Şimdi Ara

Mobilite: 'Telefonlara ek vergi geliyor' (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
570
Cevap
9
Favori
14.018
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Vestel önce şu ismini değiştirsin güzel bir isimle güzel bir seri üretsin telefon üretsin tutar.

• Türkiye'nin yerli malı üretim serüveninde önemli bir aktör olan Çin, 2014 sonu itibariyle %100 Türk malı olan beş yüzüncü teknolojik aleti üretmiş olmanın haklı gururunu yaşıyor. Bu sabah Şanghay Sanayi Bölgesi'ni ziyaret eden Sanayi Bakanı Wung Sohai, Türkiye'ye gönderilmek üzere üretilen plazma tv parçalarıyla ne kadar övünseler az olduğunu belirtirken "Kimse montaj diyip geçmesin. Çipini de biz yapıyoruz, ana kartını da biz üretiyoruz ama olsun. Orada bir şeyi yanlış yere vidalasalar mesela güm... Patlar o alet. Ama Türkler buna müsade etmiyor" sözleriyle de Türkiye’nin teknolojik üretimde geldiği uç noktaya vurgu yaptı.

“Türk malı seri üretimde Türkiye’yi geçtik”

Türkiye'de üretilen bir teknolojik cihazın daha tüm parçalarını hazır hale getirmenin tarifsiz kıvancını yaşadıklarını ifade eden Wung Sohai, 2015 yılında daha çok çalışarak Türkiye'nin gelişimine daha fazla katkıda bulunmak istediklerinin altını çizdi. “Dile kolay, tam 500 yüzde yüz Türk malı teknolojik cihaz… Söylerken bile insan duygulanıyor arkadaşlar” diyen Sohai, “Bakın Türkiye sayesinde Çin, bugün dünyanın 1 numaralı Türk Malı üreticisi haline gelmiştir. Gururla söylüyorum ki 2014 rakamlarına göre bu alanda Türkiye'yi bile geride bıraktık... Ki takdir edersiniz ki hiç kolay bir rakip değildi" sözleriyle de bu süreçte her iki ülkenin de birbirine müthiş destek olduğunu vurguladı.

“Her türlü fedakarlığa hazırız”

Çin Sanayi Bakanı Wung Sohai, Türkiye’nin daha seri yerli malı üretim yapabilmesi için Çin olarak hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacaklarını da ifade etti. “Biz Türkiye'deki arkadaşlara da defalarca söyledik; şimdi biz parça parça üretip göndereceğimize, montajını yapalım diyoruz hazır gönderelim siz orada uğraşmayın diye ama yok, onu istemiyorlar nedense…” diyen Sohai, konuşmasına şu sözlerle devam etti:

“Heralde orada da bizi düşünüyorlar. Fazladan iş yaptırmak istemiyolar, Türk sevimliliği işte… İlla diyolar biz o birleştirme hazzını burada yaşayalım. Ikea gibi düşünüjn işte, bi kitaplık alıp evde birleştirince bile insan başka mutlu oluyo, sanırım o tip bir gurur yaşıyorlar”

Yetkililere seslendi…

Bakan Sohai, Türklerin teknolojik üretim konusundaki durdurulamaz yükselişinin Çin’i korkutup korkutmadığı hakkında bir soruyu da “Türkler bu teknoloji konusunda baya ilerlediler. Takır takır üretiyorlar… Korkuyor muyuz? Şimdilik hayır…” şeklinde cevapladı. Bu süreçte Çin malı üretim işini biraz boşladıklarını da itirafe eden Sohai, “Biz de bakalım inşallah şu %100 Türk malı üretim işinden başımızı kaldırabilirsek, bir ara kendi malımızı da yeniden üretiriz diye düşünüyoruz.” sözleriyle adeta günah çıkardı.

Son olarak Türk yetkililerden bir de ricası olduğunu söyleyen Sohai, “Arkadaşlar Made in Turkey’ çıkartmaları çok geç geliyor, bakın 300 tır hazır mal var, sırf çıkartma yetişmediği için yükleme yapamıyoruz, öylece bekletiyoruz. bu konuda biraz daha hassas davranılabilirse…” diyerek yetkililere seslenmesinin ardından konuşmasını sonlandırdı.

• Vergi ulkesi olduk suraya bak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vestel urunleri kullaniyordum ama telefonunu kullanmam asla. Bakalım telefonları ne kadar satacak ek vergiden sonra

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • #VestelAlmaAldırma!

• Bilgisayar bileşenlerine vergi olur mu acaba. Ekran Kartı işlemci vs.

• Yahu kaç oldu yazdım sildim yazdım sildim ...

