Şimdi Ara

Mobil Yağları Orjinal Nereden Alınır Burada (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
1
Favori
19.571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: AIRBOSS

Ben 2015'ten beri kullanıyorum.
    ACEA c2/c3 onayli.
    Bakimini biraz kisa tutarsan basın ağrımaz.
    A5/b5'ten de çok daha iyi korur.
    benzinli N13 N20 için 0w30 a5b5 tavsiye edilir bmw nin orjinal LL01FE yağına denk gelir.

Bahsettiğin C2 0w30 LL12FE ye denk geliyor ve dizel bmwler için tavsiye ediliyor.

Bir yağ her motora en iyi gelemez. Sürtünmesi, çalışma prensibi herşeyi farklı.

Bir yağın yakıt ekonomisi ile motoru koruması tamamen ters orantılıdır. Fakat aracı sıfırdan beri önce borusan sonra da ben hep 0w30 a5b5 yağla bakım yaptık. Ondan durup durduk yerde değişikliğe gitmek mantıklı gelmiyor. Üstelik hiç yağ eksiltmede yok bmw aracımda. Senede 7000 km gibi yapıyor eksiltme de 7000 km de en fazla 200 300 ml. Yarım lt bile değil kesinlikle. 12. ayı bulmadan bakımını yaparım.

Bukadar senedir memnun kaldığım aracıma sahte yağ almış olamam zaten şimdiye kadar hep eski tip kutuda mobil aldığım için hepsiburadanın satıcı olduğu ilandan içim de rahat. Fakat yeni tip kapaklı ve ambalajlı Mobiller çok sakat. Ben hassasım biraz filtrenin de sahtesi varmış hep kutuyu açar dikkat ederim çıkan filtreyi de incelerim mutlaka.

Bu kadar soru işareti kafamda oluşmuşken bir sonraki bakımda muhtemelen yağ filtresini borusandan alırım, yağı da shell in kendi işlettiği istasyonundan alırım ve değişimi de orada yaptırırım eğer karterden boşaltmayı kabul ederlerse.
    En azından orjinallik konusunda en ufak risk almamış olurum.
    Hava ve polen filtresini Febi yada bosch olarak alıyorum zaten onlarda orjinallik konusunda kaygım olmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightbreaker -- 10 Mart 2020; 23:36:26 >

• nightbreaker N kullanıcısına yanıt
    biraz bilgin var ama kısıtlı. Biraz araştırırsan ne yazdığımı daha iyi anlarsin. Ben sana birşey kullan ya da kullanma demiyorum, o motorun psa karşılıkları C2 yağı ile gidiyor, a5/b5 iyidir ama 100C Viskozitesi dusuktur.
    HTHS degeri de düşüktür.
    Tek yüksek olan TBN değeridir ki ESP yağında TBN düşük olmasi kurumu azaltir. Bunun karşılığında 7000km yerine mesela 6000km'de degisirsin.
    Yağın NoAck volatilitesi %10'un altinda olmalıdır ki yağ ventilasyon eksiltmesi en az olsun.
    Kısacası A5/b5 Ekonomi yağıdır. LL12FE kaç motora verilmiş bir bak istersen.

Ne seni bu kadar hinc ile yazmaya tesvik etti bilmiyorum ama bildigim Türkiye'de ExxonMobil dolum tesisi yok.

Konu hava filtresine nereden geldi anlamak imkansız.
    Filtreyi nasil inceliyorsun? Mesela tartiyor musun ?
    Bosch Febi falan gelene kadar onlardan çok daha kaliteli markalar mevcut. Ama konu sidik yarışına döndüğünü hissettiğim için uzatmayacagim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 11 Mart 2020; 0:26:12 >

• quote:

biraz bilgin var ama kısıtlı. Biraz araştırırsan ne yazdığımı daha iyi anlarsin. Ben sana birşey kullan ya da kullanma demiyorum, o motorun psa karşılıkları C2 yağı ile gidiyor, a5/b5 iyidir ama 100C Viskozitesi dusuktur.
    HTHS degeri de düşüktür.
    Tek yüksek olan TBN değeridir ki ESP yağında TBN düşük olmasi kurumu azaltir. Bunun karşılığında 7000km yerine mesela 6000km'de degisirsin.
    Yağın NoAck volatilitesi %10'un altinda olmalıdır ki yağ ventilasyon eksiltmesi en az olsun.

