Şimdi Ara

Miyav Kedi Nidalee

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.093
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar forumdahttp://forum.donanimhaber.com/m_54345851/tm.htm adresinden Nidalee'nin basic guide'ına ulaşabilirsiniz. Bu sebeple tekrar skilleri tanımlamakla vs. vakit kaybetmeden hemen bu ayın favori buildlerinden Oha Nidalee'nin Canına Bak buildini anlatmaya başlıyorum.

Eksileri/Artıları

*Nidalee'nin hiçbir crowd controlünün (stun/snare/slow gibi) olmaması, Ignite ve Healing Reduction da sizi ani kurtulma şansınızdan mahrum kılması sebebiyle yoğun cc'si olan takımlara karşı pek işe yaramayacaksınız.
    *Eğer last hit atmayı bilmiyor, beceremiyor veya lane'inizde en ufak agresif pushlandığınızda yarı canınızı bırakıyor ve bu sebeple farmdan geri kalıyorsanız Nidalee'yi oynamamalısınız. Zira söz konusu buildde last hitleri asla kaçırmamalı, basic attack'ınızla dahi karşınızdaki kişiyi sıkıntıya sokmalısınız.
    *Summoner'larınızı en değerli olacakları ana kadar saklamayı biliyorsanız almalısınız. Aksi halde lvl 6 olmadan önce farma bağlanabilirsiniz çünkü bu buildin asıl gücü cougar formunda.
    *Bu build sizden hızlı refleksler gerektiriyor. Zira babaanne buildi olan ("Hihihi, torunum önde saldırırken ben arkadan mızrak atıp kill almaya çalışıyorum hihihi!") AP Nidalee buildinin aksine bu build sizden olay yerine cougar formunda girip canı az olanlara Q'lamayı, yönünüzü ayarlayarak W'lamayı ve E'lemeyi, savaşı kazanıyor/kaybediyorsanız ise etkili olarak gerekli kişileri cougar formundan çıkıp E'lemeyi gerektiriyor. Aynı zamanda eğer gerekenleri yerine getirebilirseniz babaanne buildinden katlarca çok damage vuruyor.
    *Telaşa kapılmadan mouse kullanabiliyorsanız çoğu duvardan atlayabilirsiniz.
    *Her teamfight'a girişinizde kaplan değilseniz en yakındaki diğer AD carry'e heal atarak ona attack speed buffı sağlayacağınız gibi siz de "Ohhoy bedava assist!" diye sevinebilirsiniz.
    *Cougar formunda cost yok. Spamlıyoruz delicesine. (Değil tabi.)
    *3.7k can, 160'a yakın PDef ile AD carryler size karşı etkisiz kalacaklar.

Skill Sıralaması

Şahsen tuzakla başlamanın karşı takımda Lee Sin gibi çok erken gankleyebilen junglerlara karşı inanılmaz etkili olduğuna defalarca kez şahit oldum. Lee Sin jungle'da olmasa bile lane'deki kişinin sizin basic attacklarınızdan kaçmak için çalıdan girip çıkıp creep kesmesi halinda çalıya koyacağınız bir tuzakla bu taktiğini de işe yaramaz kılacaksınızdır. (Çalıya çimmek???)

O kadar babaanne refleksi, olay yerine girememe vs. dedikten sonra anlaşılabileceği üzere Q'yu ilk olarak arttırmıyoruz. İlk arttıracağımız skill basic attacklarımıza inanılmaz bir saldırı hızı buffı verecek olan E olacak. E'nin ardından Q ve elbette her mümkün olduğunda R, en son ise W skillini arttıracağız.

Item Ne Alıyoruz?

Şahsen son 3 gündür AD Nidalee oynadığım her oyunda karşıma Fizz/Fizz/Shyvana sıralamasıyla aynı herolar gelip durdu. Çok nadir olarak Pantheon/Morde/Maokai gösterdi kendilerini yukarıda. (Lol Pantheon??? Lol Morde'u hala oynayan var mı? Maokai ne yahu? Support ya da Jungle oynayın onu mallar) Hem Fizz'in hem de Shyvana'nın rahatlıkla close range'e gelip damage burstleyebilmeleri sebebiyle healıma daha çok ihtiyacım olacağını düşünerek 3 healing potion, 2 mana potion ve Cloth Armor almıştım. (Mana potları kullanmama gerek dahi kalmadı.) Karşımızdaki ölse dahi (Sizin ölmeniz bir seçenek değil, çıkarın onu kafadan artık, daha oynamadan "Ay biz ölsek n'olacak?" denir mi?? :D) base'e en az 1050 gold ile dönüyoruz. Cloth Armor'u Madred's Razor'a dönüştürüp bir de basic ayakkabıları alıyoruz. İlk amacımız hızla Wriggle'ı tamamlamak olacak bu vakitten sonra.