Tamam telefonu anladım diyelim ,üç sen fedekarlık yaptın beş ben yaptım sattığın vga kameralı telefonu aldım bir süre sonra bunu sindirdim cidden bunu anlarım. Ulan sanki bana high tech atılım yapmışlarda ev elektroniğinden tutunda pc'ye kadar zam olacakmış. Daha sata 3 kablosu yapamazsın kıçı kırık bakır telden adsl hizmeti verirsin. Aldığım arabadan %45 geçirirsin 2000 motor araba alsam köklersin vergiyi aldığım asgari ücretten her ay 300 tl geçirirsin vergi alırsın. 60 dolarlık oyunları 100 dolara iteletirsin bizim gibi embesillerin sırtından cari açığı kapatmaya çalışırsın pırlantadan gram vergi almazsın nede olsa her gün pırlanta yemeden duramıyoruz değil mi? 30 yaşında iyi kullanılmış temiz sahibinden .öt var istermisin ? Kdv ötv damga vergiside istemiyorum maksat devletimiz yararlansın faydalansın ......

• Bunu geçen ay CB istedi, yalakaları ve kam emici maliyeciler gereğini yapıyor.
    Seçime yakın herhalde oy toplamak için Kestel marka buzdolabı, TV dağıtırlar.
  • Kafaya bak... Yerli üretime teşvik etmek istiyorsan, ithal ürünlere ek vergi getirene kadar, yerli ürünlerde vergi indirimine gitsene... Zaten KDV, ÖTV diye saçma sapan vergili fiyatın üzerinden ayrıca bir vergilendirme yapıyorsun... Bu kadar sömürme yetmiyor heralde... Ama müstehak...

• Huawei alırım yinede vestel almam, zamanında yerli otoyu destekliyoruz diye milleti güvensiz italyan malı tofaşa makum ettiler halada kurtulamadık bu arabalardan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fss1403 -- 29 Aralık 2014; 9:07:18 >
  • hükümet halkı nerden ne şekilde soyacagını şaşırdı.

• Herkes vergi olayına takılmış. Plaj şemsiyesi bu saatten sonra açılmaz. O yüzden boşa feryat etmeyin. Geçmişte ne ise gelecekte de aynısı olacak. Ben akışına bıraktım. Zira Türkler ayrıldıktan yana birlik olan yok. Vergiler gss denen kelle vergisi, ÖTV, KDV, ÖİV ekstra vergiler umrumda değil. Madem bireysellik önemli birlikten doğan kuvveti istemiyorsunuz. Kelle vergisi dahil tüm kötülüklere katlanacaksınız ben de dahil.

• Vestel satışlarının artacağını sanıyor ama herkesi düşman etti kendine böyle yapmakla. Ben şahsen gidip vestel alacağıma ek vergiyi de öderim yabancı ürün alırım.

• yahu 1000 lira altı pazarı 1.5 2 yıl önce domine etmesi gereken sözde yerli firmalar hala adam akıllı telefon yapamıyor
    bunlara mı güvenicez. sonuç olarak giren yine vatandaşa giriyor, sağol vestel sağol tc
  • bu tür saçmalıklar ile işim olmaz gider 500 lira fazla veriririm yabancı ürün alırım içim rahat eder yerli imiş peh güldürmeyin beni zaten cebimizde üç kuruş var onu da yerli saçmalığı altında dandik ürünlere veremem kusura bakmasın kimse... aynı fiyata bilindik paranın hakkını veren onlarca ürün var gerek yok böyle ucuz milliyetçi tavırlara önce halkı düşünsünler üzerimizden mantar gibi vergi yükünü hafifletsinler eğer bir şey yapacaklar ise her şeyde vergi var ekmekte su da her şey de bu ne arkadaş neyse söylenecek çok şey var da bu millete az bile %50 arkanda yürü kim tutar seni anasını ağlat...

• ortalama 2300 tl olan ayfon, bu vergi olayindan sonra ne kadar artar ? yakin zamanda almayi dusunuyordum.

Edit: birde ne zaman bu vergi sistemi yururluluge gecicek ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pink Floyd -- 29 Aralık 2014; 9:48:59 >
  • kendi kendini baltalamış resmen
  • quote:

Orijinalden alıntı: SoeXL
    Hükümet devrilene kadar almayacağım hocam,benim vergilerimle saray yaptırdılar,şimdi de 700.000 liralık aylık elektrik faturasını ödetmeyeceğim.Gebersinler bir de diyanete alınan araba.Ulan sanki bana ilim öğretiyor.Çıkardıkları tek fikir kırmızı don günahtır,denize girerseniz abdest almış olursunuz,lades günahtır.Düşünsene bunları demeleri için onlara ayrılan bütçe 5 milyar 442 milyon lira haram olsun benim,ailemin en ufak hakkı varsa.Boğazlarında kalır inşallah.Millet o bütçeyle aya araç gönderiyor bize bak ulan tam muz cumhuriyeti :D

Sabah sabah iyi güldüm ya Aslında ülke olarak ağlanacak haldeyiz ama gülüyoruz işte,ülkeyi yönetenler utansın ne diyim.

• Devlet vatandaştan nasil daha fazla vergi alabilirimin pesine dusmus, yanina da ortak olarak piyasanin en cakal dirmalarini almis. 3kurusluk malini zaten 5 kurusa satan adamlar vatandasin sirtina vegi yuku yuklenerek korunacak heee.. Ulan vatandas ne zaman korunacak siz hirsizlardan.. Ne zman milyar dolarlik sirketler yerine vatandas korunacak.. Yazik be yazikk

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.