Şimdi Ara

Mobilde 2G şebekeleri yolun sonuna geldi (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
60
Cevap
0
Favori
1.608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Dünya yok olmaz yaratan onay vermediği sürece.
  • Türkiye de ki hacı dedelerin ve ninelerin kullandıkları telefonlar hep 2G ve onlarda nerdeyse %30-35lik kısmı oluşturuyor. En az 15 sene daha kalkmaz.

• Turk Telekomda çok nadir 2G ye düşüyorum oda şehirler arası yolda 4G her şebekede olsa kesinlikle 4G den aşağıya düşmez 3G ye bile çok nadir düşüyor.

2G bu devirde hiçbir işe yaramayan bir teknloji kaldırılması olağan bir durum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • şehir merkezinde bile ben çoğu yerde 2g çektiğini gördüm.

• 2G'de 900 MHz'in kapsama olarak çok iyi bir avantajı var. Aynı kapsamayı 3G ve 4G ile frekans bandının genişliğinden dolayı zayıflamadan elde etmek kolay değil. 2G ise dar bir bant ile bile kullanılabiliyor.
    Tabi kullanan cihaz kalmayınca da bu şebekeyi çalıştırmaya gerek yok. Kullanım azalır, operatörler kalan aboneleri 3G şebekelerine aktaracak kampanyalar düzenler ve 2G şebekeleri kapatılır. Tabi daha var zaman önümüzde.
    Bazı ülkelerin 3G'yi ara teknoloji olarak görüp 2G'den önce kapatmayı düşündüğü söylenirdi, böyle ülkeler olacak mı onu merak ediyorum.
    Kapsama olarak ise Turkcell şehirlerarası ve köyler vs. çoğu yerde 3G kapsamasına ulaşmayı becermiş. Doğu'da Erzurum civarında engebe arttıktan sonra 2G'ye düşmeye başlıyor mesela ki buralar da anca 800 MHz ve sık kurulumlu 4G istasyonları ile hallolur. Ha diğer operatörlerde durum nasıldır bilmiyorum, biraz daha fazla şikayet olabilir ama genel manada çoğu iyi bir düzeye geldi kapsamada.

• torunlarımız zamanında belki kalkar :D 10 sene 7 megabit internet vermekten çekinmeyen yüzsüz firmalar var çünkü bu ülkede

• an itibariyle nokia 6070 kullanıyorum.sıkıntı olur mu 2g kalkarsa aga?
  • Türkiye'de İstanbulun bile bazı bölgelerinde 3g yok böyle bir şeyin uygulanabilmesi imkansız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yalnız TR ne alaka haber de Avustralya, ABD gibi ülkelerden bahsediyor

• Bu da Nokia'nın 13 yıl önce çıkardığı 6630 hâlâ çalışabilecekken ondan çok sonra çıkan ilk nesil iPhone'un çalışmayacağı anlamına geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Jingles -- 1 Ekim 2016; 10:06:45 >
  • 2023de 4g cekim alani heryerde olacak ve boylece 2g son bulacak

• adana-ankara arası yolda bırak 2g yi şebekenin olmadığı yerler bile oluyor. bizim daha 40 fırın ekmek yememiz lazım bunlar için.

şebeke: türk telekom

• 3arbar kullanıcısına yanıt
    Merak etme, Türkiye'de 2G kalkana kadar o telefon hurda olur zaten.

Ha o 2G'nin kalkacağı ülkelere seyahat edersen sıkıntı yaşayabilirsin.

• Ben 2G'den memnunum. Hele 3G ve 4G'si gelişmemiş bir ülkenin vatandaşı olarak genelde 2G'yi aktif kullanırım. Mobil sitelere de hızı hayli hayli yetiyor.

• daedlus kullanıcısına yanıt
    3g yine iyi 2g olmayan yerler var. turk telekom efsanedir ya bu konuda 😀

• 2g kapanırsa Türk Telekom için bizim buralarda tarih olur , zaten neredeyse ya hiç çekmiyor yada çok az çekiyor ........

• Daha 15 sene kafadan gider

• 2022-23 te en geç, 2g kalkar öyle okumuştum aylar önce. 2-3 sene sonrasında ise 3g kalkacak diye.

• bana sarj yetmiyor arada whatsapp icin 2gde birakiyorum surekli olarak kalkmasi kotu olur

• Bizim gibi bireysel kullanıcı için 2g yeter de artar aslında İyice WhatsApp facebook twitter instagram fenomeni olduk. Yani boş işler için, birbirimize hava atmak için, gittiğin yeri göstermek, yediğin yemeği özendirmek için interneti kullanıyoruz. Ha bir de ne kadar çok aktif olursan o kadar derece aldığın "mobil oyunlar"ı unutmayalım

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.