Ne seni bu kadar hinc ile yazmaya tesvik etti bilmiyorum ama bildigim Türkiye'de ExxonMobil dolum tesisi yok.

Bosch Febi falan gelene kadar onlardan çok daha kaliteli markalar mevcut. Ama konu sidik yarışına döndüğünü hissettiğim için uzatmayacagim.
    LL12FE benim aracım için tavsiye edilen yağlar listesinde bulunmuyor.

• quote:

HTHS degeri de düşüktür.

Tartışacak durum yok. Ben konunun başlığındaki gibi orjinallik üzerine olan çekincelerimi dile getirdim.

Mobil bolca onay almış kaliteli yağ olması artık umrumda değil çünkü distribütör sizi korumuyor. Sahte alma olasılığı olan bir ürünü almam. Eski tip kutular hatasızdı sahteler piyasada yoktu ozamanlar ama şimdi sahte yağ bidonunda orjinalinde olan kusurlar yok. Bir de orjinal olanı da 2 tip kapak kullanınca ve tasarımda hatalar yapınca iş cıvıyor gerçekten.

• Nasil bir koruma olması gerektiği konusunda anlam veremedim, motul ya da shell ya da baska uretici ne sağlıyor? Faturalı bir şekilde evvel aldığın yerlerden almaya devam edebilirsin...

Tüm yağların sahtesi mevcut, kimi uretici yerli dolum yapıyor kimisi kutu olarak ithal ediyor. Mobil1 yerli doldurulmuyor.

Kaldi ki distribütör(bolge bayi kasit sanirim burada] seni koruma gibi bir goreve sahip değil. Mobil1 Türkiye ofisi seni bilgilendirebilir..+90 216 468 97 96

Bir benzin istasyonu ariyorsan Go akaryakit istasyonlarindan alabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 12 Mart 2020; 6:9:48 >
  • quote:

Nasil bir koruma olması gerektiği konusunda anlam veremedim, motul ya da shell ya da baska uretici ne sağlıyor? Faturalı bir şekilde evvel aldığın yerlerden almaya devam edebilirsin...

Tüm yağların sahtesi mevcut, kimi uretici yerli dolum yapıyor kimisi kutu olarak ithal ediyor. Mobil1 yerli doldurulmuyor.

Kaldi ki distribütör(bolge bayi kasit sanirim burada] seni koruma gibi bir goreve sahip değil. Mobil1 Türkiye ofisi seni bilgilendirebilir..+90 216 468 97 96

Bir benzin istasyonu ariyorsan Go akaryakit istasyonlarindan alabilirsin.
    Faturalı dedin bende film koptu=))) Faturasız satabilen zaten yokki internet üzerinden.

Distribütörlerin müşteriyi koruma mecburiyeti de vardır. Şüpheli durumlarda yağı laboratuarda test etmeleri ve size yazılı rapor vermeleri gerekir. Bu iş içinde ücret alınmaması gerekir. Abi biz alır Fransaya gönderir size 2 ay sonra döneriz ama 100 dolarınızı da alırız bir çözüm değil!!!!! Rezilliktir!

Bu sahte işini de çoğu satıcı yapar. Zaten reelde distribütörden orjinal yağı alıp aynı zamanda orjinalini satmayan satıcı sadece %100 sahte ürünlerle satış yapacak kadar deli olamaz. Anında patlar o şekilde.

Mobil in batch numarasını tükürükle bile silinecek kadar gevşek yapmaması gerekir.

Ters dişli yerinden şişeye hasar vermeden çıkmayan çıktıktan sonra aynısının hasarsızı bile geri takılamayan takılsa bile sızdıran kapakların eskidenki gibi kullanılması gerekirdi.

Ayrıca yağ dolum merkezlerinden şişelerin toplandığı duyumu eğer doğruysa ki ateş olmayan yerden duman çıkmaz. O merkezlerin kutulara bir delik açarak tekrar dolumunu engelleyerek geri dönüşüm merkezlerine göndermeleri gerekir.

