Şimdi Ara

Mobilya Koltuk Kanepe Hakkında Merak Ettikleriniz..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
1
Favori
2.217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Mobilya, koltuk ve kanepe hakkında merak ettikleriniz yada sorularınız varsa satıcısı olarak cevaplarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4007 -- 17 Kasım 2014; 22:15:22 >

• Çok geniş kapsamlı bir soru sorayım o zaman

Fiyatı makul şık ve kaliteli bir oturma grubu için hangi markaları önerirsiniz görüntü göreceli olsada kalite ve fiyat konusunda yardımlarınızı bekliyorum örneğin iyi bir mobilyada hangi özellikleri aramalıyız ve makul fiyat seviyeleri nedir
  • alprock88 kullanıcısına yanıt
    Soru oldukça kapsamlı. Şimdi ülkemizde mobilya,koltuk,kanepe denilince akla ilk İstikbal, Bellona, Alfemo, Arstil, Ankara, İnegöl Mobilya gibi tanınmış markalar gelir. Böyle markalar görüntü olarak oldukça yakışıklı olsalar da sağlamlık açısından aynı şeyi söyleyemem. Ürünlerin hemen hemen hepsi suntalam olarak üretiliyor ve sıvı maddeler ürünle temas ettiğinde şişme meydana geliyor. Veya nemli ve rutubetli bir ortamda da ürünün ömrü pekte uzun olmuyor. Sunta adını verdiğimiz cins rutubette şişip dağılırken, mdf adını verdiğimiz çeşitte ise bunlar meydana gelmiyor. Zamanla sunta olan üründe bağlantı noktaları ve menteşeleri atarken mdfde bu mümkün olmuyor. Sunta olan üründe çıkan sesleri de söylemiyorum bile. Çatlamalar da cabası.. Sunta bildiğimiz talaşların sıkıştırılıp yapıştırılmasıyla ortaya çıkmıştır. Oysa mdf küçük toz parçalarından oluşmuş olup daha sağlam bir yapıya sahiptir. Suntalam mobilyayı yerinden oynatmanız sakıncalı iken mdf mobilyayı yerinden rahatlıkla oynatabilirsiniz. (Her ne kadar daha ağır olsa da)

Bakın eğer mobilya alacaksanız yandaki kısımların alt tabla ile bağlantı noktalarına dikkat edin. Hatta mümkünse elinizle kuvvet uygulayarak sallanıp sallanmadığını kontrol edin. Raylı modellerden alacaksanız kapağa da aynı şekilde kuvvet uygulayın. Ayrıca mobilya alırken üretim maddesi olan tahtanın cinsine bakın. Sunta ile mdf arasında bir seçim yapacaksanız mutlaka mdfyi seçin. Bazı markalar suntanın kenarlarını pvc ile kaplıyorlar ve görünmesini engelliyorlar. Bu tür durumlarda mobilyanın arka kısmına bakın. Oradan tahtanın cinsini anlayabilirsiniz.

Yatak odası takımı alacaksanız üstteki dediklerimin dışında ek olarak yatak başlığının (karyola) baş kısmı ile ayak kısmı arasındaki bağlantılara dikkat edin. Mümkünse bunları almak yerine baza alın. Çok daha sağlam ve daha dayanaklıdır. Ayrıca karyolanın ayak kısmındaki çekmecelere dikkat edin. Eğer ağırlık hassasiyeti olan raylardan ise bu sizin yararınıza. Çünkü çekmece kendiliğinden kapanan bir özelliğe sahip.

Ama aynı durumu konsol çekmeceleri için söyleyemeyeceğim. Çünkü siz oraya çatal, kaşık, yemek takımlarını koyacaksınız. Dolayısıyla akıllı raylar görevini yerine getiremeyecek. Mobilya alırken kısaca bunlara dikkat edin.

Yani marka önemli değil. Ürünün kalitesi önemli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4007 -- 20 Haziran 2014; 14:26:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: 4007

Soru oldukça kapsamlı. Şimdi ülkemizde mobilya,koltuk,kanepe denilince akla ilk İstikbal, Bellona, Alfemo, Arstil, Ankara, İnegöl Mobilya gibi tanınmış markalar gelir. Böyle markalar görüntü olarak oldukça yakışıklı olsalar da sağlamlık açısından aynı şeyi söyleyemem. Ürünlerin hemen hemen hepsi suntalam olarak üretiliyor ve sıvı maddeler ürünle temas ettiğinde şişme meydana geliyor. Veya nemli ve rutubetli bir ortamda da ürünün ömrü pekte uzun olmuyor. Sunta adını verdiğimiz cins rutubette şişip dağılırken, mdf adını verdiğimiz çeşitte ise bunlar meydana gelmiyor. Zamanla sunta olan üründe bağlantı noktaları ve menteşeleri atarken mdfde bu mümkün olmuyor. Sunta olan üründe çıkan sesleri de söylemiyorum bile. Çatlamalar da cabası.. Sunta bildiğimiz talaşların sıkıştırılıp yapıştırılmasıyla ortaya çıkmıştır. Oysa mdf küçük toz parçalarından oluşmuş olup daha sağlam bir yapıya sahiptir. Suntalam mobilyayı yerinden oynatmanız sakıncalı iken mdf mobilyayı yerinden rahatlıkla oynatabilirsiniz. (Her ne kadar daha ağır olsa da)

