Şimdi Ara

Mobil Yağları Orjinal Nereden Alınır Burada

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
1
Favori
19.299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Otomobil yağları içerisindeki en iyi yağlardan biri olan, ve benimde kullandığım piyasdaki bütün ürünlerden daha çok memnun kaldıgım mobil 1 yağlarını genelden internetten almaktaydım ancak içimde bir kuşku her zaman olmuştur

Ve Mobil1 e mail attım, onlarda bana orjinal mobil 1 yağlarının özelliklerini, ve nerelerden güvenle alabileceğimi söylediler . Bende bu maili sizinle paylaşıyorum. (aracım opel combo 1.3cdti 2006)

Plastik kaplarımızın üzerindeki etikette bar kod, data matriks, kabın dibinde dolum tarihi ve üretim kodları vb yer alır. Ama bunların hepsi taklit edilebilir. Bu bakımdan taklidi zorlaştıran, maliyetini arttıran, taklit etmek isteyen için ekonomik olmayacak plastik ambalaj tasarımları kullanıyoruz. Yan tarafındaki şeffaf şerit, dış yüzeyinde özel dizayn çizgi ve pütürükler vs gibi. 1 lt kaplarda kapak çıt çıt sesi açıldığında bir folyo yok ama kapak alt parçası kap ağzında kalır ve çıkmaz. Etiketler çift katlıdır. 4 ve 7 lt lerde çift kapak sistemi vardır. Esas ana kapağının açılması bir “çıtır çıtır” sesi ile olur, ağzında bir folyo yoktur ama kapağın alt halkası en alt dişin altında kalır ve çıkmaz, ancak kesilmesi gerekir. Bu da boşalan şişeyi tekrar kalitesiz bir yağ ile doldurup kapatmayı güçleştirir. Kapağı açmadığınız ve ortadaki iç kapağı dışarı çektiğinizde plastik bir boru dıçarı çıkar, bunun ağzındaki kapağı açtığınızda plastik örtülüdür ve onu çekip koparmanız gerekir. Ambalaj üzerindeki etiketlerimiz özeldir, taklidi zor ve maliyetlidir, daha başka da detaylar bulunmaktadır. Bizim internet siteleri ile bir anlaşmamız yoktur. Yağlarımızı sanayi sitelerindeki Mobil levhalı yağ değişim merkezlerinden, EuroMaster merkezlerinden, GO istasyonlarından kısaca güvenilir yerlerden almanızı öneririm.www.mobiloil.com.tr ye girdiğinizde adres ve telefonlarını bulabilirsiniz.

cid:image001.jpg@01D2126C.5083F980

cid:image002.jpg@01D2126C.5083F980

cid:image003.jpg@01D2126C.5083F980

Bizim verı tabanlarımızda aracınız için en uygun yağı Mobil 1 ESP 0w-40 olarak geçıyor, ikinci sırada ise Mobil 1 New Life 0w-40. DPF fıltresi olup olmadığını bilgileri arabanın el kitabınızda bulabilirsiniz.

Saygılarla,

Technical Help Desk

ExxonMobil Business Support Center Czechia s.r.o.

• quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

yav gidin opet po elf total gibi benzincilerin yağını alın ,onlarda kaliteli daha ucuz.
    sahte yağda almamış olursunuz.marka fanatiği olmayın.
    sen aracına istedigin yağı koydurabilirsin, ben mobil 1 kullanıyorum , aradaki fark, fark edilir düzeyde. Mobil1 almak isteyenlere yönelik bilgi paylaşımı yaptım ben. Kendi aracıma ne koyuyorsam memnunsam , burdaki herkeze de deneyimlerimi paylaşıyorum, buranın amacı bu zaten. Memnun olmadığım konularıda paylasacagım elbet, kimse sahte ürün alsın parası yansın aracı zarar görsün istemem. Bu işin içinde felan degilim , reklam felan yapmıyorum.
    Yapay Zekanın Yanıtı

Mobil Yağları Orijinal Nereden Alınır?

Mobil yağları satın almak için güvenilir ve orijinal kaynakları tercih etmek önemlidir. İşte Mobil yağları orijinal olarak nereden alabileceğinize dair bazı öneriler:

• Yetkili Satıcılar: Yerel otomobil parçaları mağazalarına ve servislerine giderek orijinal Mobil yağlarını bulabilirsiniz.
    • Mobil 1 Satış Noktaları: Mobil 1 yağlarını özel olarak satan yetkili satış noktaları mevcuttur. Bu noktaları Mobil'in web sitesinden bulabilirsiniz.
    • Petrol İstasyonları: Bazı petrol istasyonları orijinal Mobil yağlarını satmaktadır. Ancak, satın almadan önce kontrol etmeniz önerilir.
    • Çevrimiçi Mağazalar: Amazon ve eBay gibi güvenilir çevrimiçi mağazalardan orijinal Mobil yağlarını satın alabilirsiniz. Ancak, satıcının itibarını kontrol ettiğinizden emin olun.

