Şimdi Ara

Mobilite: 'Telefonlara ek vergi geliyor' (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
570
Cevap
9
Favori
14.018
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: IRoN

Devlet yerli malı ürünü teşvik etmek istiyorsa, yurt dışı menşeili ürüne zam yapacağına, yerli ürünün vergisini düşürsün !

Kendi adıma, kalem özellikli bir telefonu Samsung harici yabancı diğer firmalar bile layıkı ile yapamıyorken, Vestel yaptı da almadık mı ?

Pırlanta'nın lüks tüketim ürünü sayılmaması ne kadar mantıksız ise bu tarz vergi uygulaması da o kadar mantıksız !

Saygılarımla...

Devlet vergide teşvik indirimi yapıyor firmaya. Bir çok alanda vergi şndirimi alıyorlar. Vergi oranları küçük esnaftan daha az.
    Bu olay daha çok kar etmek için yapılıyor yani.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gelen verginin adı bir kere fiyasko ya. "Anti damping". 14-15 yaşındaki teenagerlar bile totosuyla gülüyor. Sinirden uyku girmiyor artık gözüme bu ülkede. Dolar euro kuru yüzünden alım gücü rezil duruma geldi zaten bir de bu vergi iyice batıracak.

Hiç mi ekonomi bilmiyor bu adamlar anlamıyorum ki. Yap o zaman ek vergiyi %50, adamların kafasına göre rakam arttıkça kasamız daha çok doluyor. Ya arkadaşım "Iphone, Samsung" gibi dünya devi markaları almayı düşünenler gidip de Vestel Zortingen modelini almaz! Yine kendi ayağına sıkıyorsun. Allahım bu adamlar nereden geldi başımıza. Bu kadar bilgisiz, kültürsüz, haysiyetsiz bir hükümete nasıl katlanıyoruz biz.

Vatandaşım uyuma! Biraz empati kur. Tuzu kuru olanlara sesleniyorum. Bu memleket duyarlı olursa bir şeyler olacak. 5 bin lira maaş alan mühendisim, aylık 20 bin ciro yapan işletmecim sen de isyan et, sen de karşı dur. Herkesin geliri o seviyede değil. Düşük gelir seviyeli kişilerin sesi yetmiyor. Acayip bir gelir orantısızlığı var ve arttıkça artıyor.

Ben açıkçası daha sert bir söylem beklerdim. İyi noktalara değinilmiş ama bu işin artık saçma sapan noktalara geldiğini daha vurgulu şekilde söyleyebilirsiniz. Akla mantığa yatan bir kısmı yok çünkü. Ayakkabılara bir ara "su geçirmezlik vergisi" adı altında ithal olanlara ek vergi getirilecek haberleri dolaşıyordu. Belki de o saçmalık da geldi. Ya yerliyi teşvik ediyorsun da yapamıyoruz, üretemiyoruz adam akıllı. Ak saraylar yapılacağına, yok osmanlıca şöyle böyle gerekli diyeceğinize kalifiye eleman yetiştirip kaliteli üretimi teşvik edin.

• Gezi'ye koşun Gezi'ye. Bu kez olabilir.
  • 2400TL + %25 = 3000 TL
    Fiyatlar böyle olursa vestel de fiyat arttırır
    Hadi telefonu geçin bilgisayar, tv olayları nasıl olacak

Vestel eşeğin aklına karpuz kabuğu soktu, şimdi balık hafızamızın silinmesini bekleyecek :)