Bakın eğer mobilya alacaksanız yandaki kısımların alt tabla ile bağlantı noktalarına dikkat edin. Hatta mümkünse elinizle kuvvet uygulayarak sallanıp sallanmadığını kontrol edin. Raylı modellerden alacaksanız kapağa da aynı şekilde kuvvet uygulayın. Ayrıca mobilya alırken üretim maddesi olan tahtanın cinsine bakın. Sunta ile mdf arasında bir seçim yapacaksanız mutlaka mdfyi seçin. Bazı markalar suntanın kenarlarını pvc ile kaplıyorlar ve görünmesini engelliyorlar. Bu tür durumlarda mobilyanın arka kısmına bakın. Oradan tahtanın cinsini anlayabilirsiniz.

Yatak odası takımı alacaksanız üstteki dediklerimin dışında ek olarak yatak başlığının (karyola) baş kısmı ile ayak kısmı arasındaki bağlantılara dikkat edin. Mümkünse bunları almak yerine baza alın. Çok daha sağlam ve daha dayanaklıdır. Ayrıca karyolanın ayak kısmındaki çekmecelere dikkat edin. Eğer ağırlık hassasiyeti olan raylardan ise bu sizin yararınıza. Çünkü çekmece kendiliğinden kapanan bir özelliğe sahip.

Ama aynı durumu konsol çekmeceleri için söyleyemeyeceğim. Çünkü siz oraya çatal, kaşık, yemek takımlarını koyacaksınız. Dolayısıyla akıllı raylar görevini yerine getiremeyecek. Mobilya alırken kısaca bunlara dikkat edin.

Yani marka önemli değil. Ürünün kalitesi önemli.

Su yiyen her mobilya zarar görür...Mobilyaya su gelmez hocam...Mdf de dahildir...Ağaçlar da dahildir onlarda canlıdır hemen döner...Sudan uzak tutcaksın...zaten su evde mdf sunta nasıl ulaşcakk o ayrı konu...raylı sistem şimdi en basit şey detone oldu olmayan üründe yoktur...Çok dandik ürünlerde bile var...Tamamen mdf ürün bulmak zordur kesinlikle iç kısımları suntalam vardır...Suntalamın da kendi içinde kalite ve yoğunluk farkı vardır mdf ninde her mdf aynı kalitede değildir...

• eagleblack51 kullanıcısına yanıt
    1. Bulunduğunuz yere göre bulmanız zordur.

2. Bizim buradaki çoğu firma, mağaza tamamen mdf satışını yapar

3. Sunta yoğun olmayan talaştan üretilmiş olup mdf ile yüksek basınç sonucu üretilmiştir.

4. Her mdf aynı kalitededir. Sadece kalınlıkları farklıdır..

• quote:

1. Bulunduğunuz yere göre bulmanız zordur.

2. Bizim buradaki çoğu firma, mağaza tamamen mdf satışını yapar

3. Sunta yoğun olmayan talaştan üretilmiş olup mdf ile yüksek basınç sonucu üretilmiştir.

4. Her mdf aynı kalitededir. Sadece kalınlıkları farklıdır..

Sizin bulunduğunuz yer neresi pardon? İçi raflar filan her yer mdf mi? Birde mesela her tarafı mdf satılıyor dediğiniz oradaki mağazalarda yatak odaları ne kadar mesela?
    Pm atıldı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Pm atıldı

