Şimdi Ara

Mobilite 'iPhone 6S fiyatları, HTC A9, Microsoft batar mı çıkar mı? ve fazlası' (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
0
Favori
2.316
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bence z5 compact malzeme açısından kötü,fiyatı yüksek olmasına rağmen kaliteli tasarımı yok.z5 premium gibi metal cam karışımı değiş tamamen plastik.Yani 400 dolarlık cihaz bence öyle olmamalıydı.Ama z3,z1 compact'a göre çok daha iyi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SirrealsQ

iphone 6s almayı düşünüyorum çünkü ; 5s ten HTC m8 geçtim 1 seneden fazladır kullanıyorum . her türlü romu da denedim 6 ay önce orjinal ram atıp unrootladım . ne yazık ki android de şişme bi süre sonra gerçekleşiyor . inanılmaz rezil bir hale geliyor . camera hataları 15 saniyede açılmalar altü üstü bir resim çekip kapatacağım 10dk da açılıypr . altı üstü internetten bir şey aratıp kapatacağım 10dk sürüyor resmen. telefonda düzenim kurulu format atmak istemiyorum . 5s kullandığım zamanlar böyle sorunlar yaşamıyordum . tek şikayet edeceğim nokta 5s de sarj ve boyut . İphone 6s alma nedenim 2; İpad air 2 , macbook pro kullanıyorum aralarındaki senkron ilişki ( bilgisayardaki çalan müziği yatakta iken değiştirmeden tutda tüm resimler , müzikler , notlar hatırlatmalar aynı ekranda telefon köşede durur iken bilgisayar ve tablet den cevaplama vb ) Stabilite bakın ilk 2 hafta tamamda sen bu 2 telefonu bütün sosyal uygulamalar ile doldurup aktif olarak kullanın ondan sonra yan yana koyun . ios 10 üzerinden 9 verirsem android ise 10 üzerinden 6.5 veriyorum bunu yazılım mühendisliği okuyan bir insan olarak söylüyorum .

Ben 3 yıldır aynı telefonu kullanıyorum. Telefonum Note 2, 2012 model telefon sonuçta, şimdiye kadar bir iki kere ufak takılma yaşamışımdır herhalde. O da genellikle uygulama kaynaklı. Ya çok fazla abartıyorsunuz ya da telefonunuzda bir sorun var. Artık bırakalım şu Android kasıyor ios akıyor muhabbetlerini. Android her yıl daha ileri giderken ios hep geri gidiyor. İos 7'den beri sürekli toparlama çalışmaları var ama nafile. Daha dün eşimin ios 9.0.2 yüklü iphone 6s'i gözümüzün önünde dondu. Bİr kaç hafta önce ipad mini 3'le safaride siteye girerken ipad bir dondu ve yarım saat açmaya uğraştım. Kimse kimseyi kandırmasın, kimse de ezbere konuşmasın. Belki uzun süreler kullanımda ios daha stabildir ama hiçbir yazılım yüzde 100 sorunsuz çalışmaz, çalışamaz.

Youtube'da onlarca video var, telefonların aynı işlemleri aynı anda nasıl yaptıklarına dair. Bence onları izleyin ondan sonra kime 6.5 kime 9 veriyorsunuz bir daha düşünün.

Tercihlere saygım var, isteyen istediğin alır ama ezbere ya da yanlış konuşmayalım derim.

• Çok keyifli oluyor bu mobilite , samimi,sıcak,gerçekçi bir tartışma programı. En kısa zaman da bu ikiliden LG V10 ön incelemesi bekliyoruz.
  • Benim Mesut Çevik'ten beklentim Windows platformunuda konuşması. Eleştirirsiniz kötülersiniz buna birşey diyen yok ama geçiştiremezsiniz. Wp platformuna tavır almak geçiştirmek gibi bir hakkınız yok. İşiniz gereği tavsiye verirsiniz tercih yönlendirmesi yaparsınız ama o kinayeli konuşmalarınız bence gözden geçirilmeli. İos kullanıcılarının androide takındığı tavrı sizde windowsa göstermeseniz ve platformlara evrensel baksanız, bazı bilgileride araştırmadan tartışmasanız. Bu foruma giriyorsak bu kadarda windows kullanıcısı varken yenilikleri haberdar etmek gibi bir yükümlülüğünüz var.
  • 4.300'e iPhone 6s Plus 128gb alacağına,

iPhone 5s al, (1400TL)
    1.700'e iPad Air 2 64gb al,
    Kalan 1.200 lirayı da fakire fukaraya dağıt.