Zevk alın arkadaşlar

• ArcosS3 kullanıcısına yanıt
    1 Ocak itibarı ile ötvye %10 zam gelicek birkaç ay sonrada bu %20lik ek vergi gelmesi söz konusu ben bu şekilde biliyorum yanlışım varsa bilen arkadaşlar düzeltsin, kabaca bi hesap yaparsak bugün 2000 liraya satılan bir telefon ötv zammı ve ek vergi ile 2640 liraya gelicek
  • Her geçen gün Ülkeden soğuyorum yeminle. Lan zaten her şey aşırı pahalı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vendetta1907 V kullanıcısına yanıt
    Gezi'ye koşmak çözüm olsa keşke Abicim ya. Takdir-i ilahi deyip, %200 vergi ödeyip, 15.000 liraya mal alırız biz de. Ne yapalım? Saray'ı biz kurduk ne de olsa. Elektrik faturasını ödemek te boynumuzun borcudur. Sen de haklısın. Hatta Saray'ın elektrik faturasını ödemeye sizden öğrenecek değiliz!
  • Bende sizin dediğiniz gibi anladım bu yüzden sormak istedim. HTC Desire Eye şuan 1900 lira iken iki ay sonra 2400 seviyesine gelecek ve peşin fiyatına almak gerekecek. Taksit imkanı yok. Onun yerine Gsm şirketinden alır rahat rahat öderim hem taksitle alınınca daha kıymetli oluyor taksiti bitmedi bunun gibisinden. Yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim
  • Vestel rekabetçi telefonlar çıkarsaydı herkes alıp kullanırdı(bkz general mobile). Hiç biz tanınmiyoruz diye ağlamasınlar tamamen kendi suçları. Sen s400 telefonu 900tlden satmaya calisirsan olacağı budur. 900tlye sıfır s800 g2 var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lincolnn

Bilgisayar bileşenlerine cidden bir ek vergi getireceklerini düşünmek bile istemiyorum. Alternatifsiz ürünler çünkü. Ayrıca yerli üretim yapacam diyen firmaların vergi yükü azaltılarakta destek olunabilir. Fakat burada ki amaç artan cari açığı azalatmak. Bu ek vergileri de yerli üreticiyi koruma bahanesi ile cari açık için getiriyorlar.

Vestel GTX 970 CiTYFrozr

• quote:

Orijinalden alıntı: tayox06

%25 vergi nedir be.Zaten yarisi vergiydi simdi bir kendimize bir devlete alacagiz.

Hocam yıllardır arabada aynı şey yapılıyor.Bir kendimize araba alıyoruz birde devlete,insanların uyanması gerekiyor.Bu kadarda kör olunamaz bence.Ulan vergi cumhuriyetine döndük resmen.Pırlantada vergi yok lüks değil ama telefon,araba,benzin vs hepsi lüks.Açıklarını kapatmak için yaptıkları bu vergilere uyanmayan halka müstehak aslında.Telefonumun ekranı kırılmıştı alacaktım bir tane lg g2 vazgeçtim sırf şu devlete vergi gitmesin diye.Şuna bak sabah sabah dellendiriyorlar evimde 3 televizyon,2 uydu ve bir buzdolabı vestel şimdi %70 indirim yapsınlar alırsam bir daha oradan adam değilim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: #Gakko_

Gezi'ye koşmak çözüm olsa keşke Abicim ya. Takdir-i ilahi deyip, %200 vergi ödeyip, 15.000 liraya mal alırız biz de. Ne yapalım? Saray'ı biz kurduk ne de olsa. Elektrik faturasını ödemek te boynumuzun borcudur. Sen de haklısın. Hatta Saray'ın elektrik faturasını ödemeye sizden öğrenecek değiliz!

Allahını sevim senin allahını........
  • quote:

Orijinalden alıntı: SoeXL

quote:

%25 vergi nedir be.Zaten yarisi vergiydi simdi bir kendimize bir devlete alacagiz.