görüşülüyor...
  • Oturma grubu, yemek masası ve 6 adet sandalye, tv ünite hepsi mdf olan ürünlerin siparişini verdim ve gercekten sunta masaların ünitelerin o dandik duruşu aşırı sallantısı çekilcek çile değil maddi imkanları zorlasakda kalite içe sinmesi apayrı bi konu
  • alprock88 kullanıcısına yanıt
    Size bir gerçekten bahsederim ki o satın aldığınız ürünlerin maliyeti, mevcut satış fiyatının yarısı kadar..
  • tüm mbilyalarımı doğtaştan almayı düşünüyorum. bazı ürünlerde 7 yıl garanti verilmiş ne dersiniz? sitelerde geçen bir arkadaş yemek yatak ve salon takımını indirimli olarak 26 bine almış bana pahalı geldi.
    indirimsiz 34 bin falanmış ne o dedim araba mı alıyoruz?
    doğtaştan sanırım 15-20 arasına biter bunlar ama bilemiyorum kararsızım? yardım lütfen ama samimi olarak...
  • izzet43 kullanıcısına yanıt
    Ahhhh hocam ahhhh .. En kısa zamanda bir web sitesi kurmayı düşünüyorum. Hem kendinizin tasarlayacağı mobilya bölümü olacak. Hem de hazır mobilyalar.. Fiyatları da çok uygun olacak. Yani size göre uygun olacak. Çünkü o yazdığınız fiyatları görünce yemin ediyorum içim acıdı.. Bakın size kaba bir hesap yapacağım.

Tamamı mdf olan yatak odası takımı (karyolası, bazası, full ortopedik yatağı, çift komidinleri, dresuar (tuvalet aynası diye de geçer)..)

yemek odası+salon takımı (çiftli gümüşlük, 6 kişilik yemek masası, konsolu ve aynası), salon takımı (isteğe göre açılır kapanır şekilde )

Beyaz eşya (buzdolabı+3d smart tv+çamaşır,bulaşık makinesi)

Düğün salonu (yemeniz,içmeniz)

+++ Nakliye,kurulum

bunların hepsinin fiyatı

=== Doğtaşın size vermiş olduğu fiyat..

Edit: İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4007 -- 22 Haziran 2014; 17:03:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: izzet43

tüm mbilyalarımı doğtaştan almayı düşünüyorum. bazı ürünlerde 7 yıl garanti verilmiş ne dersiniz? sitelerde geçen bir arkadaş yemek yatak ve salon takımını indirimli olarak 26 bine almış bana pahalı geldi.
    doğtaştan sanırım 15-20 arasına biter bunlar ama bilemiyorum kararsızım? yardım lütfen ama samimi olarak...

Yazık yaaa bu fiyatlara alınır mı en baba yatak yemek koltuk 18000 dir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: eagleblack51

quote:

tüm mbilyalarımı doğtaştan almayı düşünüyorum. bazı ürünlerde 7 yıl garanti verilmiş ne dersiniz? sitelerde geçen bir arkadaş yemek yatak ve salon takımını indirimli olarak 26 bine almış bana pahalı geldi.

Yazık yaaa bu fiyatlara alınır mı en baba yatak yemek koltuk 18000 dir...

Alıntıları Göster
    Doğtaş lazzoni origami gibi markalar piyasa fiyatından çok pahali aman haa başka markalarda çok daha uyguna alırsınız...

• 4007 kullanıcısına yanıt
    bana verilen fiyat değil bu bir arkadaşımın ankara sitelerden aldığı mobilya fiyatı 26 bin.

ben sadece doğtaşta 15-20 arası alabilir miyim şeklinde söylemiştim yoksa benim de tam fiyat araştırmam yok henüz ..

26 bin bana da pahalı geldi ama gürgen ceviz vs bişeyler dediler tam anlamadım doğrusu..
  • quote:

bana verilen fiyat değil bu bir arkadaşımın ankara sitelerden aldığı mobilya fiyatı 26 bin.

ben sadece doğtaşta 15-20 arası alabilir miyim şeklinde söylemiştim yoksa benim de tam fiyat araştırmam yok henüz ..

26 bin bana da pahalı geldi ama gürgen ceviz vs bişeyler dediler tam anlamadım doğrusu..
    tamamen cebiz ahşap ürün yok onu söyleyim onlar ceviz ahşap kaplamadır...tamamen ceviz ahşap bir yatak odasını 20000 tl den aşağı alamazsınız...Onlar ahşap kaplamadır hep ama ahşap denir...Bunu bilin...
    Demek istediğinizi anladım. Yani şimdi fiyat çok pahalı.

Hazır modellerden veyahut size özel tasarlanmış takımlardan en kalitelisi ve görünüm olarak en iyisi taş çatlasın ki 3000 tl 3500 tl dir.
  • quote:

Demek istediğinizi anladım. Yani şimdi fiyat çok pahalı.

Hazır modellerden veyahut size özel tasarlanmış takımlardan en kalitelisi ve görünüm olarak en iyisi taş çatlasın ki 3000 tl 3500 tl dir.
    kafa gitti ... karıştı iyice .. napacağımı nasıl alacağımı kime güveneceğimi şaşırdım.. bana öyle dediler offffff
    Bulunduğun il neresidir ?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.