Emin ol bu kombin bir tane 6+'dan daha fazla mutlu edecektir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sınırsız bütçem var desem hangi telefonu önerirsiniz acaba...
  • quote:

Orijinalden alıntı: KoşanBalık

Siz ne marka bir tel kullaniyorsunuz acaba.merak ettim acikcasi

Merakinizi gidereyim,lg g2 kullaniyordum bozulunca htc e8aldim 1200 tlye ithal urun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yunus626emre

Sınırsız bütçem var desem hangi telefonu önerirsiniz acaba...

Vertu Signature Touch 2015 al geç

• Microsoft'un batması mi, mümkün mu böyle birşey. Dünyanın en güçlü birkac şirketinden biri. Telefonu da işletim sistemi de gelecek yıllarda çok daha iyi olacak bence.

• Birilerinin Microsoft nedir, kurucusu kimdir, hedefleri nelerdir, ar-ge birimleri nasıl çalışır vs. vs. bunları Sayın Mesut Çevik'e anlatması lazım..

Kusura bakılmasın bir örnek vereceğim, 2004 yıllarında üye oldum bu foruma. 2002 gibi yanılmıyorsam, bir Pentium 3 vardı, bir de Celeron işlemciler vardı. Pentium birçok kişiye göre daha iyiydi ama daha pahalıydı. Celeron ise kimilerine göre daha ucuza Pentium 3 kadar hızlıydı. Windows ve diğerleri de aynı şuan bu durumda. Ve Mesut Çevik mahallenin çocuklarına bilgisayar toplayan, herkesin "en iyisini onun bildiği"ni sandığı kişiymişçesine Kibirli ve Aşağılarcasına "Pentium daha iyidir" "Celeron da işlemci mi" "Mayın Tarlası oynayacaksanız Celeron alın" gibisinden tavırlarla geliyor.

Kimi kusura bakar, kimi bakmaz ama Erdi Özüağ'a (fx57) üzülüyorum. Keşke webtekno tarzı bir yerde çalışsaymış. En azından objektif olmayı becerebiliyor.

Ayrıca şundan da bahsetmek gerektiğini düşünüyorum. Şu an, hayatımda sahibi olduğum 39. telefonumu kullanıyorum. Telefonum iPhone 5C 16GB. Şöyle bir bakıyorum, içerisinde "Sahibinden, Youtube, Shazam, Spotify, CNN, Karnaval, Yemeksepeti, Nuvo, Enpara, Facebook-Messenger, Hepsiburada ve Hızlıal yüklü. Ancak Hızlıal çalışmıyor." Cihazım iOS 9.0.2 sürümde. Şarjı bir gün tam gidiyor. Bugün mesela bu videoyü izlediğim için şu an şarj %13. Cihazımda oyun olarak Online Kafa Topu ve 101 okey yüklü. Bir üniversite öğrencisiyim, benim için müzik, kamera, akıcılık, batarya ömrü ve dizayn önemli. Ayrıca store'da olmayan bir şeyi indiremeyince üzülüp kahrolacak birisi değilim. Bundan önceki cihazım da Nexus 4 dü. Her iki cihaz da belirli bir kullanımdan sonra akıcılığını yitiriyor. Bana 5 ay kullanıp ta format istemeyecek bir Android cihaz söyleyemezsiniz. Olsa olsa Nexus 6 dır, onu da garantili olarak TR den satın alamıyoruz. Bugün kendi videonuz da kendiniz söylediniz, En ucuzu 3bin küsür olan Apple'mı tercih edelim, yol gösterin lütfen.

Lumia 920 incelemesini izledim, birkaç gün önce de 1520 videosunu inceledim. Daha önce göklere sığdıramadığınız muhteşem cihazları şimdi nasıl oluyor da itin pabucuna sokuyorsunuz onu da anlamıyorum. Az kaldı Erdi Özüağ'ın incelemesini izleyerek onun söylediklerine de güvenerek 1520 alacaktım ki bugün bu sayfadaki videoyu izleyince "acaba ben mi yanlış hatırlıyorum" şüphesine düştüm. Ben az çok neyin ne olduğunu biliyorum ama sizin videonuza bakıp 1 saat sonra cihaz satın alan veya babasına aldiran birsürü kullanıcı var bu forumda. Orda öyle burda böyle derseniz insanlar sizden şüphe edip başka teknoloji sitelerine yönelir. Bunun da patronunuzun hoşuna gideceğini hiç sanmıyorum...

