Şimdi Ara

Mobil 4.5G'de En Düşük Hız 1 Mbps Olsun. (38. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.074
Cevap
13
Favori
43.655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: emirgt

quote:

Orijinalden alıntı: sssss5

quote:

Binlerce kişi hız kısıtı olmadan 7 mbps'den internete giriyor. Altyapı birkac yüz kişinin AKK'li 256 veya 512 kbps'lik internetini mi karşılayamayacak?
    Bunca zamandır işlerine gelmiyordu. Altyapı bahane yeni kanun şahane.

bir baz istasyonu 4 anten desek 600 mbps hız yapar en yüksek verimlilikte
    bin kişi nete girse aynı bazdan 0,6mbit hız düşer ortalama
    işin tuhaf tarafı uygulamada böyle değil
    Bursa fomarada 2 arkadaş çay içerken sayfalar yabaş açılıyordu hız testi yaptık
    bende 0,20mbps çıktı arkadaşta 0,27mbps çıktı
    ve bursa fomara caddesi işlek olduğu için emininm sıklıkla baz vardır ama bu hız düşümü neden aynı anda 2000kişinin aynı bazda olması biraz imkansız gibi ama tuhaf
    demekki verimlilikte bir sorun var

Turkcell'e bu konuyu bildirin. Zaten bi' bunun gibi konularla ugraşıyorlar bir de bizi sömürmekle. Ayrıca sınırsız internette hız düşeceğinden daha fazla kişiye daha istikrarlı internet hizmeti sunulur. Böylece birinde internet çok hızlı birinde çok yavaş olayı kalmaz. Ama düşünmüyor operatörler bunları.
    Şikayete devam!

Bi konuda haklısın tam aksam 8de 2kisi 43mbos turbo modemle birsey indirsen torrenetten digerlerine bişi kalmaz ama 1 mbps sınırsız yapsalar kimse sorun yaşamaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: lonelinessloneliness

2G ile 96k veriyorlar da 3g ile 256k mı veremeyecekler. bence çok yanılıyorsunuz. her birimize 8 megabit hız verseler bile ben bunun sorun olacağına inanmıyorum. öyle yorumlar yazan var ki duyan da sanır sanki herkes böyle aç kurtlar gibi gece gündüz download yapıyor.

şu hıza bak yav 43 megabit nerde 256 kilobit nerde.
    ben cepneti iptal ettim çünkü hakkaten acınası bir durum bu.
    sanki bedava istiyoruz, neyse parası verelim yeterki sınırsız uygun bişey yapın diyoruz onu bile alamıyoruz.

madem altyapı yetersiz o halde sende 43 kişinin yemeğini 1 kişinin tabağına boşaltma. nerde müşteri memnuniyeti, 1 kişinin memnun olması mı yoksa 43 kişinin memnun olması mı iyi.

bunlarda akıl olsa zaten biraz düşünüp ona göre davranırlar. 1 kişiden 43 megabit için alacağı paranın kat ve kat fazlasını 43 kişiden 1 megabit için alabilirler. hem müşteri memnuniyeti her daha fazla kazanç.

AMA NİYE BÖYLE ŞEYLERLE UĞRAŞSINLARKİ

reklam ve pazarlama sektörünün patlama yaptığı bir ülkede, insanların her ota moka inandığı bir ülkede, doğru ve iyi olanın değil popüler ve moda olanın rağbet gördüğü bir ülkede

EY AHALİ AHA BAKIN BAKIN BEN 43 MEGABİT HIZ VERİYOM ÇOK BÖYÜK VE KALİTELİYİM diyerek reklam yapmak adamlara çok daha mantıklı ve kazançlı geliyor.

sırf popüler ve reklamı çok yapıldığı için bir simitçi bile iphone kullanıyorsa bir ülkede biz burda sayfalarca yazı yazsakta büş, gidip kendimizi boğazdan atsak da boş.

Hocam çok haklısın , sana katılıyorum. Ama bir şekilde buna dur demeliyiz. Turkcell' e ve diğer operatörlere belki yüzlerce belki binlerce senin benim gibi düşünenler mail yoluyla veya başka yollarla şikayet edip öneride bulunuyordur. Ama dediğin gibi reklam ve pazarlama kafasıyla saçma sapan icraatımsı hareketlerle müşterileri hayvan yerine koyup gelir kapısı mantığıyla hareket etmeye devam ediyorlar. Altyapı maltyapı bahane. İsterlerse 4G'yi de getirirler, fakat alışmış bizim millet koyunluğa önüne balya yerine tutamla ot da atılsa " Buna da şükür." deyip devam ediyorlar otlamaya. O zaman iş bize düşüyor. Bolluğun olması gereken yerde; " Ne koparırsak kãrdır." demek koyuyor adama ama başka çare yokmuş gibi geliyor bana.

Arkadaşlar yılmak yok. Her zamankinden daha fazla yüklenelim operatörlere.

• quote:

Orijinalden alıntı: Blindfire

5g cikmadan ulkemize 4g hic gelir mi

Mizahi fakat ne yazık ki doğru.

Bu arada destekliyorum. Sonuna kadar haklısınız.

• Bu konuyla alakalı olarak Turkcell'i aradım ; "BTK'dan internet hızında bir düzenleme yapılacağıyla ilgili bir bilgi elimize ulaşmadı.Eğer böyle bir bilgi gelirse paketler o zaman yeniden düzenlenir." diyorlar. Sanırım yedinci ay'ı beklememiz gerekecek.

