Şimdi Ara

Mkv Formatlı Filmler İçin Player Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba. Her yerde aynı muhabbet var. Biraz klişe bir soru olacak ama;

720p veya 1080p mkv formatlı film için en iyi performansı, en iyi akıcılığı veren medya oynatıcı hangisidir?

Bir çok forumda burası da dahil herkes kendi kullandığı programı övmüşte övmüş. Haklı da olabilirler ancak insanın kafası allak bullak oluyor. Tüm medya oynatıcıları denedim. Vlc, media player classic/home cinema, km player, pot player, bs player, splayer, gom player. Ama kamera dönüşlerindeki akıcılık beni tatmin etmedi, belkide codecleri yapamadım. Çünkü codecler konusunda konuya pek hakim değilim. Şuan Splash Pro Ex kullanıyorum. Zevkler tartışılmaz ben Motion özelliğini sevdim, hoşuma gitti. Fps'yi yükseltip filme müthiş bir akıcılık katıyor. Görüntü kalitesi muhabbetlerine girmiyorum, bu da zevktir tartışmam.

Yalnız şöyle bir sıkıntı var. Film gayet hızlı, akıcı fakat hareketli sahnelerde (özellikle savaş ve kovalama sahneleri) fps'nin 10lara kadar düştüğünü tahmin ediyorum. Film izleniyor tabi izlenmiyor değil ancak kameranın cok hızlı hareket ettiği sahnelerde akıcılık sıfır. Sistemim; intel i5 3210m 2.50GHz, 4gb Ram, İntel HD 4000/Ati Radeon HD 7670 değiştirilebilir çift ekran kartı.

Zaten programı açarken Ati'yi kullanıyorum. Ama Donanım Hızlandırması olaral Intel'i görüyor.

Bir diğer konu baştada belirttim Splash Pro Ex haricinde sizin önerebileceğiniz filmi akıcı seyredebileceğim medya oynatıcı var mı codecleriyle beraber? Bilgisayara format attım herşey temiz yani codecler konusunda.

Buraya birde dipnot düşeyim; akıcılıktan kastım kamera sağa sola dönerken takılmadan dönmeli, blur efekti gibi. Yoksa kamera sabit kaldığı sürece hic bir nesnenin hareketinde pürüz yok, sıkıntı orada değil. Sadece kamera hareket ederken o akıcılı hissetmeliyim.

Belki ayrıntılara takılıyorum ama durum bu. Görüntü kalitesi açısından sormuyorum. Akıcı bir medya oynatıcı lazım bana. Hani ben 45 gblık filmde indirdim yeri geldi, kalite problem değil.

Zaman ayırıp okuduğunuz içinde teşekkür ederim şimdiden.

• Kamera hareket ederkenki akıcılık daha çok senin monitörünle ilgili. ms değeri yüksekse kare kare ilerliyormus gibi olur.

Onun dısında splash pro ve splayer bu konudaki en iyi programlardır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Angelica

Kamera hareket ederkenki akıcılık daha çok senin monitörünle ilgili. ms değeri yüksekse kare kare ilerliyormus gibi olur.

Onun dısında splash pro ve splayer bu konudaki en iyi programlardır.

Laptop kullanıyorum. Laptop monitorlerinin bunun için optimize edilmesi gerekmez miydi ? Televizyona bağlasam ? Gerçi aynı ekran sonuçta, laptoptan alacak görüntüyü yine. Bu kare kare ilerlemenin bir çözümü yok mudur ? Yazılımsal yada donanımsal ? İş monitörde mi bitiyor yani ?
  • Maalesef laptop monitorleri bu konuda pek iyi degil. Televizyona baglarsaniz televizyon panelinin ms degerine gore goruntu alirsiniz. Laptop monitoru ile baginiz kalmaz yani.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Angelica

Maalesef laptop monitorleri bu konuda pek iyi degil. Televizyona baglarsaniz televizyon panelinin ms degerine gore goruntu alirsiniz. Laptop monitoru ile baginiz kalmaz yani.

Televizyona bağlasam görüntüyü kendi monitöründe verecek, laptop monitöründekini yansıtmayacak yani ? Tamam bu iyi işte. Teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: İmportant

http://www.splayer.org/index.en.html

Gom player kullanıyorum bazı videolarda codec istiyor sitesinde de yok . Splayeri indirdim onda da video açılıyor fakat ses yok.
    Not: uzantı Mp4
     Mkv Formatlı Filmler İçin Player Önerisi

• mmtilla kullanıcısına yanıt
    Zamanında aynı sorun bende de vardı. Tam hatırlamıyorum ama sanırım K-Lite Codec çözmüştü bunu bende. Silip tekrar yüklemişte olabilirim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.