Şimdi Ara

Mobil imza nasıl alınır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
1.530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • yarın akşam mesai bitimine kadar mobil imza almam gerekiyor ancak timden yaklaşık 10 gün sürdüğünü söylediler , işlemi hızlı yapmanın yolu var mıdır ?

• Garanti bankası internet bankacılığı + hattınız Turkcell ise bankacılık online işlemlerden 10 dakikada başvurup halledebilirsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2008den beri kullandığım Turkcell mobil imza süreçlerimhttps://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=124139912
  • En kolay Turkcell'den alırsın en zor vodafoNe'dan alırsın..

Turkcell'in 10 gün demesi gayet normal bir süre..
  • quote:

Orijinalden alıntı: serdarski

En kolay Turkcell'den alırsın en zor vodafoNe'dan alırsın..

Turkcell'in 10 gün demesi gayet normal bir süre..
    @serdarski @hlttmz hocalarım merhabalar. Sırf mobil imza alabilmek için bugün yetkili Türkcell mağazasına gidip yeni Hazırkart hattı satın aldım ve aynı anda mobil imza başvurusu da yaptım. Aynı anda 128K simkart tarafıma sağlandı ve 28 lira simkart parasını da verdim (simkart değişikliği olarak ücretlendiriliyormuş). Görevli kız mobil imza için benden bir güvenlik sözcüğü veya şifresi (emin değilim) belirlememi istedi. Elle girdim. İşlem sonunda dokunmatik tablete kalemle el imzamı attım.

Ama görevli kız mobil imza başvurusu esnasında verdiğim bilgiler ile ilgili bir döküman falan vermedi. Yani güvenlik kelimesi vs hepsini aklıma yazdığımı farz etti. Böyle mi oluyor hep hocam?

Bir de işlemler ne zaman sonuçlanır sizce? Kaç gün beklemem lazım aktivasyon ve hizmetin kullanıma açılması için? Başlatma Kodu falan demişlerdi, sanırım 2 hafta içinde bu kodun Müşteri Hizmetleri tarafından benimle paylaşılmasını mı beklemem gerekiyor bu aşamada?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 16 Ocak 2020; 0:28:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ben çagrı merkezi yoluyla aldım. 10 dakıka bile sürmemişti. ama şimdi e imza kullanıyorum....10 gün falan sürdüğü yok. tabii ben turkcell için söylüyorum...
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Bayiden başvuru yaptıktan 1 hafta 10 gün içinde müşteri temsilcisi beni arayıp geçici şifre vermişti. Sonra müşteri temsilcisinin tarif şekilde geçici şifreyi değiştirip kendi kalıcı şifremi belirledim.

Ayrıca Turkcell 1-2 senedir her türlü başvuruyu dijital olarak alıyor, bunu kağıt harcayıp doğaya zarar vermemek için yapıyor. Türk Telekom'da başvuruları dijital olarak alıyor ancak ne kadar başarılı olduğu meçhul..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    merhaba hocam, ben işlemi dijital başvuru ile yaptığım için çok kısa sürmüştü bir kaç saat civarı. Turkcell evrakları dijital olarak mobil imzalanıyor. Ayrıca 128k simkart için de ücret ödememiştim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: armax

merhaba hocam, ben işlemi dijital başvuru ile yaptığım için çok kısa sürmüştü bir kaç saat civarı. Turkcell evrakları dijital olarak mobil imzalanıyor. Ayrıca 128k simkart için de ücret ödememiştim.
    Hocam bende mağazadan dijital olarak imzalama yoluyla başvuru yaptım. Tablete elle imza attım. Sonraki süreci bekliyorum. Sanırım Başlatma Kodu vermek üzere aranacakmışım ama net bilgi vermedi görevli.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Garanti bankasındayken başvuru ekranında şifre giriyordum, sonra anında telefona başlatma kodu bir şeyi geliyordu tam hatırlamıyorum. Anında hallolmuştu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: armax

Garanti bankasındayken başvuru ekranında şifre giriyordum, sonra anında telefona başlatma kodu bir şeyi geliyordu tam hatırlamıyorum. Anında hallolmuştu.
    Arkadaşlar az önce müşteri temsilcisi aradı ve başlatma kodunu verdi. Ekrandaki (Turkcell Menu) talimatları takip edip şifremi belirledim ve imzanız gönderiliyor dedi. Sonra nedense hata mesajı heldi işlem tamamlanamadı diye?

Az önce 5073 üzerinden mesaj atarak tekrar işlemi başlattım ve bu sefer başarılı oldu. Yalnız şifre girme ekranında Turkcell Menu simkart uygulaması çıktığında başlıkta EGUVEN yazıyordu. Türkcell bu firma ile mi anlaşmalı? E-Güven mi tedarik ediyor imzaları Türkcell'e?

E-Güven denen şey elektronik imza (e-imza), ıslak imza yerine geçer, uyap, e-devlet, Nüfus Müdürlüğü ve benzeri yerlerde işlemleri on-line olarak onaylamanı sağlar. Bilgisayar üzerinden kullanılır, cep telefonundan kullanılmıyor. USB stick benzeri bir aygıtı vardır. Güvenlik açısından MoBil İmza'dan bir tık yukarıdadır.

Mobil imza e-güvenden farklıdır, güvenlik onaylamaya yarar, internet bankacılığı, e-devlet ve benzeri kullanıldığı yerler vardır. Mesela ben işlem yapmadığım halde birileri benim adıma işlem yapmaya kalkarsa telefonumun ekranına mobil imza onay ekranı geldiğinde haberim olur, işlemi iptal ederim. Mesela ben ikametgah adres değişikliğimi e-devlet üzerinden mobil imza ile onaylayarak yaptım.

E-Güven kullanan avukat arkadaşlarım var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serdarski

E-Güven denen şey elektronik imza (e-imza), ıslak imza yerine geçer, uyap, e-devlet, Nüfus Müdürlüğü ve benzeri yerlerde işlemleri on-line olarak onaylamanı sağlar. Bilgisayar üzerinden kullanılır, cep telefonundan kullanılmıyor. USB stick benzeri bir aygıtı vardır. Güvenlik açısından MoBil İmza'dan bir tık yukarıdadır.

Mobil imza e-güvenden farklıdır, güvenlik onaylamaya yarar, internet bankacılığı, e-devlet ve benzeri kullanıldığı yerler vardır. Mesela ben işlem yapmadığım halde birileri benim adıma işlem yapmaya kalkarsa telefonumun ekranına mobil imza onay ekranı geldiğinde haberim olur, işlemi iptal ederim. Mesela ben ikametgah adres değişikliğimi e-devlet üzerinden mobil imza ile onaylayarak yaptım.

E-Güven kullanan avukat arkadaşlarım var.
    Hocam E-Güven bir NES (nitelikli sertifika sağlayıcısı) ve bende mobil imza haricinde kendilerinin USB eToken e-imza cihazlarını kullanıyorum kendilerinin.

Türkcell'de de öğrendiğim kadarıyla sertifika hizmetini bunlardan alıyor mobil imza için. Turkcell Menu uygulamasında "Mobil İmza" bölümüne girip "şifre değiştir" dediğinizde EGUVEN yazıyor zaten. Belki sizde yeni öğrenmiş oldunuz. Ekşi Sözlük'de bir entry de bu bilgiyi görmüştüm. Bilgilendirmek istedim. Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 16 Ocak 2020; 21:5:1 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.