Şimdi Ara

Mobil Intel® Grafik Ortam Hızlandırıcısı X4500MHD

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
3.054
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlarhttp://www.incehesap.com/dell_vostro_1015_notebook-762-12087.html adlı sitedeki DELL VOSTRO 1015 NOTEBOOK (58F22B) yi beğendim ama bir sorum var ekran kartında

Mobil Intel® Grafik Ortam Hızlandırıcısı X4500MHD
    yazıyor aradım ama 256 mı 512 mi bulamadım yazmayınca acaba bu ne anlama geliyor söyler misiniz ne kadar bunun ekran kartı belleği

• 256 olsa ne olur, 512 olsa ne olur?

O GPU'nun bna göre tek olumlu yani 1080P video hızlandırma yapabiliyor olması.. Intel ve VGA ismi biraraya geldiğinde çok da bişey beklememek gerek..

Bilgi olarak yazayım yine de, şu anda kullandığım laptopta; (Win7 Ultimate 64bit, 2gb ram)

Ayrılmış video belleği: 64mb

Paylaşılan sistem belleği: 748mb

Toplam bellek: 812mb görünüyor..
  • Ekran kartının kendi hafızası yok. Bütünleşik gelen ekran kartlarından. Sistem belleğinin bir bölümünü kendi için kullanır. 256mb gibi bir değer olsa gerek bu sistem için. oyun oynamak için intel ekran kartı zaten alınmaz bu yüzden de 256 veya 512mb olmasının pek önemi de yok bu laptopta. Oyun oynayacaksan bu intel ekran kartından uzak dur.
  • Oyunla pek ilgilenmiyorum ama Gimp gibi fotoğrafçılık yazılımlarıyla çok ilgileniyorum da Neden intel değil ayrıca resimlerde bakarken 512 mb yazıyordu ekran kartına
  • quote:

Orijinalden alıntı: maydin95

Oyunla pek ilgilenmiyorum ama Gimp gibi fotoğrafçılık yazılımlarıyla çok ilgileniyorum da Neden intel değil ayrıca resimlerde bakarken 512 mb yazıyordu ekran kartına

Ekran kartı alırken önemli olan ilk önce GPU'dur (grafik işleme birimi). Intel, nvidia veya AMD (ati) gibi yüksek performanslı GPU lar üretemiyor. Oyunlar ise yüksek GPU gücü istiyor.

Intel ekran kartlı bir pc de işini görebilir. Ekran kartı belleği oyunlar dışında çok önemli değil senin için. Sistem belleğini kullanıyorsun bu tarz programlarla.
    1024mb Intel ekran kartın olacağına 256mb nvidia ekran kartın olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SPETNAS
    Intel ekran kartlı bir pc de işini görebilir. Ekran kartı belleği oyunlar dışında çok önemli değil senin için. Sistem belleğini kullanıyorsun bu tarz programlarla.

üye arkadaş doğru söylemiş 1024mb o/b yerine 256 mb dahili ekran kartı hafızası daha mantıklı

ayrıca intel cpu+ amd gpu yada çipsetli ürünleri araştırın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Confusion

quote:

Orijinalden alıntı: SPETNAS

üye arkadaş doğru söylemiş 1024mb o/b yerine 256 mb dahili ekran kartı hafızası daha mantıklı

ayrıca intel cpu+ amd gpu yada çipsetli ürünleri araştırın

Seneler önce Gigatekte karşılaşmıştık. üye arkadaş olduk demek
    Elinde Leadtek ti4200 vardı o zamanlar sanırım.

• yabn pcde cpq.i370-4k35b bu bilgisayr normalde nvidia ürün bilgilerinde fakat bilgisayrda intel olarak gözüküor bnde Gpu felan da yok sanırsam nasıl olduğunu anlayamadım sizden yardınm istiyorum sağ tıklayıp ekran özellikleri deyip gelişmiş ayrlarında intel olarak gözüküor ..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.