Şimdi Ara

Mitsubishi Space Star izlenimlerim (Önyargılarınızı yıkacak) (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
423
Cevap
19
Favori
44.441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
31 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Cvt'nin kavrama sıkıntısı var mı? Tork konventorlu şanzımanlarda motor resmen boşa çeviriyor, bağırıyor sonra hızlanıyor. Bir de ara hızlanmalarda, yokuş yukarı çıkışlarda vites tepkisi nasıl acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nightbringer

Cvt'nin kavrama sıkıntısı var mı? Tork konventorlu şanzımanlarda motor resmen boşa çeviriyor, bağırıyor sonra hızlanıyor. Bir de ara hızlanmalarda, yokuş yukarı çıkışlarda vites tepkisi nasıl acaba?

Hocam en guzeli deneme surusu yapmaniz.yoksa baska turlu yuzmeyi tarif etme gibi bisey olurelbetteki space star bulamayacasiniz deneme icin ama cvt nin fikir vermesi icin nissan micrayi deneyebilirsiniz.ben micrayi denedim ve cvt sanzimandanmi yoksa aractanmi bilmem ama pek sarmadi acikcasi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mentet -- 9 Eylül 2014; 21:44:54 >
  • mentet M kullanıcısına yanıt
    Sarmamasının sebebini açıkladığınız an soruma cevap vermiş olacaktınız hocam. dediğiniz doğru ama. Ya İstanbul'a gideceğim test için ya da Garenta dan micra kiralayacağım.

• Merhaba ..umarım aracınızla işler yolundadır..Bır sorum daha olacaktı ? Kagıt uzerınde aracın torku rakiplerinden daha zayıf (106 Nm.) gözüküyor. Acaba pratıkte bunun bır sıkıntısını yasadınız mı? Yorumunuzu merak ettim
  • quote:

Orijinalden alıntı: tartekin

Merhaba ..umarım aracınızla işler yolundadır..Bır sorum daha olacaktı ? Kagıt uzerınde aracın torku rakiplerinden daha zayıf (106 Nm.) gözüküyor. Acaba pratıkte bunun bır sıkıntısını yasadınız mı? Yorumunuzu merak ettim

Her şey yolunda, teşekkürler. Çok memnun olduğum için araba konusunu unuttum artık, pek ilgilenmiyorum piyasayla.

Aracın ağırlık, bg ve tork değerleri iyi oranlandığı için 106 Nm 'lik tork yetersiz gelmiyor. Ben memnunum. Seri bir araç. Endişeniz olmasın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tartekin

Merhaba ..umarım aracınızla işler yolundadır..Bır sorum daha olacaktı ? Kagıt uzerınde aracın torku rakiplerinden daha zayıf (106 Nm.) gözüküyor. Acaba pratıkte bunun bır sıkıntısını yasadınız mı? Yorumunuzu merak ettim

Ben aracı kullanmadım ama araç hafif 865kg. Rüzgar direnci ve lastik yuvarlanma direnci düşük. Bir de dediklerine göre cvt en uygun tork/devir aralığını seçiyormuş. Bu yüzden sorun olmaz diye düşünüyorum. Babamda 1.2 70 bg 112 nm tork fabia var. Araç 1090 kilo ama biz aman aman sıkıntı çekmedik ki bu araç daha iyidir.

• space star ın cvt şanzumanı kaç vites yaptıklarını bilen varmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mhmt_trn

space star ın cvt şanzumanı kaç vites yaptıklarını bilen varmı?

Kayış kasnak yapılı olduğu için vites sayısını söyleyemeyiz ama vites oranlarına bakılabilir. Videoda araç 100 ile giderken 2500 devir civarındaydı. Aynı hızda 5. Viteste bizim fabia 2900-3000 devir çeviriyor.

• nightbringer kullanıcısına yanıt
    Şanzıman ile ilgili yazdıklarınız doğru. Ama devir kısmına ekleme yapayım. Düz yolda ivmelenmeden 100 km/s sabit hızda giderken, araç 2000 devir civarında çeviriyor.