Cloth Armor>Madred's Razor + Basic Ayakkabı > Ruby Crystal + Berserker's Greaves > Giant Belt > Warmog > Atma's Impaler

Warmog'u tamamlamanız en geç 18. dakikaya denk gelmeli. Zira bu saate kadar Warmog yapamadıysanız teamfightlarda etkisiz, last hitlerde kabiliyetsiz ve lane'inizde geçersiz olduğunuz anlamına gelir.

Atma'yı çıktıktan sonra Sheen yapmanız, Sheen'den sonra Phage>Trinity Force gitmeniz bir seçim, "Daha çok heallayayım, hem squishy karşı takım yahu!" diyebiliyorsanız ise doğrudan Rabadon çıkmanız bir başka seçim sizin için.

Runeları da Söylesene Kardeşim!

Quintessence'lara Armor Penetration
    Mark'lara Armor Penetration
    Seal'lara önceden Dodge Runeları koyuyorduk, fakat Nidalee'nin cougar formu eskisi gibi %10 dodge vermiyor. Artık Seal'lara Attack Speed veya Armor Rune'ları koymak, "Yok abi, en sevdiğim yemek damage, her lane'de yiyorum. Bana E spamlamak gerek!" diyorsanız ise Mana Regen/5 rune'ları koymanız daha akıllıca olacaktır.
    Glyph'lere ne koyuyoruz diye sormaya dahi gerek yok, basıyorum Cooldown'ı, basıyorum kırbacı, hobaaa!

Mastiri mastiri de mastiri mastik (???)

İşte bu sizin yaratıcı olmanız gereken kısım. Yeni mastery'lerin AP herolarına da etkili bonuslar vermesi sebebiyle 30 puanın 30'unu da Offense'e verebilirsiniz.

Şahsen aklımdan o kadar zorum olmadığından olsa gerek ben şöyle bir mastery tercih ediyorum;

Miyav Kedi Nidalee

Amaç sizi yeterince dayanıklı kılmak, melee damagelarımıza güvendiğimizden dolayı ise offense'den sadece melee'nin en temel mastery'lerini almak.

Samınır Sumunur diye bir şey dedi Recep Abi?

Ignite ya da Exhaust temel olmak üzere Flash/Ghost ikilisinden birini tercih etmeniz gerekiyor. Evet miyav da miyav diye zıplaya hoplaya kaçabilmek her zaman mümkün olmadığı sebebiyle bu ikiliden birini tercih ediyoruz. Şahsen 5v5'te Ghost'u pek sevmesem de Flash'a gelen son nerften sonra mesafenin kısalması sebebiyle ve cooldown'ın uzaması sebebiyle eski yeterliliğini sağlamadığı görüşündeyim.

Sizi Diğer Nidalee'lerden Ne Farklı Kılacak?

*Onun için öncelikle KPSS'ye girip Devlet Hayvanat Bahçelerinde kedigiller bölümünden bir memurluğa kapağı atmamız gereki... Ahov!
    *Wriggle'ınız olması, attack speed buffınızın olması sebebiyle creep sayınız sarhoş olacaktır. Karşı Jungle'ın meşgul olması halinde 10 saniye gibi bir süre içerisinde karşı maviye tecavüz ederek üst lane'de kesin hükümdarlığınızı ilan edip sizi Janna'yla aldatan sevgiliniz Nashahago'dan intikamınızı alabilirsiniz.
    *Q'nuzun kaplan formunda attack damage'la scale olması ve cooldown'ının inanılmaz kısa olması sayesinde E>Q>E>Q hızıyla karşınızdakini eritebilirsiniz.
    *Haritanın üst kısmına yavaş yavaş döşeyeceğiniz traplerle kısa süreli de olsa bir hakimiyet kurabileceksiniz.
    *O squishylerin anası ağlayacak. :D

