Şimdi Ara

ML320 Anahtar Senkronizasyonu Nasıl Yapılır?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
6.186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Mercedes'e de binmedim demiyelim diye 2000 model bir Mercedes ML320 aldım. Aldığımda ve sonraki 4 gün anahtarında bir problem yoktu. Uzaktan arabanın kapılarını açıp kapatabiliyordum. Uzaktan derken 10 metreden uzakta değildi. 4.günden sonra hiç açamaz ve kapayamaz duruma geldim. Sanırım pil azalmıştı şimdi de tamamen bitti diye düşündüm. Pilleri değiştirdim ama yine çalışmadı.

Yabancı forumlardan ingilizcem yettiğince araştırdım ve senkronizasyonun nasıl yapıldığını buldum, ya da bulduğumu sandım :) Çünkü şuanda da arabanın kapıları uzaktan açılıyor ama kapanmıyor. İçerdeki merkezi kilit düğmesine basıp sonra da sürücü kapısını anahtarı sokarak kitliyorum.

Anlatılan senkronizasyon şu şekilde idi; "anahtarı kontağa sokun, ikinci kademeye kadar çevirin ve çıkarın. Sonra kapama tuşuna 5 saniye basılı tutun ve elinizi çekmeden açma tuşuna 5 kere basın ve elinizi düğmelerden çekerek, kapama-açma ve arka bagaj kapısı açma tuşlarına sırasıyla birer kere basın" şeklindeydi.

Acaba neyi yanlış yaptım, neyi yapmadım ya da ne yapmam gerekli :) Yazarsanız sevinirim...

Şimdiden teşekkürler...

• Yapay Zekanın Yanıtı

ML320 Anahtar Senkronizasyonu Nasıl Yapılır?

Mercedes-Benz ML320 aracınızın anahtarını senkronize etmeniz gerekiyorsa, aşağıdaki adımları takip edebilirsin:

1. Eski Anahtarı Çıkarın: Kontağı kapatın ve eski anahtarı kontak anahtarından çıkarın.

2. Yeni Anahtarı Takın: Yeni anahtarı kontak anahtarına takın ve kontağı "Aksesuar" konumuna getirin (motoru çalıştırmayın).

3. Eski Anahtarı Çekin: Eski anahtarı tekrar kontak anahtarına takın ve "Çekme" konumuna getirin (bu, anahtarı kontak anahtarından çekmenize izin verecektir).

4. Eski Anahtarı Takın: Eski anahtarı tekrar kontak anahtarına takın ve "Aksesuar" konumuna getirin.

5. Üç Kez Döndürün: Eski anahtarı şu sırayla üç kez hızla "Kapalı" konuma ve ardından "Aksesuar" konumuna döndürün: "Kapalı" -> "Aksesuar" -> "Kapalı" -> "Aksesuar" -> "Kapalı" -> "Aksesuar".

6. Yeni Anahtarı Çekin: Yeni anahtarı kontak anahtarından çıkarın.

7. Yeni Anahtarı Takın: Yeni anahtarı tekrar kontak anahtarına takın ve kontağı "Çalıştır" konumuna getirin.

Bu adımlar, ML320 aracınızın yeni anahtarını senkronize etmelidir. Anahtar hala çalışmıyorsa, bir Mercedes-Benz yetkili servisine başvurman gerekebilir.

Anahtar Kelimelerin Kullanımı:

• Mercedes anahtar resetleme: Anahtarın sıfırlanması için atılması gereken adımlar.
    • Mercedes anahtar tanıtma: Yeni bir anahtarın aracın sistemine tanıtılması süreci.
    • Mercedes anahtar kodlama: Anahtarın aracın immobilizer sistemiyle eşleştirilmesi.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Benim bildiğim kontak'ta bekletiliyordu.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yukarda yazılanları kontaktayken mi yapmak gerekiyor diyosunuz?
  • musonist M kullanıcısına yanıt
    aynı dertten muzdaribim, manueli indirdim yaptım olmadı :) yeni anahtar yaptırayım diyorum, nasıl yaptırırız?
  • Bu sorunu biraz daha araştırarak çözdüm. Anahtarı dediğim gibi 2. kademeye getirip (çalıştırmadan) göstergedeki bütün ışıkları yaktıktan sonra anahtarı tekrar çevirerek çıkarın. Ve hemen kapama tuşuna basılı tutarak açma tuşuna 5 kez basın ve tuşları bırakarak açma ya da kapa tuşlarından birine bir kez daha basın. Ama burada önemli olan bunların hepsinin 5 saniye içerisinde gerçekleşmesi.

Umarım işinize yarar...
  • Merhaba Aynı durumdan bende şikayetçiyim.

ML320 2001 kullanmaktayım. Bu araç mükemmelin üstünde benim için.... Dün ilk defa aracımı kumanda ile kitleyemedim. Pilleri ile ilgili olduğunu düşündüm ve yenileri ile değiştirdim. Forumda okuduklarımı uygularım. Anahtarı kontakta 2. kademeye getirdim. Isıkların her biri yandığında ise anahtarı çıkarıp kapatma şuna basar halde kapatma tuşuna 5 kere bastım ve tüm tuşları serbest bırakıp kilitle tuşuna dokundum 1 keretüm kapıları kitledi. Daha sonra yine çalışmaz oldu. Bu işlemi 4-5 kere denedim. 1 kere çalışıyor ama devamı bi türlü gelmiyor. Ben Kazakistan'da yaşıyorum ve bunu anlayacak ustalara çok uzak bir yerdeyim. Bu nedenle bu işten anlayan herkesten destek bekliyorum.

Teşekkür ederim.
  • Sam55Wim13 S kullanıcısına yanıt
    çok teşekkür ederim kardeşim dediğini yaptım kontağı ikinci kademeye aldım kapama tuşuna basılı şekilde kapatıp çıkarttım ve anında açma düğmesine 5 kez üst üste basıp en son kapamaya bastım ve çalıştı şu an balkondan dahi açıp kapatıyorum işe yarıyor yani emeğine sağlık çok teşekkürler hakan FEYZULLAH

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.