Şimdi Ara

Mobilite: 'Telefonlara ek vergi geliyor' (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
570
Cevap
9
Favori
14.041
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • "ithal telefonlara zam" kargasşasın da biraz fevri tepki verdik. ben dahil pek çok kullanıcı sosyal medyada başta vestel olmak üzere herkese köpürdü. fakat hükümetin açıklamasında "anti damping" kuralı çerçevesinde deniyor. bu biz tüketicinin gözünden kaçtı ama işin uzmanları hemen galeyana gelinmemesi konusunda uyarılarda bulundu. daha öncede paylaşılmış "http://antidamping.nedir.com " adresinde açıklanmış.ama özetle anti damping şu "bir üretici bir malı başka bir ülkede kendi ülkesinden daha ucuza satıyprsa bu o malın satıldığı ülkedeki üreticiyi zora sokmak için yapılmış bir hamledir, anti damping budur ve uluslar arası kurallara göre bu firmalara ek vergi yükü bindirilerek yerli firmanın rekabet gücü arttırılır" eğer anti damping bu ise tüm ithal ürünlere değil, yurt dışından gelip ülkemizde kendi ülkesinden daha ucuza telefon satan üreticilere zam gelecek. vergiden arınmış fiyatlar üzerinden bu analiz yapılırsa bazı firmaların bazı ürünlerine zam gelebilir. yani özetle her ürüne zam gelecek diye birşey yok. haa yetkililerin zam konusunda ki cömertliği malum. anti damping diye başlayıp hızını alamaz ve her şeye zam yapabilirler buda bir ihtimal tabii.

• Aldığım Apple ürününü tasarımdan ziyade yazılım için alıyorum. Mükemmel yazılım, harika bir tasarımla birleşince, bütçemde de sıkıntı olmadığına göre yerli montaj ürünlerini tercih etmem için hiçbir neden kalmıyor. Yerli firmalar Çin montajı ürünler yapıp keselerini dolduracaklarına, öncelikle iOS yada Wp gibi mükemmel yazılımlar geliştirmeliler ki bunun için de oldukça uzun zaman gerekeceğinden bu iş biraz yaş gibi görüyorum. Forumda milliyetçi çığlıkları atanlarında öncelikle kendi rumuzlarını gözden geçirmesini salık veririm. Milliyetçilik, öyle işkembeden sallamakla olmuyor kardeşlerim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ufak bir öneri, donanım ve mobilite olarak iki program yapıyorsunuz. örneğin otomobil konuları hakkındaki değerlendirmeleriniz keyifli ama adı "mobilite" oaln bir program içinde sırıtabilir. bu muhabbetinizi "donanım haber" programlarına taşıyabilirsiniz. tabii size kalmı, baştada dediğim gibi ufak bir öneri.

• Nokia 3310 kullanırım ama vestel almam. Ölümüne para biriktiririm pahalı olanı alırım ama vestel almam...

• quote:

Orijinalden alıntı: tonimotto

Yahu kaç oldu yazdım sildim yazdım sildim ...

Tamam telefonu anladım diyelim ,üç sen fedekarlık yaptın beş ben yaptım sattığın vga kameralı telefonu aldım bir süre sonra bunu sindirdim cidden bunu anlarım. Ulan sanki bana high tech atılım yapmışlarda ev elektroniğinden tutunda pc'ye kadar zam olacakmış. Daha sata 3 kablosu yapamazsın kıçı kırık bakır telden adsl hizmeti verirsin. Aldığım arabadan %45 geçirirsin 2000 motor araba alsam köklersin vergiyi aldığım asgari ücretten her ay 300 tl geçirirsin vergi alırsın. 60 dolarlık oyunları 100 dolara iteletirsin bizim gibi embesillerin sırtından cari açığı kapatmaya çalışırsın pırlantadan gram vergi almazsın nede olsa her gün pırlanta yemeden duramıyoruz değil mi? 30 yaşında iyi kullanılmış temiz sahibinden .öt var istermisin ? Kdv ötv damga vergiside istemiyorum maksat devletimiz yararlansın faydalansın ......

Allah iyiliğini versin hocam sesli güldüm Zaten bu hükümet yakında vatandaştan nefes alma vergisi alırsa şaşırmayın.Vatandaşlık hakkım haram zehir sıkkım olsun bunlara,öteki tarafta iki elim yakalarında olacak.

• #vestelalmaaldırma

• Bu vestelin varya... neyse

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ya sena dam gibi yuzde 80 lerde senin yaptıgın telefonu uret sonra lg g3 s5 lere rakip olacak zihaz yap sonra bu destegi al,,, ya şimdi sana ilgi gelsin diye full hd ekranlı 20 mp kameralı snapdaragon 800 işlemcili teelfon alacak birine hd ekranlı plastık kasalı snapdaragon 400 işlemcili teefonu aldıramazsın zaten ulkenın durumu belli

• Bede erdi beye katılıyorum. Telefon uretmek degil geliştirici yazilimlar veya araclar üretmek gerekiyor. Nokia buna cok guzel bir örnektir.hala patantlerden para kazaniyorlar. Ornek olarak Vestelin yazilim olarak butun illerin turkce sesli arama motorlu gercek bazli navigasyonu nu yapsin veya tasarim olarak veya donanim olarak farkli seyler tasarlasinlar. O zaman kullaniciya ulasirlar.