• *siteci* kullanıcısına yanıt
    Ben de bundan bahsedecektim ama kaynaklara ulaşamadım. Android'de 8 çekirdek gayet aktif ve verimli kullanılıyor. Apple'ın çoklu çekirdekte kötü olmasını burayla kapatamazlar.

Galaxy s5 zamanı bile 8 çekirdek aktif şekilde çalışıyordu, hala desteklemeyen uygulamalar vardır bir şey demiyorum ama artık kerneller buna uygun yazılıyor, özellikle markette en üst sıralarda yer alan uygulamalar bunu destekliyor. buna benzer 6-7 kaynak okumuştum 8 çekirdeğin çok daha verimli olduğuna dair.
  • başlığa bak Microsoft batarmı çıkarmı.. şimdi neyini izleyeyim bu videonun.. hani izlemeden karar vermeyin diyorsunuzya..

• tropeus77 T kullanıcısına yanıt
    Sana cevap verirlermi bilmiyorum ama çok merat ediyorum ne diyecekler

• Microsoft batar mı diye başlık açabilecek vizyonsuzluğa bak

• Üslup çok yanlış... Doğrudur biz buraya samimi sohbetiniz için geliyoruz gerek 2si1 gerek Mobilite vsvs AMA kinaye de yapılıyor olsa üslup çok önemli.

Ayrıca kinaye iğneleme tarzı konuşmalar karşı tarafı düşüncelerini tekrar gözden geçirmeye araştırma yapmaya iter böyle konuşma tarzı ile insanları gereksiz yere"ulen adama bak oturmuş milletle dalga geçiyor" tarzı düşünceye itersiniz.

• NEXUS 6P 5X LÜTFEN.....

• İnsanlar bu videoyu nereleriyle dinliyor anlamıyorum.

20:50'den sonra adam ne diyor, '500 liraya akıcı çalışan android veya iphone alamazsınız ama wp alabilirsiniz.'
    Sonra neden Windows Phone'u eleleştirdiklerini aptala anlatır gibi anlatıyor ama şu yazılan yorumlara bakılırsa bizimkilerde o kadar bile beyin yok. Adam diyor ki biz o cihazları kullanıyor öyle konuşuyoruz, kıyaslama da popüler uygulamalar wp'da yok, her yeni versiyonda hep vaatleri oldu ama boş çıktı. Durum buyken babasının şirketi gibi uzun uzun yazılar yazıp Windows telefonları savunmak ancak ağlak fanboyluktur.

Videoda açık açık söylemiş, Windows 10'u bekleyin, vaat ettiklerini verebiliyorsa alın yoksa ios ve Android bu kadar fark atmışken bir anlamı yok ama yine de almak istiyorsanız alın. Adam daha ne desin, daha ne kadar açık konuşsun? Bu insanlar size veya Windows'a düşmanmış gibi yorumlar yapılmış oysa ki mesut çevik de erdi özüağ da çağı yakalayın herkes gibi siz de cep telefonlarından en verimli şekilde faydalanın istiyor.

Ben yıllardır müthiş bir potansiyeli olduğu için Windows telefonları merakla takip ettim ama bugüne kadar pek bir şey sunamadı.

Şimdi bu aklı evveller hırs yapmış Windows Mobile 10 iyi çıksın da gözyaşları içinde 'yaaaa gördün mü mesut çevik' demek için bekliyordur ve bunu da yapacaklar da. Her neyse bizim milletten ancak böyle çocukça duygusallıklar beklenir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratkaya -- 27 Ekim 2015; 15:31:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: simbolmina

Mesut Çevik'e Microsoft ile ilgili haksız eleştiri yaptığını yazanlardan biri de benim. Mesut'un iddia ettiği gibi korsan windows kullanmıyorum. DH forumda ucuz yoldan W8.1 satın aldım ve W10'a upgrade edip kullanıyorum masaüstü cihazımda. Evvelden Surface Pro 3 vardı, ekonomik sebeplerden dolayı sattım, sonra gidip gene Windows tablet aldım. Onda w891. Forumda şu an satışta. Artık tablet ihtiyacım kalmadığı için satılık. Memnun olmadığımdan falan değil yani. Telefon olarak da iki tane telefonum var. Biri nexus 5, diğeri Lumia 930. Nexus 5 şu an satılık, gene forumda görebilirsiniz. Lumia telefonumda w10 prewiev versiyonlarını fast ring'te kullanıyorum hatırı sayılır bir süredir. Mesut onu eleştirmeye vakıf bilgi ve görgüye sahip olduğuma kani olmuştur umarım.