Son Söz: Evet bütün buildin takımınızın adam akıllı oynayıp karşıyı feedlemeyeceği, sizin hiçbir hata yapmadan etkili olabileceğiniz, beyninizde bir genetik rahatsızlık varmışçasına tam adama saldırırken ters yöne W atıp adama poponuz dönükken bir de havayı tırmalamayacağınızı düşünerek hareket etmek biraz abartı. Fakat son günlerde oynamaktan inanılmaz zevk aldığım, oynarken insana tatlı bir telaş veren herolardan biri Nidalee.
    "Ee, ne kadar etkili peki bu?" diye soranlar için; Şu anda son oynadığım tüm AD Nidalee maçlarını (tümü lvl 30lar arasında, toplam 16 normal ve ranked) kazandım, en kötü skorumda ise en fazla 4 ya da 5 kez öldüm ancak genel olarak carryledim.
    bkz. 3-4 ay önce AP Alistar'ın verdiği zevk. (Ve 41 Victory'den oluşan winning streak)
    bkz. 1-2 ay önce AP Soraka'nın verdiği zevk. (Ve 34 Victory'den oluşan winning streak)

Ek Söz1: Nidalee'yi yaratırken Daria adlı bir animasyon çizgifilmdeki Jane Lane (Jane 'Lee')'den esinlendikleri söyleniyor. Zira bir bölüm sonunda söz konusu Jane'i aşağıdaki resimdeki gibi görebiliyoruz.

Miyav Kedi Nidalee

Ek Söz2: Guide'dan memnun kalıp kalmadığınızı yapıcı bir eleştiri tarzıyla bildirin. Eleştirilerinizin gidişatına göre "Oha Jungle Rammus 21/3/14, 15/2/12, 11/0/17, 6/2/8, 3/1/15 Oynuyor?!" guide'ını ve etkili ward döşemeyle "Sizin Support Sona'yı Bize Verin Lan!" guide'ını da yazmaya vakit ayırabilirim. :p

Ek Söz3: Dün öğlen yatıp 4'te kalktığımı, 4 saatlik uykuyla öküz gibi ders çalıştıktan sonra "Yeter ulan kusucam artık" diyip bu guide'ı yazdığımı da hatırlatayım. İmla/mantık hatası vs. varsa eve gelince düzeltirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BaDumTsh -- 18 Kasım 2011; 9:33:39 >

• Guide guzel, detayli ve eglenceli olmus , ama arada bir skorlarini yazman hosuma gitmedi.
  • Solo top tanky nidalee en mantıklısı eline sağlık
  • Eline saglik hele o one piece rehberinden sonra muhtesem geldi gozume
  • Sana puanım 9 kanka
  • Creeplere giden damage reduction/return gereksiz mastery olarak. Sonuçta Nidalee'yiz, yarı wave'i creepleri 2 vuruşta alıyoruz 6 leveldan sonra (casterlara birer auto atk yaptıgınızı var sayayım da küfür gibi biz alamıyoruz! olmasın) ve 3 tane ona harcıcagımız puan yerine 6 armor çok ama çok daha fazla iş yapar.

Warmog + Atma güçlü olduğu kadar da sıkıcı oyun tarzı olarak geliyor bana bu arada. Yer yer kullansam da, AP Nidalee'nin verdiği keyfi vermiyor gibi. Ortaya atlayıp ölmeden gezebiliyosun sonuçta, singed oynar gibi sadece biraz daha sıkıcı. Tabi bu kişisel görüş kısmı olayın, güçlü olmasına güçlüdür. Özellikle redbuff ile ölmeden kafanıza göre gezip kesebilirsiniz falan. Hatta double buff varsa ve biraz daha iyi farm yaptıysanız karşı takıma göre çok rahat araya girer tüm teamfight boyunca tankler sonra da çıkar gezersiniz falan. Ama AP bruiser kasmanında tadı başka diyebilirim.

