Şimdi Ara

MMORPG Oyun Yapımcı Ekibi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.024
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MDelibaş -- 7 Ocak 2013; 18:06:48 >

• İlk göze çarpan seslendirme için eleman yok :) Ayrıca maliyet aşırı yüksek ve sanırım kişi sayısıda biraz az. Bence piyasada "Güzel" yada "Bunun gibi birşey" dediğin bir mmo varsa onun Credits bölümüne bir bak. Hem hangi elemanları alacağını hemde kaç kişi çalıştırman gerektiğini anlarsın. Ayrıca misal Graphic Designer geçiyor listede. Graphic Designer için neler gerekli, hangi ekipmanlar lazım diye bir araştır. En basitinden senin dediğin 3dmax ile eğer adam akıllı tasarımlar yapılacaksa alacağın ekran kartı 1500TL - 2000TL lerden başlıyor ki buna sağlam işlemci ve monitör vs vs...

Mesela oyun motoru yazmak mı yoksa satın almak mı ? Belki sadece oyun motorunu programlaman 8-9 ayını alıcak. Ayrıca tüm işlerden 3-5 biraz sende anlamalısın ki isteklerin mantıklı olsun. Bence türk oyun yapım şirketlerinin(Oyun türü farketmez) herhangi birtanesine git biraz gez derim. Bence yardımcı olacaklardır.

Ayrıca butarz şeyleri buraya yazdığında ciddi bir konu yerine alay konusu olacağınıda unutma.

Birde dip not: Grafik yada oyunmotoru hiçbirşey değildir. İnsanı masa başında tutan şey Oyunun "OYUN" olmasıdır. Yoksa bunca senedir okey, tavla, batak oynamazdık emin ol ;)

• Konuyla ilgilendiğin için sağol

Credits bölümlerini araştırıyorum şimdi oyunların...

Ses efektleri ve müzik kısmını unutmuşum :)

Oyun motorunu kendim yazsam ne değişir, hazır kullansam ne değişir yani. Paralı ve hazır almayı düşünüyorum, kaliteli birşey.

Grafiklere olduğundan fazla önem vermeyi düşünüyorum. Okey, tavla vb. onların branşı ayrı tabi

İnsanı masa başında tutan kısmına gelince, eğer kafamdaki MMORPG yi aynen yapabilirsem oyunun tutacağı konusunda hiç şüphem yok.

Son olarak ben her konudan bilgiliyim zaten, 0 bilgi ile böyle birşeye kalkışmam, bildiğim programlama dilleri falan var. Modelleme ilede çok uğraşmıştım zamanında. Photoshop, grafik falan kısmını kendim yapmayı düşünüyodum ama vazgeçtim hikaye falanda bana düşüyor ağır gelir hepsi :) Sonuç olarak unity3d gibi bir motor ile counter tarzı birşey koyabilirim ortaya.

• Bir programcı olarak uzman bir programcının 1700 tl değilde 10.000 tlye bile calismicani bilmen lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi healheal -- 5 Ekim 2012; 18:52:01 >
  • Güzel bir oyunu ülkemizde hilesiz yayımlayın yeterli benim için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: healheal

Bir programcı olarak uzman bir programcının 1700 tl değilde 10.000 tlye bile calismicani bilmen lazım.

O yüzden kpss derdine düştüler asgari ücret için..
  • quote:

Bir programcı olarak uzman bir programcının 1700 tl değilde 10.000 tlye bile calismicani bilmen lazım.

Hı hı evet... Hatta firmaya falan direk ortak ediyorlar programcıları... Satışlar üzerinden de hisse veriyorlar...

quote:

Orijinalden alıntı: MDelibaş

Bu arada 10 yıldır içimde olan oyun-program-web sitesi yapma bilgisayarda birşeyler üretme hayalimin ilk adımını bu sene attım. Aslında geç kaldım keşke üniversite ile falan uğraşmayıp direk bu sektöre atılsaydım. Belli mi olur bakarsınız 1-2 sene sonra sizle çalışırız hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tiwaly -- 7 Ekim 2012; 15:38:22 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    JRPG oyunlara yama isteği
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: tiwaly

quote:

Hı hı evet... Hatta firmaya falan direk ortak ediyorlar programcıları... Satışlar üzerinden de hisse veriyorlar...

quote:

Orijinalden alıntı: MDelibaş

Bu arada 10 yıldır içimde olan oyun-program-web sitesi yapma bilgisayarda birşeyler üretme hayalimin ilk adımını bu sene attım. Aslında geç kaldım keşke üniversite ile falan uğraşmayıp direk bu sektöre atılsaydım. Belli mi olur bakarsınız 1-2 sene sonra sizle çalışırız hocam.

Bak kardesim uzman programcı diye dipnot cekmissin oraya bişiy bilip bilmeden konuşma tamammı 1700 tlymiş.

• healheal ben Microsoftun sahibi falan değilim 10.000 TL programcıya veremem tamammı, uzman olup yanımda çalısacak 1.700 e gelsin ben zorlamı çalıstıracam diyorum..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.