Mobil yağları satın alırken şu noktalara dikkat etmelisiniz:

• Ambalajı Kontrol Edin: Orijinal Mobil yağları, yüksek kaliteli ambalajlarda gelir. Ambalajda herhangi bir hasar veya kusur olup olmadığını kontrol edin.
    • Üretim Tarihini Kontrol Edin: Mobil yağlarının üretim tarihi ambalaj üzerinde belirtilmiştir. En son üretilen yağları satın almak en iyisidir.
    • Fiyatı Karşılaştırın: Farklı satıcıların fiyatlarını karşılaştırın, ancak her zaman en ucuz seçeneği seçmekten kaçının.

Orijinal Mobil yağları kullanmak aracınızın performansı ve ömrü için önemlidir. Yukarıda belirtilen önerileri takip ederek Mobil yağlarını güvenle satın alabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • yav gidin opet po elf total gibi benzincilerin yağını alın ,onlarda kaliteli daha ucuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

yav gidin opet po elf total gibi benzincilerin yağını alın ,onlarda kaliteli daha ucuz.
    sen aracına istedigin yağı koydurabilirsin, ben mobil 1 kullanıyorum , aradaki fark, fark edilir düzeyde. Mobil1 almak isteyenlere yönelik bilgi paylaşımı yaptım ben. Kendi aracıma ne koyuyorsam memnunsam , burdaki herkeze de deneyimlerimi paylaşıyorum, buranın amacı bu zaten. Memnun olmadığım konularıda paylasacagım elbet, kimse sahte ürün alsın parası yansın aracı zarar görsün istemem. Bu işin içinde felan degilim , reklam felan yapmıyorum.
  • Mobil 1 olmadı da diyelim ki Mobil 2 oldu, o da olumlu.

• mobil 1 5 30 esp formula yağ aldık internetten. Kargoda biraz sızma olmuş. Kapak altında koruyucu folyo yok. Mobil bunu neden kullanmıyor bilmiyorum ama sıkıntı yaratıyor hem kargoda hem orjinal olup olmadığını anlayamıyoruz.
  • her sanayi sitesinde en az 20 tane yetkili bayisi olan bi firma mobil. troll troll sorular sormayın lütfen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RitueL

her sanayi sitesinde en az 20 tane yetkili bayisi olan bi firma mobil. troll troll sorular sormayın lütfen.
    kardeş konuyu adam 2016 da açmış
  • quote:

Orijinalden alıntı: Batistuta

mobil 1 5 30 esp formula yağ aldık internetten. Kargoda biraz sızma olmuş. Kapak altında koruyucu folyo yok. Mobil bunu neden kullanmıyor bilmiyorum ama sıkıntı yaratıyor hem kargoda hem orjinal olup olmadığını anlayamıyoruz.
    Bu şartlar altında Mobil alınmaz. Birkere distribütörler Mobil yağ satmıyor Bayiiler satıyor. Bende de 20 gün önce üretilmiş Mobil elime ulaştı. Huylanıp satıcının yağı aldığını söylediği distribütörü aradım. Distribütördeki kişi sorun yok ben bu parti yağı biliyorum güvenle kullanabilirsiniz dedi batch numarasını kontrol edip. Sonra email ile üretim detaylarını da gönderdi. 2 şişe almıştım biri Eylül biri Aralık üretim. Eylül sayfaya uyuyor, ama Aralık uymuyor Mart görülüyor. Distribütördeki kişi tarih ozaman yanlış yazılmıştır o da sana denk gelmiştir dedi. Bu partiden başka da çıkardık ve senin aldığın satıcıya da sattık rahatlıkla kullanabilirsiniz dedi.

Ama gel görki tatmin olmadım. Aynı satıcıdan 2 gün arayla aynı Mobil yağdan birer şişe alıyorum biri Eylül biri Aralık üretim tarihli...Neden? İki şişenin yapışkanlı kağıtlarındaki yazı karakterleri aynı da olsa birindeki çok çok az daha kalın neden?

İkisinden de çok çok az terleme boyutunda sızıntı vardı. Neden?