Son kullanıcıların ise bilinçli olup yağ dolum merkezi yada servislerde kalan kutularını yanlarında almayacaklarsa kutuyu servis delmesse kendilerinin delmeleri gerekir ki o kutu tekrar kullanılamasın.

Kutu üreticileri kutuları hatasız üretmezler ama belli normları vardır. Kocaman yuvarlak izli yamalı yada kaynaklı bir kutudaki ürünü asla satmazlar.

Kaldıki aynı senede üretilen aynı yağ Avrupanın gelişmiş ülkelerinde neden tersdişlili kapakla neden Ukrayna Rusya ve Türkiye de tersdişlisiz kapakla gelir çok büyük soru işareti.

Mobilin bir zamanlar Bauhaus ve benzinliklerde satılıp şimdi neden satılmaması daha mide bulandırıcı bir durum.

Çok uzattım ama hepsi kilit noktalar..Kısacası Türkiye'de Mobil marka yağ sadece Mobil websitesi üzerinde bulunan Mobil noktalarından satın alınır. O da işletmenin faaliyeti lokasyonu sahibinin kim olduğu araştırılarak. Başka türlü orjinal olduğuna emin olarak Mobil marka yağ alamassınız.

İnternette çok yeni tarihli olup ta kampanyalı fiyattan satan satıcılarda 'orjinal ürün' yorumları neden bolca vars da aynı ürünü en pahalı fiyattan satanlardan satın alan müşteriler 'orjinal ürün' yorumu yazmıyor. Hiç düzmece olduğu aklınıza gelmiyormu. Hiç bir alıcı orjinalliğinden emin bile olsa böyle yorum yazmaz.

Ayrıca sahte yağ da koyar koymaz aracın motoruna hasar falan vermez. Bu işi yapan şerefsizler zaten en az 10 20 bin km sorunsuz götürecek sahte yağları sizlere satarlar ki geçen uzun sürede başka yağlara da geçersiniz yada aracı satarsınız ve paçayı kurtarırlar diye düşünürler. Ayrıca ülkemizde -20 derece kış soğuklarının yada +45 50 derece çöl sıcaklarının da olmaması sahtecilerin işlerini kolaylaştırıyor çünkü sahte ile orjinal arasındaki farklar böyle aşırı sıcak yada soğuklarda çok çok kısa sürede ortaya çıkar muhtemelen.

Bana paranoyak diyeceksiniz ama eğer sizlerde internette çok okursanız aynı şüphelere düşersiniz.

Daha bir sürü detay var ama yazmayacağım çünkü eminim sahte yağ işinin içinde olan şerefsizler zaten ilk olarak bu forumu okuyup nabız yoklarlar. Allah belalarını versin ama vermeyecek çünkü önlemler çok yetersiz ve insanların algıları çok yanlış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightbreaker -- 13 Mart 2020; 13:38:35 >

• nightbreaker N kullanıcısına yanıt
    Faturada ne yazdığı onemli "motor yağı 5w30" yazmasi var, Mobil1 5w30 ESP yazması var.
  • quote:

Faturada ne yazdığı onemli "motor yağı 5w30" yazmasi var, Mobil1 5w30 ESP yazması var.
    Valla film yine koptu....=)Bunu zaten ilk akıl ediyorlardır ve yağın marka modelini eksiksiz yazıyorlardır emin ol çünkü mutlaka işkillenen müşterilerin olacağını ve ilk olarak faturaya bakacaklarını ve marka adını görünce biraz rahatlayacaklarını, ardından distribütör ile batch ve ürün görseli sorgulanacağını olumlu sonuç alacaklarını...

Ardından satıcı yorumlarına bakılacağını...Ara ara aynı ürünün orjinalini de satarak olumlu yorumları kaptıkları için yine müşterinin olumlu yorumları okuyarak rahatlayacağını....Olumsuz yorum yazanları paranoyak sanacağını....Hatta motoruna da sahte yağın vereceği zararların, olası başlatacağın yasal sürecin zaman aşımı sonrasında gerçekleşeceğini hep baştan test etmişlerdir inanki....

