Şimdi Ara

Mobil sistem petek boyu arttırma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
1.370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Tecrübeli arkadaşlardan bilgi almak istiyorum evimdeki tesisatım mobil sistem müteahhit tesisati yaparken küçük petek kullanmış ve bu mevcut petek boyu ile ısınmak için kombiyi 55/ 60 derecede çalıştırmam gerekiyor bu nedenle petek boylarını arttırmak istiyorum fakat sistem mobil sistem olduğu için nasıl yaparım ve bunun kombiye bir zararı olurmu bilemiyorum evimin net kullanım alanı 90 metrekare ve 5 metre petek var usta arkadaşlar bilgi verirse sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Eger petek takili olan duvarlariniz musaitse daha uzun petek elbette takilabilir..bunun kombiye zarari olmaz..diger bir mevzu kombiniz yogusmalimi, yasadiginiz sehirin iklim sartlari nelerdir, toplam 5 metrelik petek ile isinma sagliyabiliyormusunuz.

Adim adim gidersek petek ekleme cok gereklimi degilmi anlamis oluruz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isnuerog -- 31 Aralık 2017; 7:5:58 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • isnuerog İ kullanıcısına yanıt
    Tekirdağ Çorlu da yaşıyorum bu bölgenin kış mevsimi çok soğuktur 5 metre petek ile ekonomik olarak ısınamıyorum evimi ısıtmak için kombiyi 60 65 derecelerde çalıştırıyorum ve gelen fatura evi değil cebimi ısıtıyor 600tl civarı kombi Demirdöküm nepto konvansiyonel kombi .

• tkpn T kullanıcısına yanıt
    Benim evimde mobil sistem..tam yogusmali kombi kullaniyorum, evim net 90 m2 ve bendede 5 mt ptek vardi, evimi 23 derecede isitmak icin en soguk havalarda -10 larda diyelim, 70 75 lerde calistirirdim, en cok odedigim fatura 350.m3 gecmemistir. yalniz ben denizlide yasiyorum ve buranin havasi corluya gore ilimandir..kismen corlu kadar soguk olur..ama benim evde 5 ay kombi yanar..cunku evim yalitimi pek iyi degil ve alt kat dairem bos.kuzey ve guney cepheli.

Yogusma veriminden istifade edemedigim icin ve evimi yuksek sicakliklarda anca isitabildigim icin bende petek uzatma isine girdim ve 5 mt olan petek uzunlugunu 7,8 mt ye cikarrtim, ve en soguk havada 52 dereceyi gecmedim, ve ayni sekilde isindim, faturamda cok efektif olmasada yaklasik 200 m3 daha az odedim, bu senede evvelki senelere gore gene az yakiyor..yaklasik 500 tl gibi bir masraf etmistim, ve nerdeyse 2 sezonda yaptigim harcamayi amorti etti..tabi petek ekleme tesisat cekme islerini kendim yaptim..ustaya kalsa 200 300 de o alirdi heralde..3 sene once yaptim bu uygulamayi, su anki piyasaya gore 750 civarini bulurdu.

Sizin ev sartlari nedir bilemem yani yalitim, komsularinizin yakip yakmamasi, evinizin gunes gormesi vs..ayda 600 tl gibi bir rakam 90.m2 lik bir ev icin olagan ustu bir faturadir..isinma derecenizi iyi bilmelisiniz..benim ayni sokagimda oturan arkadasim ev sartlarimiz genislik olarak ayni gibi o 26 27 dereclerde isiniyor ve en cok odedigi fatura 250.m3..evi korunakli ve alt ust yakiyor..ben oduyorum 320.m3 mesela ve ben onun kadar asla isinamiyorum..eger onun gibi 26 27 derecelerde isinsam siz gibi 600.tl rahat oderim heralde...

Evinizin sartlari cok onemli..isinma isteginiz de cok onemli..ve illa ben petekleri buyutmek istiyorum dersenizde yapabilirsiniz dedigim gibi duvar sartlariniza bagli..