Tutki orjinal... Orjinal Mobil neden iki ayrı fonda karakterler kullanıyor hem kutu hem etiket üstünde. Neden kapak kalitesiz? Neden etiket eğri yapıştırılır. Neden dolumu Türkiyede yapıldığı distribütör tarafından itiraf edilen ürünün üzerinde Made in France yazılır? İçerden dışarıya sızma terleme demek dışardan içeriye de hava alması demektir. Yağ rutubeti çeker ve bozulur...Hepsini geçtim aynı yağ neden Google da aratınca eski tip ters dişli bozmadan çıkması imkansız kapakla çıkıyor neden piyasada satılanlar düz dişli kapak ve incecik halka ile çıkıyor. Yetkili bayiilerin hepsine aynı kapak hepsimi sahte yani? Hepsi orjinalse neden kapakta kaliteyi düşürmüşler? Hadi bunu da geçtim BMW LL04 onayına sahip ESP Formula yağı neden artık sadece ESP adı altında satılır neden BMW LL04 onayını kaybettiler? Artık onay yok!!! Rezalet...

Tutki sahte...Orjinalinin ambalajı bukadar falsoyken ve toleransları genişken sahtesini üretmek zor değilki.

Bu şartlar altında Mobil alınmaz gerçekten.

Bu ülkede motor yağı ancak şu şekilde alınır. Markanın uluslararası sitesinde ülke seçimi yaptığınızda gördüğünüz distribütörden alırsınız (bayii değil çünkü hiç bir bayiinin distribütör dışında alım yapma kısıtlaması yok olamazda), yada markanın kendi işlettiği benzin istasyonunun markasının yağını alırsınız. Başka şekilde ne desek boş.

Sahte yağ eğer filtre kullanılmış temizlenmiş yağ ise hemen anlaşılır fakat açık varilden aynı kalınlıkta ucuz yağ ile ayırt edemessiniz. Ayırt etmeniz için zaten orjinaline de ihtiyacınız var bir tane ihtiyacınız varken iki tane mi alacaksınız yani. Tam rezillik.

Varsın Castrol Mobil Motul vs vs olmasın dandik marka olsun ama sahte olabileceğine milyonda bir şüphem olmasın derim ben.

Yağın vizkozite ve API SN A1 B3 B5 C5 gibi kodları üretici tavsiyesi ile tutuyorsa markaya da takılmayın okadar.

• Ben bu orijinal sahte olayından Lukoil'in kendi satış sitesinden alarak kurtuldum. Direkt İzmir Aliağa dolum tesislerinden geliyor. Tavsiye ederim. Böyle bir hizmeti olsa direkt mobil 1 alırdım belki. Şu piyasada mobil 1 Castrol falan asla tavsiye etmiyorum. Üstteki arkadaşın belirttiği gibi benzin istasyonlarından kendini kanıtlamış markalardan ya da lukoil benzeri satış yapan yerlerden alınmasını öneririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nightbreaker

Bu şartlar altında Mobil alınmaz. Birkere distribütörler Mobil yağ satmıyor Bayiiler satıyor. Bende de 20 gün önce üretilmiş Mobil elime ulaştı. Huylanıp satıcının yağı aldığını söylediği distribütörü aradım. Distribütördeki kişi sorun yok ben bu parti yağı biliyorum güvenle kullanabilirsiniz dedi batch numarasını kontrol edip. Sonra email ile üretim detaylarını da gönderdi. 2 şişe almıştım biri Eylül biri Aralık üretim. Eylül sayfaya uyuyor, ama Aralık uymuyor Mart görülüyor. Distribütördeki kişi tarih ozaman yanlış yazılmıştır o da sana denk gelmiştir dedi. Bu partiden başka da çıkardık ve senin aldığın satıcıya da sattık rahatlıkla kullanabilirsiniz dedi.

Ama gel görki tatmin olmadım. Aynı satıcıdan 2 gün arayla aynı Mobil yağdan birer şişe alıyorum biri Eylül biri Aralık üretim tarihli...Neden? İki şişenin yapışkanlı kağıtlarındaki yazı karakterleri aynı da olsa birindeki çok çok az daha kalın neden?

İkisinden de çok çok az terleme boyutunda sızıntı vardı. Neden?