Ayrıca sahteciler mantıken orjinal kartonda mobil kutularını bilhassa sahte yağlarda kullanırlar şüpheleri azaltmak için, orjinal yağları da logolu kartonlu kutular olmadan satarlar orjinal yağlardan zaten korkuları olmayacağı için.

Sıvı ürün alışverişi güven işidir. Benzinlik yada distribütörden alınır motoryağı.

Nette dolanan bukadar haber ve gözünle göreceğin videolar yalan olamaz...Herkesin araştırmasını ve okumasını tavsiye ederim. Elinizde arama motorları var bir tıkla lisan çevirici var...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightbreaker -- 14 Mart 2020; 12:48:6 >

• Ürünün nezaman nerede üretildiği nezaman ülkeye giriş yaptığı nezaman hangi bayii ye satıldığı bilgileri içeren batch code dışında 2 sayfa olan etiketin iç kısmına kazınarak ortaya çıkacak ikinci bir şifre yazsalar ve her yağı satın alan o şifre ile yağ üretici sitesinden yada mobil uygulamasından kaydetse ne güzel olur.

Böylece dolandırıcılar sahtesini bile yapsalar ya kafadan geçersiz bir şifre yazacaklar, yada önceden kullanılmış bir şifreyi tekrar etikete basacaklar. Siz yağı aldığınız zaman ya kod geçersiz yada önceden kayıt edilmiş hatası alacaksınız. Ve elinizdeki ekran görüntüsü ile yağ üretcisine iletişime geçeceksiniz. Size yağ üreticisi yazılı olarak şifrenin önceden hangi tarihte ilk kez kayıt yapıldığını email ile paylaşıcak sizde bu deliller ile e ticaret sitesi koruması altında ürünü iade edeceksiniz.

Diyelim kötü niyetli alıcı ürünü alıp şifresi ile kayıt yaptı ve şifrenin geçersiz olduğunu iddia edip ürünü iade etmek istiyor...Bu durumda e ticaret sitesi yada satıcı iadeyi kabul etmeden, yağ üreticisinden şifrenin nezaman ilk kayıt edildiğinin bilgisini isteyecek. Ve kayıt tarihi sizin ürünü satın aldığınız tarihten sonrası olduğu için siz yalancı durumuna düşeceksiniz ve iade talebiniz ret edilecek....Kayıt yapmadan iade etmeye çalışsa da satıcı üstü kazınmış etiketli ürünü iade almayacak. Yani şifreyi öğrenenin o yağı kullanmaktan başka şansı kalmayacak.

Ayrıca batch kodu ve müşteri şifresi dışında ayrıca bir de kapak kodu yapıp kapağın iç kısmına basarlar. Kodu neredeyse okunamayacak kadar küçük şekilde kapak dişlisi kanalının içine basarlar. Dolandırıcıların gözünden sürekli kaçar kalkıp mercekle o şifreyi okumakla uğraşmazlar. Uğraşsalar bile kapak bir kere açılıp geri takıldıktan sonra ikici üçüncü defa açıldığında şifre dişliler yüzünden hasar alacak şekilde yaparlar..Fakat bir kısmı zar zor mercekle okunur halde kalır....O şifreyi de ancak mevcut müşteri şifresi kayıt edildikten sonra üreticiden konfirme edilir şekilde yaparlar.

Böylece dolandırıcılar hiç birşey yapamazlar...Çok afedersiniz aklınıza hangi kelime geliyorsa o kelime gibi öyle kalırlar....

Siz böylece etiket ile kapağın birbirine ait olduğunu konfirme edersiniz bu durumda şişenin dışardan getirilmiş olma ihtimali zaten çok düşüyor onu da batch şişe üretim ve dolum tarihler korumuş oluyor...Ayrıca müşteri şifresi veritabanı içerisine hem ait olduğu batch hem de kapak kodunu da ekleseler ve sadece kayıt yapan onu sorgulayabilse kapak şişe etiket hepsi birbirine ait hepsi %100 orjinal olduğuna emin olarak alırsınız. Sahte yağ alma ihtimaliniz %1 e iner. Kapağın şifresi hasarlı çıksa fotoğrafını çekip iade edersiniz. Geçersiz çıksa yine iade edersiniz.