• başlık : mobilde en düşük hız 768 kbps olsun şeklinde olsun
  • hayır bence başlık emine emily arası fark kapanıyor olmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turbocat1 -- 12 Mart 2014; 14:11:39 >
  • Siz olayı yanlış yorumluyorsunuz arkadaşlar. BTK kararını tekrar okuyun. Orda AKK sonrası hız düşümü ile ilgili birşey yazmamış ki. Sadece standartlar gereği internet hızı 256kbps altına düşmeyecek denmiş. Eh operatörlerde bu barajı hayli hayli aşıyor zaten.

Önemli olan BTK nın AKK sonrası hızı düzenlenmesi. Yanlış söylüyorsam düzeltin. Ben bu şekilde anladım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: StackOverflow

Siz olayı yanlış yorumluyorsunuz arkadaşlar. BTK kararını tekrar okuyun. Orda AKK sonrası hız düşümü ile ilgili birşey yazmamış ki. Sadece standartlar gereği internet hızı 256kbps altına düşmeyecek denmiş. Eh operatörlerde bu barajı hayli hayli aşıyor zaten.

Önemli olan BTK nın AKK sonrası hızı düzenlenmesi. Yanlış söylüyorsam düzeltin. Ben bu şekilde anladım.

Bu kararı derinlemesine açıklayacak birini bulalım o zaman. Böylece yanlış anlaşılmalar ortadan kalkar.

Ya da bilen biri açıklasın.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: StackOverflow

Siz olayı yanlış yorumluyorsunuz arkadaşlar. BTK kararını tekrar okuyun. Orda AKK sonrası hız düşümü ile ilgili birşey yazmamış ki. Sadece standartlar gereği internet hızı 256kbps altına düşmeyecek denmiş. Eh operatörlerde bu barajı hayli hayli aşıyor zaten.

Bu kararı derinlemesine açıklayacak birini bulalım o zaman. Böylece yanlış anlaşılmalar ortadan kalkar.

Ya da bilen biri açıklasın.

Başlığı bir süredir takip etmiyordum, 256 rakamını görünce dedim heralde artırdılar..

Sonrahttps://tuketici.btk.gov.tr/haber/?id=131 buradaki yazıyı kuyunca ben de senin gibi AKK ile ilgili net bir şey bulamadım.

Bakalım CepNET vs. için geçerli olacak mı bu BTK kararı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alikiziltoprak -- 12 Nisan 2014; 17:59:06 >

• Keşkeee diyorum. :(

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • en az 1mbit download upload 384 kbit olur temennisiyle ihş ALLAH

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turbocat1 -- 12 Nisan 2014; 19:56:34 >
  • Bu yeni çıkan yasa ile ilgili operatörler ne zaman bir düzenleme yapacaklar acaba? Hala 96 kbps hız ile sürünüyoruz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turgut Bey

Bu yeni çıkan yasa ile ilgili operatörler ne zaman bir düzenleme yapacaklar acaba? Hala 96 kbps hız ile sürünüyoruz

bana kalırsa siz olayı yanlış anlıyorsunuz. adil kullanım zımbırtısının aktif olmadığı zamanlar için belirlenmiş bir altsınırdır bu, çünkü burda bahsedilen şey hizmet kalitesi ile alakalı tarifeleri vs. düzenleme gibi bir amacı yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: suicide

quote:

Orijinalden alıntı: Turgut Bey

Bu yeni çıkan yasa ile ilgili operatörler ne zaman bir düzenleme yapacaklar acaba? Hala 96 kbps hız ile sürünüyoruz

bana kalırsa siz olayı yanlış anlıyorsunuz. adil kullanım zımbırtısının aktif olmadığı zamanlar için belirlenmiş bir altsınırdır bu, çünkü burda bahsedilen şey hizmet kalitesi ile alakalı tarifeleri vs. düzenleme gibi bir amacı yok.

He aynı tas aynı hamam devam edecek diyorsunuz yani? Kullanıcıları sömürmeye devam? Yalnız konuya atılan mesajlarda hep en düşük hızın 256 kbps olacağı ile ilgili bir hava sezdim...
  • 768 kbit down 256 kbit up minimum istenmekte.

• Arkadaşlar biraz konu dışı ama bir şey soracağım.İlk defa akıllı telefon kullandığım için internete hiç girmedim.

Turkcell de şöyle bir paket var.

Ayda 25TL ye 1GB adil kullanım kotalı sınırsız internet paketi paket aşım ücreti yok(üst bağlantı hızı 7.2 mbps) denilmiş.

Şimdi anlamadığım nokta şu.Hem sınırsız hem 1gb kotalı nasıl oluyor.Ya da sınırsız dan kastı ne ?Yardımcı olur musunuz bana

Bir de bu adil kullanım kotası denen şeyi tam anlamadım.
  • Adil kullanım kotası kotayı aştığınız zaman hızın düşer fiyatta filan değişiklik olmaz o kadar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BonezCrusher

Adil kullanım kotası kotayı aştığınız zaman hızın düşer fiyatta filan değişiklik olmaz o kadar.

Kota hangi durumda aşılıyor peki
  • Herşeyde anca internete bağlanmassan azalmaz.

• Bence de bu karardan AKK sonrası hızı hızı etkileyecek bir uygulama ortaya çıkmayacaktır. Ancak yine de burada bir belirsizlik var. Aslında BTK'nın bu kararı açıklamadan bu sınırsız paketleri de düşünmesi lazımdı. BTK'nın mobil İnternet performansına ve sınırsız mobil İnternet paketlerine ne kadar uzak bir kurum olduğunu gösterir.
    Biri çıksa da AKK ile ilgili durum netleşse...
  • 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.