Bugun ipohone 4500 tl de yapsalar gene herkes gidip alacak. Ama sende vestel pay yapsan guzel bir arayuz, ulkemize ozel yazilimlar uretsen ve telefona has sensor ve ya donanim uretsen. Seni kimse tutamaz ek vergiyede gerek kalmaz. Eğer rekabet istiyorsan yine dunyanin her yerinde bu markalarla rekabet etmen gerekiyor. Onun icin devletten arge destegi istese bence daha mantikli...marka olmak istiyorsa. Yoksa bu vestelin ben vatandasa daha az donanimli daha az ozellikli telefonlar satip onlari dunyanin gelişmiş ozelliklerine sahip telefonlarindan mahrum edeyimden baska bir seydegildir.

Vestel turkiyenin gururu ve turkiyeyi ileriye goturebilecek tek marka ama

Artik bir şeyi anlamalari gerekiyor. Marka olursan çinde de satarsin abd de...turkiyede satmissin bu seni buyuk yapmaz. Kendini kandirirsin...

Erdi bey Ender bey lütfen vestele bagimsiz danismanlik yapin . bir vestel telefonu almak icin neden olustursunlar. Parası ucuz diye ozelligi olmayan telefonu kimse almak istemez.

• telefonun her parçası farklı bi ülkeden bunun nesi yerli

• Arkadaşlar artık olan oldu ve bunun için yapabileceğimiz şuan sadece Vestel'i daha iyi telefon üretmeye zorlamak.
    YAPSIN BUNU 1500-1700 BANDINDA SATSIN ALALIM.2015 BARCELONA MWC'DE TANITSIN
    VENÜS

SNAPDRAGON 810
    OIS Lİ 21 MP IMX230 SONY SENSÖR, IMX230 12-16Mp Ön Kamera.
    Bluetooth 4.2
    Corning Gorilla Glass 4 , MIL-STD-810G ve IP68 Sertifikası
    5.2 inch 2K Ekran
    En Az 32 Gb rom(Arttırılabilir),20nm LPDRR4 4 Gb ram
    Li-Ion 3500-4000mAh Batarya

Buna imkansız diyorsa,hiç bulaşmasın telefona.TÜRİYE'nin beklediği telefon bu olsun.

• vestel v.b. firmalar artık kendini de yırtsa birşey almam bunlardan, sanki bir atılım yapmışlarda.

• fx57 kullanıcısına yanıt
    Ben bir hesabimi komple silmek istiyorum hic bir bilgi kalmasin.Nasil olacak ?

• quote:

Orijinalden alıntı: CW_X

quote:

Orijinalden alıntı: tonimotto

Yahu kaç oldu yazdım sildim yazdım sildim ...

Tamam telefonu anladım diyelim ,üç sen fedekarlık yaptın beş ben yaptım sattığın vga kameralı telefonu aldım bir süre sonra bunu sindirdim cidden bunu anlarım. Ulan sanki bana high tech atılım yapmışlarda ev elektroniğinden tutunda pc'ye kadar zam olacakmış. Daha sata 3 kablosu yapamazsın kıçı kırık bakır telden adsl hizmeti verirsin. Aldığım arabadan %45 geçirirsin 2000 motor araba alsam köklersin vergiyi aldığım asgari ücretten her ay 300 tl geçirirsin vergi alırsın. 60 dolarlık oyunları 100 dolara iteletirsin bizim gibi embesillerin sırtından cari açığı kapatmaya çalışırsın pırlantadan gram vergi almazsın nede olsa her gün pırlanta yemeden duramıyoruz değil mi? 30 yaşında iyi kullanılmış temiz sahibinden .öt var istermisin ? Kdv ötv damga vergiside istemiyorum maksat devletimiz yararlansın faydalansın ......

Allah iyiliğini versin hocam sesli güldüm Zaten bu hükümet yakında vatandaştan nefes alma vergisi alırsa şaşırmayın.Vatandaşlık hakkım haram zehir sıkkım olsun bunlara,öteki tarafta iki elim yakalarında olacak.

devlet 25 milyar tl yardim parasi dagitiyormus her sene.Yoksa nasil susturacak bu makarnacilari dimi

• iPhone gibi pahalı oyuncaklara para vereceklere etki olmaz, onu söyleyeyim. Birkaç gündür dikkat ediyorum, sokakta çoğu kişinin elinde iPhone 6 var. 2,300 TL veren adam gider 2,500 TL ya da fazlasını da verir.
  • üretim yok,vergi var bu çark böyle devam eder üretim olmayan ülke bitiktir. bittik biz bittik kendimiz için kendimizi yiyoruz sonumuz hiç iyi değil.
  • Donanima da zam geliyorsa oynamayalim cidden yani.. Bir sonraki titan fiyatini okuyacak matematige sahip olmayabilirim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yabancı ürüne ek vergi yerine, yerli ürüne daha az vergi yükü çok daha etkili ve faydalı olurdu. Bir yandan üretimi, diğer yandan "yerli malı kullan" sloganı ile iç tüketime yönelmeyi destekler. Muhtemelen milli ürün mantığı ile toplam tüketim rakamlarını da yükseltir.

• Yerli mallarımız kaliteli ve kullanışlı olsaydı seve seve alırdık zaten.
  • Bir ara bir kanalda hesaplamışlardı Fransa'ya gidip ev tutup internet bağlattığımızda Türkiye'den daha ucuza geliyordu. Artık Uçak bileti+pasaport+telefon+giderler diye hesaplayıp kendi telefonumuzu alıp gelecez daha ucuza gelecek büyük ihtimal.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.