HDMI ıle bılgısayarımı Pc ye bağlayıp, Mkv fılmlerın bazılarını takılmadan akıcı ızlıyorum. Bazıların da ıse arasıra goruntu donarken ses devam edıyor ancak daha sonra kendı kendıne duzelıyor. Yada ben 1,2 sn ye gerı alınca o dondugu sahnelerı gayet ıyı oynatıyor.
Kmplayer ıle ve purecodec kullanıyorum... ama bıldıgım kadarıyla bu ıkı yazılımdakı ayarlar performansı dırek etkılıyormus. 3 Sorum olacak..
1) Kmplayer ve purecodec hala gecerlı bır yontem mı?
2) Kmplayer ve Purecodec ayarlarını tam anlamıyla bılen var mı?
3) Makınemde 2 GB Ram var. 4 GB ram e cıkarmam performansı etkıler mı?
Fikir vermesı acısından Sistemım aşağıda...
OCZ PLATINUM-VISTA PERFORMANCE 2GB 800 MHz DDR2 BELLEK ZOTAC ION NVIDIA 9400 INTEL ATOM N330 DDR2 667MHz Mini ITX ANAKART
sadece km ile rahat oynatıorm default ayarlarda.. tabi ayarları etkiler orda performans ayarları falan var kurcalamak lazm biraz.
SMPlayer'ı tavsiye ederim çok hızlı bi şekilde oynatıyor..
Divx web player ile beraber Divk player geldi mkvleri guzel oynatiyor ama her tur dosyayi acan gom player 1 . tercihim oluyor genelde cunku tam ekram yay ozelligi ile her turlu ekkranda tam ekran film izlettiriyor ufacik filmi bilr kalitesini bozmadan tam ekran yayiyor ama mkv oynatiyormu hic denemedim
Rami yükseltmen film izleme açsından sana birşey sağlamaz çünkü asıl işi işlemci ve ekran kartı yapıyo.Ben pure codec değilde core avc(ekran kartı destekli) veya divx h.264(ekran kartı desteği yok) decoder kullanıyorum.Bildiğim kadarıyla pure codec te onu içeriryor.ses ve görüntüde bazen bende de sorun oluyodu.Onu da video işleme kısmındaki kmp video dönüştürme süzgeci durum her zaman kullan ı seçerek düzelttim.hesaplayıcı olarak ta overlay seçili.p4 bilg. full hd mkv mp4 avi hepsini takılmadan izliyorum
Oncelıkle tesekkurler..
Temelde fılmlerın hepsını ızleyebılıyorum ancak hareketlı sahnelerde enıne kesık şeffaf kırılmalar oluyor amacım onun onune gecebılmek..Yoksa 1080p daıl tum mkv lerı oynatabılıyorum..
Purecodec ın tam ayarlarını yapabılsem cozebılecegımı zannedıyorum ama oldukça karısık...
O kırılmalar neden oluyor olabılır.???
BS Player + K-lite Full ile sorunsuz izleyebilirsiniz.