Tutki orjinal... Orjinal Mobil neden iki ayrı fonda karakterler kullanıyor hem kutu hem etiket üstünde. Neden kapak kalitesiz? Neden etiket eğri yapıştırılır. Neden dolumu Türkiyede yapıldığı distribütör tarafından itiraf edilen ürünün üzerinde Made in France yazılır? İçerden dışarıya sızma terleme demek dışardan içeriye de hava alması demektir. Yağ rutubeti çeker ve bozulur...Hepsini geçtim aynı yağ neden Google da aratınca eski tip ters dişli bozmadan çıkması imkansız kapakla çıkıyor neden piyasada satılanlar düz dişli kapak ve incecik halka ile çıkıyor. Yetkili bayiilerin hepsine aynı kapak hepsimi sahte yani? Hepsi orjinalse neden kapakta kaliteyi düşürmüşler? Hadi bunu da geçtim BMW LL04 onayına sahip ESP Formula yağı neden artık sadece ESP adı altında satılır neden BMW LL04 onayını kaybettiler? Artık onay yok!!! Rezalet...

Tutki sahte...Orjinalinin ambalajı bukadar falsoyken ve toleransları genişken sahtesini üretmek zor değilki.

Bu şartlar altında Mobil alınmaz gerçekten.

Bu ülkede motor yağı ancak şu şekilde alınır. Markanın uluslararası sitesinde ülke seçimi yaptığınızda gördüğünüz distribütörden alırsınız (bayii değil çünkü hiç bir bayiinin distribütör dışında alım yapma kısıtlaması yok olamazda), yada markanın kendi işlettiği benzin istasyonunun markasının yağını alırsınız. Başka şekilde ne desek boş.

Sahte yağ eğer filtre kullanılmış temizlenmiş yağ ise hemen anlaşılır fakat açık varilden aynı kalınlıkta ucuz yağ ile ayırt edemessiniz. Ayırt etmeniz için zaten orjinaline de ihtiyacınız var bir tane ihtiyacınız varken iki tane mi alacaksınız yani. Tam rezillik.

Varsın Castrol Mobil Motul vs vs olmasın dandik marka olsun ama sahte olabileceğine milyonda bir şüphem olmasın derim ben.

Yağın vizkozite ve API SN A1 B3 B5 C5 gibi kodları üretici tavsiyesi ile tutuyorsa markaya da takılmayın okadar.

Alıntıları Göster
    tamamen katılıyorum, yağdan memnunum ama içime kurt düşmedi değil, sizin gibi titiz bir kullanıcıyım. Castroldende memnun kalmamıştım. Bu sene başka yağ alacağım.

• nightbreaker N kullanıcısına yanıt
    ExxonMobil icin mi yaziyorsun bunlari ? Ben Turkiye'de EXXONMobil tesisi oldugunu bilmiyordum. Bana gelenlerin cogu EU yazar genelde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 10 Mart 2020; 10:43:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Batistuta

tamamen katılıyorum, yağdan memnunum ama içime kurt düşmedi değil, sizin gibi titiz bir kullanıcıyım. Castroldende memnun kalmamıştım. Bu sene başka yağ alacağım.

Alıntıları Göster
    Memnun kalmadığınız Castrol Castrol değildir de ondan memnun kalmamışsınızdır.

Fazla para verin benzinciden yada direkt distribütörden alın.

Sahte yağ baskını haberlerine bakın hep bikaç yüzbin kutu sahte yağdan bahsediliyor. Eğer sanayideki yağcı satmıyorsa, Eticaret sitesindeki satıcılar satmıyorsa bu yağları kim satıyor ya allah aşkına ? Perşembe pazarında açıkta işportacılar mı satıyor da benim haberim yok=)))

Ve herkesten ricam eğer gerek benzinlik yada gerek yetkili yağ değişim merkezinde yağ değişimi yapacaksanız yağın boş kutusunu mutlaka beraberinizde alın. Yada almayacaksanız bir maket bıçağıyla kutunun iki yüzünü de kesip bırakın orda kutu toplansa bile tekrar içine dolum yapılıp satılamasın. Ben bunu her plastik şişede yaparım mutlaka.

Oturup şikayet etmek ülkedeki sorunlardan yakınmak yerine zeki olup bilinçli olursak birbirimizi korumuş oluruz gelişmiş ülke milletlerinin yaptıkları gibi. Belki de ben çok hayal kuruyorum bilmiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: AIRBOSS

ExxonMobil icin mi yaziyorsun bunlari ? Ben Turkiye'de EXXONMobil tesisi oldugunu bilmiyordum. Bana gelenlerin cogu EU yazar genelde

Hayır genel olarak tüm markaların piyasada sahtesinin olabileceğini ve dikkatli olmak gerektiğini yazıyorum.

Mobil distribütörü ile görüştüğümde 5w30 yağların Avrupada üretilip tankerle gelip ülkemizde dolum yapıldığı söylendi.
    Ürünü aldığım satıcı 1000 lerce satıyor bu üründen. Emin olmadan kimseyi asla karalayamam fakat o satıcının ürünlerine %100 orjinal diyen de var, sahte diyen de var ve en çok ta benim gibi şüphe duyup emin olamayan var. Gelde çık işin içinden.