Ve bu arada sadece bruiser değil, düz off tank olarak kasıp yine de cougar ile yeterince damage atabilirsiniz. Özellikle offense mastery ağacı biraz işe yaramaya başladığından beri daha bi rahat bunu yapmak. Trap ile map control sağlamaya yardım edip debuff atarsınız, heal ile ad carrynize as steroid verirsiniz ve karşı carry'i rahatça kovalarsınız. (Bruiser'dan farklı olarak bunda carry fed bile olsa kolay kolay öldüremez sizi ve siz ona ortalama damage vurabildiğiniz sürece karsı takım size dönmek zorunda kalır Biraz Armor MR aldıktan sonra cougardan gelen bonuslar ciddi fark yaratmaya başlıyor zaten. Rol olarak asagı yukarı aynı olsa da daha az farm ile bunları yapabilirsiniz. Warmog yanına atma gelemden önce yaptıgınız iş bu sonuçta sadece biraz daha çabuk ölebilme ihtimaliniz var.)

not: Düz tank kastığınızda oyunun belli bi yerinden sonra yine Atma's ihtiyacı duyucaksınızdır, doğaldır. Arasındaki fark ise damage atmak için biraz daha late game beklemek zaten.
    Ve şöyle de bir şeyi var, AP ağırlıklı buildler daha rahat BD yapar ve daha iyi poke atar. Yani takıma göre de her ikisinin de daha yararlı oldugu yerler var. Birinden birine gelip güçsüz demek, oyunu bilmediğiniz anlamına gelir zaten. Şu an oyunda her 3 lane içinde bir şeyler yapabilicek sınırlı sayıdaki karakterlerden nidalee. Karşınızdaki support/ad nin ne oldugu fark etmez, en baş gank atması zor bir lane olması yüzünden zaten avantaj sağlıcaksınız lane'inize. Hoş, AD Carry'i tanımıyosanız ve ezik çıkarsa farm yapamamak ilerde büyük hasara yol açabilir ama 6 leveldan sonra roam yapmak zor olmasa gerek birazcık beyin gücü ile kolayca halledebilirsiniz.

Not2: iyi guide fena değil sonuçta sadece tek yönü karakterin.
    Not3: Nidalee nerf mastery değişikleriyle buff oldu denebilir hala nidalee viable değil! diyen arkadaşlar için, nimbleness olmadan düşünemiyorum dodge nidalee'yi, ki zamanında çok sayıda ve keyifle oynamışımdır

• Tam olarak hatırlamıyorum ama sanırım offense da verdiğin ar pen. Mr Pen daha etkili olmaz mı ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Rengar aslandır.
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: T-Bone Walker

Tam olarak hatırlamıyorum ama sanırım offense da verdiğin ar pen. Mr Pen daha etkili olmaz mı ?

AD Nidalee için Arpen daha etkili olur bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PhTx3

quote:

Orijinalden alıntı: T-Bone Walker

Tam olarak hatırlamıyorum ama sanırım offense da verdiğin ar pen. Mr Pen daha etkili olmaz mı ?

AD Nidalee için Arpen daha etkili olur bence.

Cougar form Q magic vuruyor diye aklımda kalmış. Physical vuruyormuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PhTx3

Creeplere giden damage reduction/return gereksiz mastery olarak. Sonuçta Nidalee'yiz, yarı wave'i creepleri 2 vuruşta alıyoruz 6 leveldan sonra (casterlara birer auto atk yaptıgınızı var sayayım da küfür gibi biz alamıyoruz! olmasın) ve 3 tane ona harcıcagımız puan yerine 6 armor çok ama çok daha fazla iş yapar.

Warmog + Atma güçlü olduğu kadar da sıkıcı oyun tarzı olarak geliyor bana bu arada. Yer yer kullansam da, AP Nidalee'nin verdiği keyfi vermiyor gibi. Ortaya atlayıp ölmeden gezebiliyosun sonuçta, singed oynar gibi sadece biraz daha sıkıcı. Tabi bu kişisel görüş kısmı olayın, güçlü olmasına güçlüdür. Özellikle redbuff ile ölmeden kafanıza göre gezip kesebilirsiniz falan. Hatta double buff varsa ve biraz daha iyi farm yaptıysanız karşı takıma göre çok rahat araya girer tüm teamfight boyunca tankler sonra da çıkar gezersiniz falan. Ama AP bruiser kasmanında tadı başka diyebilirim.