Hocam yıllardır arabada aynı şey yapılıyor.Bir kendimize araba alıyoruz birde devlete,insanların uyanması gerekiyor.Bu kadarda kör olunamaz bence.Ulan vergi cumhuriyetine döndük resmen.Pırlantada vergi yok lüks değil ama telefon,araba,benzin vs hepsi lüks.Açıklarını kapatmak için yaptıkları bu vergilere uyanmayan halka müstehak aslında.Telefonumun ekranı kırılmıştı alacaktım bir tane lg g2 vazgeçtim sırf şu devlete vergi gitmesin diye.Şuna bak sabah sabah dellendiriyorlar evimde 3 televizyon,2 uydu ve bir buzdolabı vestel şimdi %70 indirim yapsınlar alırsam bir daha oradan adam değilim.

Alacaksan şimdi al birkaç ay sonra değerlenecek

• quote:

Orijinalden alıntı: Elsa

quote:

Orijinalden alıntı: SoeXL

quote:

Alacaksan şimdi al birkaç ay sonra değerlenecek

Hükümet devrilene kadar almayacağım hocam,benim vergilerimle saray yaptırdılar,şimdi de 700.000 liralık aylık elektrik faturasını ödetmeyeceğim.Gebersinler bir de diyanete alınan araba.Ulan sanki bana ilim öğretiyor.Çıkardıkları tek fikir kırmızı don günahtır,denize girerseniz abdest almış olursunuz,lades günahtır.Düşünsene bunları demeleri için onlara ayrılan bütçe 5 milyar 442 milyon lira haram olsun benim,ailemin en ufak hakkı varsa.Boğazlarında kalır inşallah.Millet o bütçeyle aya araç gönderiyor bize bak ulan tam muz cumhuriyeti :D

• Bahsedeceğim konuya değinen oldu mu bilmiyorum ancak yazacaklarım; "Vestel iyisini yaptı da biz mi almadık" diyen kitleyi destekleyecek nitelikte.

Xiaomi, ZTE, Oppo, Huawei, MEIZU.

Teknolojiden bi'haber olup gıgıl amca üzerinden "Vergi İtelemesi" ile ilgili konu başlıklarını takip ederek yolu buraya düşen okuyuculardan, yukarıda bahsettiğim isimleri araştırmalarını rica ediyorum. Sokaktaki vatandaşa sor "Çin malları nasıl!?" diye. Sana saatlerce anlatsın. Birde orana burana sokuşturduğun o teknolojik cihazların menşeilerine bak.

Xiaomi Çin'de Samsung'u geçerek ilk sıraya oturdu. Vestel'de aynı gelişmeyi devletin vergi politikası ile mi yapacak?

Buyrun, hep birlikte izleyelim..

• 3 ay gec alirim yinede vestel almam.

Telefonumsu cihazi soyle dursun,camasir bulasik makinasini bile bugune kadar evime sokmadim bundan sonrada asla.

Videodak gibi amac rakibe vergi ekletmek degil kendi vergi giderlerini kismak destek almak olmali ama oda devletin isine gelme.

Yanii.ne zorlu paramdan olmayayim nede devlet vergimden olmayayim diyince,is yine vatandasin basina patliyor.

Ama buna on ayak olan telpa vestel ve benzeri ne kadar 3.sinif telefon satan varsa ocak ayndaki satislarina iyi baksin bakalim vatandas boykotla ayari verecekmi vermeyecekmi.

• işciye % 2 zam telefona % 25 kendilerine % 100 sizin serefinizi ........ devlet gibi

• quote:

Orijinalden alıntı: salihliler

Vestel, Casper, Turkcell, Arçelik, Beko bütün bu markalar devletten sonsuz destek almalı ve halkında bu markalara sahip çıkmalı. Kendini milliyetçi diye tanımlayan insanların evinde şu markaların 1 tane ürünü olmadığına eminim.

Milliyetci bir insanim lakin gifip daha pahalıya daha dandik bir ürünü neden alıyım? Uygun fiyata güzel ürünler yaptilar da biz almadık sanki. Ha bu olaydan sonra vesteli evime asla sokmam.

• Vestel almıyordum artık aldırmam da. Böyle firmaların batması lazım..

• Vestel hii

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.