Şimdi Ara

Mutfak Elektrik Tesisatı Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
1.198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yaklaşık olarak 1 yıl önce taşındığım dairemin mutfak bölümünde aşağıdaki elektrik cihazları çalıştırıyorum.Bu cihazlar;

Linye-1

Fırın

Davlumbaz

Ocak

Kombi

Derin Dondurucu

Tezgah Üstü Priz

Linye-2

Bulaşık Makinesi

Buzdolabı

Tezgah Üstü Priz olmak üzere toplamda 9 adet cihaz şeklindedir.

Ancak sigorta kutusunu incelediğimde mutfağa giden yalnızca 2 linye hattının olduğunu gördüm.Toplamda 5 adet aydınlatma 5 adet de priz linyesi var.Dairem 10 yıllık 3+1 daire.

Bu durum incelediğim kadarı ile iç tesisat yönetmeliğine uygun değil.Size sormak istediğim iki sorum olacak.

1-Yönetmeliğe uygun olmayan bu yapı nasıl onay alıyor?

2-Mutfağa yeni linye hattı çekmek istesem nasıl çekebilirim.Malesef bina kirişli döşeme ve elektrik tesisatı kirişler içerisinden yürütülmüş,normal duvarlar içerisinden yürütülmemiş bu nedenle kırma şansımızda yok gibi.

• 2 linye yeterlidir problem çıkarmaz. Eğer sigorta atarsa bir üst amper ile değiştirirsiniz.
  • Burada Fırın ve bulaşık makinesi için müstakil linye olması gerekli, diğer cihazları toplu olarak dağıtabilirler. Diğer cihazlarla aynı anda kullanmazsanız problem çıkartmaz. Yinede dağıtım için 3. olsun derseniz hiltiyle girişebilirsiniz. Kolon kiriş için özel macunlar var. Yapısal hasara sebep vermemek açısından epoksi ankraj macunu çekerek işinizi halledebilirsiniz.

• elektrik iç tesisat yönetmeliği, yıllar içinde değişiklik gösterebilir ve küçük tadilatlarda denetlenmez. yeni bir linye çekmek istiyorsan, bunu kanallarla, sıva üstü olarak yaptırabilirsin.

• Ne çalıştıracaksın?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yetersiz ev elektrik tesisatı
    15 yıl önce açıldı
    Elektrik Sobası mı ? Klima mı ?
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.