Yukarıdaki mesajların birinde neden lumia satışlarının düştüğü, en azından yerli telefon piyasasından rahatlıkla doğrulanarak tatmin edici şekilde açıklandığını görebiliyoruz. Şu an satılan lumia telefon yok. Sıfır L930'u en son bir tane turkcell bayiinde gördüm aylar önce. Mağazalarda yok, internet sitelerinde yok veya çok pahalı. Bu saatten sonra almayın zaten o telefonu. Acer, Xiaomi, HTC, Samsung gibi firmaların W10M ile çıkaracağı yeni telefonları bekleyin. Ben merakımdan elimde telefon olmasına rağmen (Nexus 5) ikinci el satın aldım ve öyle kullanıyorum.

Microsoft'u -yabancı forumlardan da takip ederseniz- en çok eleştirenler gene kendi müşterileri. iPhone 4s ve 5s kullanmış biri olarak tabii ki üç platformu kıyasalayabiliyor ve windows'un uygulama eksiği olduğunu görebiliyorum. Gene çeşitli konularda bundan bahsettim ve microsoft'un lumia cihazları "bussiness" olarak tanıtmasının sadece office ile mümkün olamayacağını, continuum özelliğinin bir çok insan için luzümsuz olduğundan bahsettim. Windows 10 Mobile, şu anki, şu dakikdaki haliyle hala yetersiz ama tercih edilmez değil. Kıyaslmada geri kalır o ayrı.

Bunlara rağmen şu an lumia kullanmaktan daha fazla keyif alıyorum. Tüm hayatım -iphone gibi- menüde geçmesine rağmen kullanması daha keyifli, görece yeni ve farklı bir sistem. (evvelden lumia 720 de satın alıp kullanmışlığım var, ilk telefonum değil yani). Windows 10 mobile ilgili gelişmeleri yakından takip ettiğim için daha sorunlu ve zayıf olan windows 8/8.1 ile kıyaslanmasının yanlış olduğunu düşünüyorum. Çok daha yetenekli, kullanımı kolay, uygulama desteği zengin bir sistemi oldu bile şu anda. Microsft masaüstü mağazasının giderek daha fazla kullanılması ile beraber geliştiriciler en azından denemeyi daha çok düşünecektir. Project Astoria ile bunu daha kolay hale getiriyor zaten microsoft. Windows 10 mobile, şu anki haliyle hatasız çıksa bile gene yetersiz olacak. İnsanlar etkileşimli kutucuklar bekliyor mesela. Benim de en çok istediğim özellik bu. Bununla ilgili olarak kullanıcılar forumlarda yazıyor ve geri bildirimlerde bulunuyorlar ve microsoft yavaş da olsa bunları getiriyor. Yavaş olmasını elbette hoş görmüyorum ama öncekilerden azade yeni bir sistem geliştiriyorlar ve bunun zorluğu ile savaşıyorlar. Sanıyorum Windows 10 telefonlar çıktıktan sonra sistemleri gelişmeye devam edecek ve eksikler kapanacak zamanla. Tıpkı windows 10 masaüstü gibi. Uygulama desteği konusuna konusunda geçenlerde MS ve Google arasında bir anlaşma yapıldı ve google da windows/mobile için uygulama geliştireceğini açıkladı. Sanırım MS haraca bağlar gibi zorla Google'a sistemime uygulama geliştir dedi :) Mesut'un "google servisleri var mı? yok!" sorusunun cevabını vermişimdir umarım.