Bunları basit bir sonkullanıcı olarak ben kurgulayabiliyorum da neden milyarlarca dolarlık yatırımlara sahip petrol geçmişi olan firmalar düşünmüyor çok mu zor şeyler yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightbreaker -- 14 Mart 2020; 12:37:38 >

• Aradan 4 yıl geçmiş arkadaşlar mobil 1 esp formula kullanmaya devam ediyorum çok memnunum , shell de tavsiye ederim güzel yağ oda bir kere kullandım, benim kullanıcı olarak hissettiğim mobil 15bin km boyunca özelliğini yitirmiyor, ama castrol , shell belli bir süre sonra performans kaybi yasatiyor. Ama şöyle bir durum var peugeout aracımda total yağ dan da memnunum psa grubu kullanan arkadaşlar
  • N11de mobil distribütörü gelmiş,
    “mobil-oil” den yağ alınır mı dersiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: metinTasci

N11de mobil distribütörü gelmiş,
    “mobil-oil” den yağ alınır mı dersiniz?
    Motor yağını burdan aldım ancak kapağını çevirince cıt cıt şeklinde açılmadı direkt açıldı, o plastik kısımda ayrılmadı
    Sahte olma ihtimali var mı acaba?
  • Bende aynı satıcıdan almayı düşünüyorum ama olumsuz yorumlarda var. Firmanın adı başka n11 mağaza adı başka.
  • Firma gibi reklam yapmak gibi niyetim yok 3 defa dir motul shell aldim ve islak imzali faturali geldi "yağ carşisi" tavsiye ederim..n11 ilede anlaşmali ama kendi sitesinden alinca daha iyi oluyo
  • Valla ben geçenlerde sanırım sahte ESP almıştım iade ettim.

Bundan sonra aşırı indirim bulmazsam yağı sanayiden görerek alırım alırım değişimi yaparım yoluma bakarım
  • quote:

Orijinalden alıntı: SEHZADE63

Firma gibi reklam yapmak gibi niyetim yok 3 defa dir motul shell aldim ve islak imzali faturali geldi "yağ carşisi" tavsiye ederim..n11 ilede anlaşmali ama kendi sitesinden alinca daha iyi oluyo
    Motul shell bilmem ama castrol ve mobil gibi markalarda daha çok sahte olma olasılığı var sanırım hocam. Yinede bakacağım dediğiniz mağazaya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the-doctor -- 23 Temmuz 2020; 12:21:4 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: the-doctor

Bende aynı satıcıdan almayı düşünüyorum ama olumsuz yorumlarda var. Firmanın adı başka n11 mağaza adı başka.
    Hocam
    www.mobiloil.com.tr
    Homepage
    https://www.mobiloil.com.tr/tr-tr
    adresinde tepede Mobil nerede'ye ve İnternetten satın al'a tıklarsanız https://www.cleanpex.com.tr/ adresine yönlendiriliyorsunuz. e- ticaret firmalarında da Cleanpeks (Doğaner Otomotiv) görünüyor haliyle. Keşke Tuzla'daki yerlerinden perakende satış da yapsalar, kargolar hala sorunlu gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elente -- 24 Temmuz 2020; 4:6:28 >

• Selamlar,

Mobil Oil'in yetkili satıcısı Cleanpex Petrol var. %100 orijinal. Mobil yağ seçicide aracıma yağ aradım, online satın al butonunda https://www.cleanpex.com.tr/ var.

Sahte yağ ile uğraşmanın anlamı yok. Firma bu benim satıcım diyor, online yetkili satıcım Cleanpex'den al diyor.
  • Şu Mobil yağ konuları yıllardır forumun sevilen konularından, her yıl 3-5 konu açılır zevkle okuruz. Dizel-Benzinli ve DSG konularıyla yarışır.
  • Arkadaşlar son durum hakkında bilgi var mı bu n11, trendyol, gittitidiyorda mobil-oil isimli (celanpex) satıcı yetkili mobil satıcısı mı, ürünleri orijinal mi?
    Üçüncü dünya ülkeleri gibi olduk, yağın bile orijinalini bulmak mesele gerçekten...
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.