Şimdi Ara

Mobilde 2G şebekeleri yolun sonuna geldi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
1.608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • turkiyede 3g cekmiyor 2g kalksa anca sehir merkezinde ceker tr de %70 ha) a 2g dir aci gercek

• bizim köylerde komple 2g var artı olarak 2g çok yararlı ben mesela 2g ye alıyorum telefonu şarj çok az giderken arayabiliyorum mesaj atabiliyorum bildirim alıp yazabiliyorum ve şarjı az yiyor bu şekilde

• 2G'nin kalkması demek 5G'nin habercisi. Bence de kalkmalı artık çoğu köyde bile 3G çeker olmuş ki 2G kalkana kadar kapsama alanı daha da artar 2020ye kadar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nereye kalkıyor ha.. Dur hele daha karpuz keseceydik..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülkemizde hala 2g üzerini desteklemeyen şebekeler var tatil yörelerinde, köylerde vs. Bizim açımızdan zor.
  • Türkiye de böyle bir saçmalık yapılmaz umarım kırsal bölgelerde bile 2g zor cekiyor

• Sanki herkes akıllı telefon kullanıyor

• Yapilsin. Batta 3 g ve 4g de atilsin cope.

4.5 olsun sadece oh miss

• yaki83 kullanıcısına yanıt
    Sadece 4.5G olursa telefonları konuşmak için kullanamayız bir daha. :) Herkese son model telefon aldırmaları gerekir operatörlerin.

• 10 yil daha kullaniriz rahat olun

• Bizde hedef 2023 sıkmayın canınızı.
  • Ya bi durun bizim köyde bırak 3gyi edgeyi zor görüyoruz dedemin evinde sadece camın önünde çekiyor ondada g yazıyor olum telefonda :D

• 3G ye bir iki yil daha dokunmasinlar da. Benim telefon Sprint, 4G'si pardon 4.5G si calismiyor biz de. Bir iki yil sonra guncel Xiaomi telefon alirim, muhtemelen 5G li olur zaten. Bir 5-6 yil da onunla geciririz. :D

• Tensi T kullanıcısına yanıt
    Xiaomi 4g olsada icinde Volte aktif olmaz gene 2g 3g ye mecbursun

• Bilgilerinizi guncelleyin, Mi6'da VolTE aktif edilebiliyor.

https://forum.miuiturkiye.net/konu/9-2-2-guncelleme-mi6-volte.21128/

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tensi T kullanıcısına yanıt
    operatör destek vermedıkce nasıl oluyor o iş anlamadım pek

• Forumdakilerden bilgi isteyebilirsiniz, oluyor demisler sonucta.

• quote:

Orijinalden alıntı: DH Misafiri

Çift simli telefonlar ne olacak biri 2 G diğeri 3G de çalışıyor

Evet en önemli sorun bu. Hatta metro gibi yerlerde ilk hat 2G ye geçince 2. Hat sinyal yok durumuna düşüyor. Bu cihazların en azından 1. Hat 4.5G 2. Hat 3G gibi seçenekleri olmalı.

• interwap kullanıcısına yanıt
    2G lisansları 25 yıllığına verildi. Nisan 1998^'de lisans alan Turkcell ve Vodafone'un GSM900 lisansı 27 Nisan 2023'te doluyor.
    Turk Telekom esasında iki operatörün birleşmesinin ürünü olduğu için biraz farklı. Turk Telekom'un 2G lisansı, 21 Mart 2001'de lisnas alan Aria'dan devraldığı bantlar için 21 Mart 2026; 22 Ağustos 2011'de lisans alan Aycell'den devraldığı bantlar için de 22 Ağustos 2026'da sona eriyor.

Operatörler o tarihler geldiğinde lisanslarını ek ücret ödeyip uzatmazlarsa 2G dönemi kapanacak, ki o tarihlerde 2G kullanım oranı oldukça düşeceği için operatörler masrafa değmez deyip lisansları uzatmayıp iade edecektir. Aynısı 3G için de geçerli.

3G lisansları 20 yıllığına verilmişti, dolayısı ile 2029'da lisans süresi sona eriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 18 Şubat 2021; 14:9:43 >
  • çogu yerde değil 4g, 3g bile çekmiyor . en son bizde uygulansın bu uygulama
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.