Benim DH ve Mesut Çevik ile ilgili sorunum bunları görmezden gelmesi, MS'in bu ay yaptığı etkinlikle ilgili canlı yayını geçtim doğru düzgün haber yapılmaması, o hafta yapılan 2si1 ve mobilite'de konunun konuşulması bir yana bir de açılan konuyu bile kapatıp "geç bunları" tarzında yaklaşımı oldu. O hafta ilk defa surface book tanıtıldı. MS'in ilk notebook'u. Yani insan azçık konuşur anlatır, hiç yoksa ayıp olmasın diye yapar. Sürekli dell cihazlardan bahsetti ama bakın dell'in benzer özelliklerde bir cihazı yok. GPU klavyede, ekranda i7 işlemcili başka bir 2in1 notebook yok. Fiyatı da gene muadilleriyle (rakipleriyle daha doğrusu, muadili yok) benzer seviyerlerde. Toshiba daha geçenlerde atom işlemcili 2in1 aleti 1100 dolara tanıttı. Nerede surface book nerede o çöp. Surface tablet ve yeni notebook'ta evvelki 2si1'lerde anlatılana benzer bir sıvı soğutma sistemi kullanılıyor. Aynı sistemi şimdi de L950/XL modellerine uyarlamışlar. Telefonda sıvı soğutma var, S810 işlemcilerin ısınma sorununa bana kalırsa doğru düzgün bir çözüm bile bulmuş olabilirler. Ya bu bile o telefondan en azından teknolojik anlamda konuşulmasını gerektiren, bana kalırsa epey yenilikçi bir özellik. Hatırlayalım, o haftaki mobilitede Erdi en azından cihazın özelliklerinde bahsedelim diyor, Mesut "boşver" der gibi konuyu kapatıyordu. Şahsen ben bunlara sinirlendim ve gene bunları yazdım. Sonra korsan windows ve anroid telefon kullanıp MS hakkında atıp tutan biri olarak damgalandım ve o günden beri her programda Mesut "Gene MS'ci arkadaşlar kızacaklar ama" diye kinayeli laf sokup duruyor. Muhtemelen benim şahsıma yönelik yapmıyordur, belki başka yoruma ayar olup öyle yapıyordur ama yani izleyicinle dalga geçmek nedir?

MS ürünlerini fanı olduğum için değil daha yetenekli ve güvenli bulduğum için kullanıyorum. Android sistemine güvenim kalmadı. Şu an 6.0 kurulu telefonumda (güncellemeleri zamanında almak için kullanıyorum bu telefonu) ve zerre keyif almıyor ve güven duymuyorum sisteme. Garip bir şekilde hayatım duvar kağına baktıktan 20ms sonra menüde geçiyor. Apple'ın ekosistem zorlaması ve fiyat politikası beni 2 sene önce geçici flörtümden döndürmeye yetti. (O zaman da Macbook Pro, Apple TV ve 5s kullanıyordum) Elimizde Microsoft kalıyor. Çoğunlukla makul fiyatlar, daha güvenilir bir yazılım, genellikle daha iyi donanım ve en azından becerebildiklerini iyi yapan bir sistem ve evet ekosistem sunuyor bana. OneDrive'ın sunduğu konfor mesela. MS posta uygulamaları vs. Eksiklikleri ile beraber kullanmayı tercih ettiğim bir sistem ama tercih etmesem de haksız ve yersiz eleştirisine gene çıkacağımı düşünüyorum. Erdi'nin dediği gibi, Windows 10 Mobile çıksın, o zaman görelim durumun ne olduğunu. Beh şahsen tekrar Android kullanmak zorunda kalmak istemiyorum. Bu yüzden iyi dileklerim var gelecek için. Gerçekleşmese de yapacak bir şey yok, babanım şirketi değil MS ama onların Windows 10 Mobile'i başka üretici olmasa da geliştirip devam edeceklerinden kuşkum yok, kendi açıklamaları zaten bu. Eh microsoft'un son iki yıldaki değişimi de azcık güven veriyor. Bakalım neler olacak.

Yazdıklarınızın, bu programdaki WP sistemine yaklaşımın, bakış açısının tarafsızlığına ve bu konudaki yorumların objektifliğine bir nebze olsun katkı sağlamasını umarım.

Değerli yorumunuz ve paylaştığınız bilgiler için çok teşekkürler.

Saygılar,

• Üslup yanlış olabilir de adamlar haklı. Ayrıca o samimiyeti bulamazdık bu haliyle gayet iyiler.Apple'a da bu kadar yüklenmek anlamsız. Eskidendi o tek versiyon olayı. İlle de 6s plus almak zorunda değil kimse. Paran yetmiyorsa iphone 5s al. Hala birçok androidden iyidir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4500 tl bi tlf vermek ne kadar mantıklı ?

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.