Ve bu arada sadece bruiser değil, düz off tank olarak kasıp yine de cougar ile yeterince damage atabilirsiniz. Özellikle offense mastery ağacı biraz işe yaramaya başladığından beri daha bi rahat bunu yapmak. Trap ile map control sağlamaya yardım edip debuff atarsınız, heal ile ad carrynize as steroid verirsiniz ve karşı carry'i rahatça kovalarsınız. (Bruiser'dan farklı olarak bunda carry fed bile olsa kolay kolay öldüremez sizi ve siz ona ortalama damage vurabildiğiniz sürece karsı takım size dönmek zorunda kalır Biraz Armor MR aldıktan sonra cougardan gelen bonuslar ciddi fark yaratmaya başlıyor zaten. Rol olarak asagı yukarı aynı olsa da daha az farm ile bunları yapabilirsiniz. Warmog yanına atma gelemden önce yaptıgınız iş bu sonuçta sadece biraz daha çabuk ölebilme ihtimaliniz var.)

not: Düz tank kastığınızda oyunun belli bi yerinden sonra yine Atma's ihtiyacı duyucaksınızdır, doğaldır. Arasındaki fark ise damage atmak için biraz daha late game beklemek zaten.
    Ve şöyle de bir şeyi var, AP ağırlıklı buildler daha rahat BD yapar ve daha iyi poke atar. Yani takıma göre de her ikisinin de daha yararlı oldugu yerler var. Birinden birine gelip güçsüz demek, oyunu bilmediğiniz anlamına gelir zaten. Şu an oyunda her 3 lane içinde bir şeyler yapabilicek sınırlı sayıdaki karakterlerden nidalee. Karşınızdaki support/ad nin ne oldugu fark etmez, en baş gank atması zor bir lane olması yüzünden zaten avantaj sağlıcaksınız lane'inize. Hoş, AD Carry'i tanımıyosanız ve ezik çıkarsa farm yapamamak ilerde büyük hasara yol açabilir ama 6 leveldan sonra roam yapmak zor olmasa gerek birazcık beyin gücü ile kolayca halledebilirsiniz.

Not2: iyi guide fena değil sonuçta sadece tek yönü karakterin.
    Not3: Nidalee nerf mastery değişikleriyle buff oldu denebilir hala nidalee viable değil! diyen arkadaşlar için, nimbleness olmadan düşünemiyorum dodge nidalee'yi, ki zamanında çok sayıda ve keyifle oynamışımdır

Zaten bütün amacı building cougar formundan çok nadir çıkarak bütün oyun üzerinde hakimiyet kurmak, zira eğer skilleri etkili olarak kullanabilirseniz bu karakter bir bruiser'dan çok fighter'a dönüşüyor. Nidalee'nin paper bir mageden de düşük kalitede uzaktan Q atan halini çok etkili ve düşmanları önüne katıp kaçıran bir heroya dönüştürüyor.

Sıkıcılık açısındansa; Şahsen inanılmaz paralara çok kısa sürede ulaştıran bir build olması bakımından beni eğlendiriyor. Mizacım gereği olsa gerek bu tür competitive oyunlarda OHOHOV EZDİM! diyebilmek bana eğlenceli geliyor. Çünkü single player oyunda troll troll gezinebiliyorken bu oyunda hem takımında hem de karşısıyla yarışıyorsun, bu bakımdan da beni eğlendiriyor.

Creeplere olan damage reduction'ın amacı lvl 6'dan önce yapacağımız harrasste bütün bir creep wave bize döndüğünde olan damage'ı azaltmak. 6 Armor'dan çok fazla farkı olan bir etki yaratmayacaktır diye düşünüyorum.

Bunlar haricinde benim dediğimden çok farklı bir şeyler söylememiş olmanızı guide'ı onaylıyorsunuz olarak alıyorum. Teşekkür ederim ayrıntılı yorumunuz için. :D

quote:

PhTx3 çoktan cevaplamış ama yine de belirtme ihtiyacı hissettim. Magic penetration, buildin asıl amacının cougar'da döşemek ve bunu early levellarda Q>E>W>E>Q, late gamede ise basic attack/attack speed/Q olarak yapmamız sebebiyle bize yaramayacaktır. Magic Penetration runelarını paper mage tadındaki "Anne bak mızrağı ne kadar uzağa atıyorum!" buildinin işine yarayacaktır.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.