Şimdi Ara

mobil doğalgaz tesisatı döşeyeceğim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.946
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selamün aleyküm arkadaşlar evime mobil doğalgaz tesisatı döşetmeyi düsünüyorum pek bir bilgim yok bana yardım edermisiniz arkadaşlar

8,5 m² y odası 150*123 pvc çiftli cam doğrama kuzey bakıyor 3 uzunluk 2,9 genislik
    7,5 m² y odası 120*118 çiftli cam doğrama kuzey vede 118,117 pencere doğu 2,7 uzunluk 2,9 genislik
    18,5 m² o odası 150*123 çiftli cam pencere batıya bakıyor 4,3 u 4,3 g
    17,5 m² s odası tüm kapılar salondan çıkıyor 4,2 u 2,6 g
    4,5 m² mutfak 45*40 pencere doğu 2,6 u 1,7 g
    4,2 m² kolidor 195*95 demir giris kapısı var doğu 2,8 uzunluk 1,5 genislik
    1,8 m² tuvalet 17*25 pencere var arkası odunluk kapalı 1,5 u 1,4 g
    2katlı bina ben zemin katta oturuyorum bu ölçüler oturduğum zemin katın ölçüleri evim montalaması yalıtımı yapılmıs
    odalara kaç metre petek önerirsiniz kombi yoğusmalımı yoksa normalmi boru olarak kalde 16 X 2 Mm kullanmayı düsünüyorum mobil sistem düsünüyorum boru uygunmudur kombi kaç Kcal olmalı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali1298 -- 31 Ekim 2015; 20:28:54 >

• ali1298 A kullanıcısına yanıt
    Aleykum selam,

Zemin katta oturduğunuz için mobil sistem yerine yerden ısıtma yaptırmanızı tavsiye ederim, zira ev ne kadar sıcak olursa olsun zemin sürekli soğuk olacak.
  • Zebza kullanıcısına yanıt
    cevabınız için tesekkür ederim yanlız yerden ısıtma sisteminde yeri kompile kırmak gerek dösemeyi yaptıktan sonra sap atmak gerekiyor yada kapının altını kesip direk betonun üstüne yapmak gerekiyor hem maliyeti çok fazla hem işçiliği zor evim bunun için müsait değil evi yeni yaptırıyor olsaydım dediğiniz gibi yapardım verdiğiniz bilgiler için tesekkür ederim

yerin altında ısı yalıtım straforu zaten var ileride parke yapmayıda düsünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali1298 -- 1 Kasım 2015; 12:20:01 >
    Mobil sistem yazınca yeni yapılacak gibi algıladım, o zaman tesisatı aşağıdaki gibi yaptırın.

1.) Petek markası Demirdöküm Plus, Airfel veya Vairad tercih edin, petek ölçüleri:
    8,5 m2 (Kuzey): 60x100cm
    7,5 m2 (Kuzey-Doğu): 60x90cm
    18,5 m2(Batı): 60x180cm
    17,5 m2: 60x160cm
    4,5 m2 Mutfak: 50x40cm petek veya en az 20 çubuklu havlupan
    4,2 m2 Koridor: 50x40cm
    Banyo - en az 20 çubuklu havlupan

2.) Borular kılıflı oksijen bariyerli pex-b olmalı, Kalde markasını tavsiye etmiyorum onun yerine bilinen başka marka olsun, kombiden kolektöre kadar kullanılacak borular 32mm oksijen bariyerli kesintisiz alüminyum olsun.

3.) Petek çıkışlarına dönüş vanası kullanılsın, giriş üstten çıkış alttan yapılsın, 150cm ve üzeri petek uzunlukta takılırsa kesinlikle çapraz bağlasınlar, alt giriş - alt çıkış kabul etmeyin en verimsiz sistemdir.
    Dönüş vanası:

Çapraz bağlantı:

4.) Kombi kesinlikle premix yoğuşmalı olmalı, 24kW yeterlidir. Marka tercihinizi İstanbul'daki servislerin kalitesine göre aşağıdaki kombilerin arasından yapın.
    Ariston Genus Premium EVO
    Bosch Condens 2500W / Buderus GB062
    Baymak Falke Condense / Baymak DUO TEC
    ECA Confeo Premix
    Demirdöküm Nitromix
    Termoteknik Logic
    Alpha (İmmergas) Eco 28 - en büyük avantajı 7 yıl koşulsuz garantili olması

5.) Kombi bağlantı seti tam geçişli (iç çapı geniş) metal olmalı, komple set bulamıyorlarsa en azından vana ve filtreler metal olmalı.
    Bağlantı seti:

Metal Vana ve filtre:

6.) Koridor ve banyo hariç diğer tüm peteklere gaz sensörlü Danfoss RA2000 serisi (RA2940, RA2990) termostatik vana taktırın. Firma temin edemiyorsa aşağıdaki siteden veya sanalapazar.com'dan alabilirsiniz, site güvenilirdir ben dahil bir çok forumdaş oradan aldık.

http://www.termostatikvana.com/yatay-kose-uk-gaz-sensorlu-termostatik-radyator-vanasi-danfoss-013g2990-013g0143/detay/4D5XOxjGLTc=|
    http://www.sanalpazar.com/Danfoss-Yatay-Kose-uk-Gaz-Sensorlu-Termostatik-Vana__isp13549944

verdiğin bilgiler için teşekkür ederim
    arka : PAKPLAST BORU
    Ürün Kodu : KILIFLI OKSİJEN BARİYERLİ PEX-B BORU
    Fiyatı : 2,84 TL +KDV
    İndirimli : 2,08 TL KDV Dahil ( %38 İndirimli ) bu marka iyimi borunun kalınlığı ne olmalı 16 dan 32 mm ye kadar var

Ø16 Et Kalınlığı: 2 mm Paket: 160 m

Ø18 Et Kalınlığı: 2 mm Paket: 160 m

Ø20 Et Kalınlığı: 2 mm Paket: 100 m

Ø25 Et Kalınlığı: 2 mm Paket: 100 m

Ø32 Et Kalınlığı: 3 mm Paket: 50 m

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali1298 -- 1 Kasım 2015; 22:21:16 >
    siz 16 mm cap,,,2 mm et kalinligi olani tercih etmelisiniz.standart 16 mm den yapilir..petek vanalari ve kolektorler 16 mm ye gore alinmali.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    mobil sistem doğalgaz tesisatı
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Pakplast bilinen bir marka değil fakat Pakpen'in kuruluşu olduğundan sorunsuzdur diye düşünüyorum. İsmail arkadaşımızın dediği gibi 16mm boru kullanılacak.
  • isnuerog İ kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim eyvallah
    teşekkür ederim eyvallah
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.