gümüş gri ve aracın özelliklerine ek olarak;
GPS Navigasyon Türkiye Haritalı Türkçe Sesli Yönlendirmeli
Ön-Arka LCD Ekranlı Parkomat (Mitsubishi Yetkili Servisinden Alındı. Faturalı, garantili.)
EVO X arka kanat (Mitsubishi Yetkili Servisinden Alındı. Faturalı, garantili.)
Philips XENON Uzun Kısa Far Takımı + Sis ve park buz beyazı (Mitsubishi Yetkili Servisinden Alındı. Faturalı, garantili.)
Tüm Camlarda Güvenlikli Cam Filmi (Hırsız aracın camını kırsa dahi cam dökülmez içeri girilmez.) (Doğus Oto Maslakta Yapıldı. Faturalı, garantili.)