Eskiden Mobil Amerika'dan ambalajlı olarak ithal edilirdi ülkemizde üzerindede Made in USA yazardı. Klonlaması imkansız bir ambalajı vardı. Şimdi patates gibi ambalajı. Üstünde France yazar ama dolumu burda yapılır bilgisini aldım iyice midem bulandı. Eğer öyleyse üzerine yağ fransız malı olup dolumu Tr de yapılmış diye belirtmeleri gerekir.

Ayrıca eskiden Mobil yağları benzinliklerde satılırdı, daha da eskiden Mobil in benzinlikleri vardı belki hatırlayanlarınız vardır sonra BP ile birleşti dediler ama BP istasyonlarında Mobil yağı satılmıyor. Eskiden yapı marketlerde de satılırdı. Şimdi hiç bir yerde yok. Neden? Hoş değil gerçekten.

Sizin kutu direkt ithalat olabilir. Ülkemizde zaten bulunan bir ürün yurtdışından direkt ambalajlı şekilde ithal olanı daha ucuza alınamaz. Ayrıca sahtecilik başka ülkelerdede var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightbreaker -- 10 Mart 2020; 13:51:55 >

Size şöyle söyleyeyim size bu bilgiyi veren yanlış konuşuyor. Mobil Distribütörleri kutulari doldurmaz.
  • quote:

Size şöyle söyleyeyim size bu bilgiyi veren yanlış konuşuyor. Mobil Distribütörleri kutulari doldurmaz.
    Peki 5w30 ESP ürünü Fransa'dan ambalajlımı gelir yoksa tankerle gelip dolum Türkiyede'mi yapılır. Üzerinde Made in France yazıyor dolum tarihi 4 aralık. Ben son kullanıcıyım ürün elime 25 aralıkta geçiyor...Eğer ürün %100 ithal ise ilginç değilmi ?
    Bilemiyorum ama benim kolilerin de uzerinde EU yaziyor ayrica barkodu 54 yazıyor ben de son kullaniciyim sadece araçlarım fazla.. :) "Belçika"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 10 Mart 2020; 17:27:40 >
  • quote:

Bilemiyorum ama benim kolilerin de uzerinde EU yaziyor ayrica barkodu 54 yazıyor ben de son kullaniciyim sadece araçlarım fazla.. :) "Belçika"
    Siz Belçika'da mı yaşıyorsunuz tam anlayamadım. Eğer öyleyse karşılaştırmak yersiz olur çünkü Belçikadaki bir Mobil yağın ambalajının plastiğinin satin deseninden, renk tonundan tut etiketin lisanından hatta MOBIL yazısı hariç diğer yazıların bile karakterlerinin farklı olması hatta kapağın farklı olması bile normaldir.
    Hayir demek istediğim benim edindigim esp 0w30 kolisinde EU yazıyor, EAN 13 Barkodu ise 54 ile başlıyor. Bu da Belçika ürünü olduğunu gösteriyor.

Türkiye dolumu Mobil1 olamaz diyorum. Distribütör'den yağ doldurumaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 10 Mart 2020; 21:36:16 >
  • quote:

Hayir demek istediğim benim edindigim esp 0w30 kolisinde EU yazıyor, EAN 13 Barkodu ise 54 ile başlıyor. Bu da Belçika ürünü olduğunu gösteriyor.

Türkiye dolumu Mobil1 olamaz diyorum. Distribütör'den yağ doldurumaz.
    ESP 0W30 u bilmiyorum yeni o muhtemelen de c2 yağdır. Peki nerden kaç liraya aldın ?

Ben şimdiye kadar Bmw F30 aracıma gri renk kapaklı Mobil 0w30 A5B5 Fuel Economy kullandım son 4 yıldır. Hep arkasında made in france yazıyordu diye hatırlıyorum hiç Belgium görmedim. Aracım 2013 N13 motorlu fakat 2016 dan itibaren aracıma 0w30 a5b5 LL01FE yağ tavsiye edildiği için a5b5 ve 0w30 kriterlerine uyup o yağı LL01FE onayı olmasada aynı kriterlerde olduğu için tercih ettim. Bir sonraki bakımda bu yağı bulamassam asla ESP almam uymaz mecbur başka markaya kayacağım.

Ben 2015'ten beri kullanıyorum.
    ACEA c2/c3 onayli.
    Bakimini biraz kisa tutarsan basın ağrımaz.
    A5/b5'ten de çok daha iyi korur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 10 Mart 2020; 22:19:1 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.