Benim evin bir cephesi güneye bir cephesi kuzeye bakıyor diyer cepheler yapışık nizam apartman var evin açık olan iki cephesinde yalıtım mevcut ama çok iyi bir yalıtım değil farklı yalıtım yapan firmalar ile görüştüm mantolamanın yeniden yapılması gerekiyor dendi buda maalesef mümkün değil çünkü apartman sakinleri bu durumu ve tekrar mantolamayı kabul etmiyorlar alt ve üst katım dolu ben bu durum ile ilgili çevremde ki herkes ile fikir alışverişinde bulundum ama bir sonuca varamadım hatta kaç defa servis çağırdım Demirdöküm servisi gayet ukala bir şekilde her gelişinde durumu gecisdirdi aylık 500 600 TL lik bir faturanın çok normal olduğunu kömürün tonu zaten bu kadar ve sadece kömürde tek odayı ısıttıgimı söyleyerek çekip gidiyor artık tek çare petek boyunu ve kombiyi değiştirmek olacak aslında beni düşündüren konu sistem mobil sistem petek boyunu uzatmak için zemini kırmak yerine mevcut boruların ucuna dirsek ve uzatma yapılacağından bu pompaya bir zarar verir mi .

• Evinizin cephesi ve imari ayni benim ev seklinde..yalitim benim evinde cok zayif, belki benim ev corluda olsa bende aylik 500 600 odeyebilirim bilemiyorum..ama hava sicakliklari ay bazinda 0 veya -5 lere dustugunde en cok odedigim faturam 350 360 dir..400 tl bir fatura odemedim..ha odamin birisi kapali onuda acsam en soguk havalarda 400 rahat oderim..ev 22,5 23 arasi..isinabildiguniz isi burada cok onemli..0,5 derecelik fark bile yalitimsiz evlerde gercekten cok farkediyor..o yuzden sizin isindiginiz sicaklik nedir..

Petek buyutmeyi ben yaptim, evi kirdim doktum, salonumda tek petek vardi ve 160.cm idi onun tesisatina T dirsek.koyarak ikinci petegi baska yere konumlandirdim..banyo havlupan tesisatindan gene T diresekle antreye petek yerlestirdim..su ana kadar hic bir sikinti yaratirmadi..tek sikinti bolunmus tesisatin her iki petegi esit isitabilmesini saglamak..onuda petek vanalarindan yapmak laxim..mobil sisteme yapilacak mudahale kombiye zarar vermez..sadece normal boru tesisatina gore daha naziktir, mudahale ederken dikkatli ve ozenli olmak lazim..ek yapilacak yerleri iyi dusunup tek seferde yapip bitirmek lazim..sok tak olmadi bidaha deyince boru yalama oluyor bu seferde basinc tutmuyor.. yaptigim calismayi yanlis bir yere acmisim, linkini bulup yapistiriyim..

https://forum.donanimhaber.com/petekte-capraz-baglanti-nedir--70053156-6

Bu konuda yardimini esirgemeyen @disintegration ustada tekrar tesekkur ederim..

Benim sıcak hissiyatım oturduğum yerde titrememem lazım buda yaklaşık 24 derece benim kombi Demirdöküm nepto inanır mısınız 24 saatte 15 bazen 20 metreküp gaz tükettiği oluyor sanki gazı yakmadan dışarı atıyor gibi daha oncede dediğim gibi servis çok ilgisiz ve gerçekten çok ukalalar kombiyi kesinlikle deyistiricem Daikin yoğuşmalı kombi ve petek boyunu 8 metreye çıkartacağım zaten şu anda peteklerim de trv var ekstra ot takacağım forumda kullanan arkadaşlar bu kombiden çok memnunlar ve tecrübelerini sürekli paylaşıyorlar şimdi sizde yanlış anlamayın bu kadar değişikliği madem yapacaksınız neden ekstra konu açıyorsunuz diye amacım benim durumunda olan ve farklı belki çözüm bulmuş olan arkadaşlar dan fikir almak ve yine sizin gibi ben kırıp dökme işine giremem bunu yerine mevcut boruları dirsek kullanarak uzatmak iste beni düşündüren şey tam bu nokta bu durum pompaya zarar verir mi sonucta ekstara dirsek kullanılacak .

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • tkpn T kullanıcısına yanıt
    Hayir dirsekler kombi pompasina zarar vermez..uygulayabilirsiniz.

• Tkpn

Aynı sorunlar benim evde mevcut yaptığınız işlemler sonrası çözüme ulaştınız mi

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.