Şimdi Ara

mkv hd videolar??

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arakadaşlar birincisi bu mkv ile hd arasında bi fark var mı ??bi de bu videoların indirileceği iyi bi site bile n varsa çok memnun olurum

• mkv zaten hd filmlerin formatı.[Yani yok]
    + Link paylaşmak yasak
  • mkv hd formatı diye bir şey yok
    açıklardım ama yeri burası değil burası müzik bölümü
  • 1. konu yanlış yerde
    2. kavram karmaşası yaşanmış durumda HD (high definition) bir format değil günümüzde yaklaşık olarak 720p 720i 1080p 1080i (Gerçi şu 1080'lere full hd deniyor) şeklinde -çözünürlük ağırlıklı olarak- kaliteli olan videolar akla gelmelidir.Yüksek çözünürlüklü videolar yani. ".mkv" ise bir formattır daha teknik bir açıklama olarak konteynır diyebiliriz tıpkı .avi, .mpg, .asf vb gibi içinde ses ve görüntü codeclerini barındırırlar hatta bazıları birden fazla ses akışı ve altyazı da barındırabilir.Her .mkv konteynırlı video HD'dir diye bir kural yoktur, başka formatlarda da HD kalitesini yakalamak mümkündür. Kalite ise riplerin kaynağına, riplenme şekline, kısmen kullanılan codec'e, yapılan ayarlara göre değişir. Sizin bilmeniz gereken bunlar değil nasıl olsa siz video convert işiyle uğraşmayacaksınız indireceksiniz öyleyse kaliteli rip gruplarını takip edebilirsiniz. Bu kalite arayışı ise kişiye göre değişir kimisi bana BDrip olsun ama çözünürlük 704x396 olsun (fazla yer kaplamasın boşuna 17"lik monitörüm var zaten) yeterli der, kimisi DVDrip olsun der, kimisi 720p olsun derken,bir başkası 1080p olsun hatta yok yok direkt ben 60 GB'lık Blu-ray imajını indireyim diyebilir.Kaliteli derken ne kadar kaliteli?Bana D-Z0N3'un riplerinin kalitesi yetiyor.Forumda da böyle açılmış konular mevcut.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 3 Mayıs 2009; 0:13:14 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.