Bu arada, meraklısı için bir not. Kullanım kılavuzunda düşük yakıt lambası ilk yandığında depodaki benzinin 6 litrenin altına düştüğü yazıyor. Fakat ışık yandıktan sonra 15 km kadar yol yapıp depoyu doldurttuğumda, araç 27,5 litre yakıt aldı. "Yani 6 litre yakıt kalınca ilk lamba, 3 litre kalınca ikinci lamba yanar" ifadesi doğru değil gibi.

• Göstergede panelindeki 120 Kmh ışığı ve vitesteki L konumu ne oluyor ? Motoru tüpe uyumlu mu ? Arka diz mesafesi ne alemde ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: flyer_mig

Göstergede panelindeki 120 Kmh ışığı ve vitesteki L konumu ne oluyor ? Motoru tüpe uyumlu mu ? Arka diz mesafesi ne alemde ?

L motor freni , arka diz mesafesi gerçekten iyi ve motor tuple uyumlu.

• flyer_mig kullanıcısına yanıt
    subablar tamamen çelikten ve subab uçları sertleştirilmiş çelikten yapılmış.
    durumumu ayarlayınca space star almayı düşünüyorum.
    ve kısa süre sonrada tüp taktırıcam.tüpe uyumludur.
    fakat mitsubishi servisi bu işe burun kıvırır gibi cevaplar verebilir sizlere.
  • Şu aracı almayı çok istiyorum ama fiyatı çok yüksek. Gerçi hepsinin öyle. Bütçe sınırları dışında

• quote:

Göstergede panelindeki 120 Kmh ışığı ve vitesteki L konumu ne oluyor ? Motoru tüpe uyumlu mu ? Arka diz mesafesi ne alemde ?

"Göstergede panelindeki 120 Kmh ışığı" derken neyi kastettiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: Huysuz İhtiyar

quote:

"Göstergede panelindeki 120 Kmh ışığı" derken neyi kastettiniz?

Mitsubishi Space Star izlenimlerim (Önyargılarınızı yıkacak)

Sağ sinyal lambasının hemen altında 120 km/h yazıyor.Şehir içi hız uyarısı mı ?

• flyer_mig kullanıcısına yanıt
    O hız sabitleyicisinin devrede olduğunu gösteren simge. Türkiye'deki araçlarda o donanım olmadığı için kullanım kılavuzunda bile açıklanmamış. İngilizce owner's manual'da mevcut. Benzer şekilde, sol sinyal ışığının yanında da lastik basınç uyarısı var. O donanım da Türkiye'deki araçlarda olmadığı için o da bir işe yaramıyor. Anahtarsız çalıştırma tuşu yuvasının da hazır olması gibi, bu tür şeyler sabit. Pazardaki donanım seviyesine göre işlev kazanıyorlar.

• Meraklısı için:

Aracın düz vitesi Türkiye'ye gelmiş. Liste fiyatı 38.950 TL. Donanım CVT ile aynı.

http://www.mitsubishi-motors.com.tr/fiyatlar/

• Huysuz İhtiyar H kullanıcısına yanıt
    Temsa yı anlamak mümkün değil kardeşim manueli getirecwğine getirsene en dolu spacestarın cvt lisini sacma sapan bir politikaları var?bu arada aracla aranız nasıl hersey yolunda mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: avukathayro

Temsa yı anlamak mümkün değil kardeşim manueli getirecwğine getirsene en dolu spacestarın cvt lisini sacma sapan bir politikaları var?bu arada aracla aranız nasıl hersey yolunda mı?

Space star tam dolu haliyle C sınıfı araçları sollar. Ama bu sefer de fiyat arttırmaları gerekir ki bu yüzden hiç satamazlar. Resmen sıfır kara yakın satış yapmaları lazım.

• avukathayro A kullanıcısına yanıt
    Benim bir sıkıntım yok, gayet memnunum. 2000 km'ye ulaştım. Tam iki ay oldu. Yakıtı dert etmeden araç sahibi olmak gerçekten güzel bir duyguymuş. Bu arada, bugün ilk defa başka bir Space Star gördüm. O da beyazdı.

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.