Bildirim
Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek (21. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
emeğinize sağlık, bende yeni başlayanlardanım, gerekenleri sipariş verdim, fırça ile boyama yaptıktan sonra fırçadaki boyayı nasıl temizliyorsunuz, vaktiniz olduğunda sprey ve fırça boyama ile biraz daha detaylı bilgi paylaşabilirseniz memnun olurum, teşekkürler. -
quote:
Orijinalden alıntı: exulsa
emeğinize sağlık, bende yeni başlayanlardanım, gerekenleri sipariş verdim, fırça ile boyama yaptıktan sonra fırçadaki boyayı nasıl temizliyorsunuz, vaktiniz olduğunda sprey ve fırça boyama ile biraz daha detaylı bilgi paylaşabilirseniz memnun olurum, teşekkürler.
Akrilik boyalarda temizlik için su yeterli. Sprey için bir kaç mesajda adımlarını anlatmıştım, ilk 2-3 katmanı çok ince atıp aralarda kurumasını beklemek lazım. Sonra kalın ve kapatıcı katmanlar atarak (yine aralarda biraz kurumasını bekleyerek) bitiriyorsunuz. Fırçada ise iş zamanla tecrübe kazandıkça gelişiyor. -
-
Konu harika olmuş. Açıkçası ben de başlamak istedim ama şu anda mümkün değil. Ancak ileride bir gün mutlaka bu işe girişeceğim.
Müthiş bir emek söz konusu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goodorevil -- 25 Temmuz 2015; 1:49:03 > -
-
Aracın orijinal rengi bu, gerçeğine uygun olması için başka renk tercih etmedim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kapılar açılıyor değil mi ?
Yapmamış olanlara academy shelby cobra ve tamiya toyota gt 1 tavsiye ederim, güzel kitlerdir. -
-
iyi günler, öncelikle ellerinize sağlık çok iyi işler çıkarıyorsunuz. ben de 8 ay öncesinde başladım. hep revell yaptım. birkaç sorum olacak. kesin cevaplanmıştır ama bulmak zor forumda.
1. revell dısındaki ürünleri nereden getiriyorsunuz. yurtdısı ise kargo parası cok tutuyor mu?
2. ben kompresör ve airbrush almayı düşünüyorum, ama gördüğüm kadari ile sprey boya ile de bayağı güzel duruyor aracın dışı. (spreyi tek sefer mi atıyorsunuz yoksa önce astar sonra zımbara sonra boya, sonra bir boya daha şeklinde mi)
3. hiç yapım klavuzu dısına renk dışında çıktıgınız oluyor mu? mesela yurt dısında insanlar farklı jantlar alıyor ama galiba türkiyede daha o parçaları satan bir yer yok.
4. son olarak dış yüzeye boya kuruduktan sonra vernik vuruyorsunuz belli ki. bu da mı sprey?
yakın zaman da ben de fotograflarımı paylaşmak isterim. ortak otomobillerimiz var=). gerçi ben hala ince boya işçiliklerini kotaramıyorum ( düzgün fırça almak lazım cidden).
-
quote:
Orijinalden alıntı: alganatilla
iyi günler, öncelikle ellerinize sağlık çok iyi işler çıkarıyorsunuz. ben de 8 ay öncesinde başladım. hep revell yaptım. birkaç sorum olacak. kesin cevaplanmıştır ama bulmak zor forumda.
1. revell dısındaki ürünleri nereden getiriyorsunuz. yurtdısı ise kargo parası cok tutuyor mu?
2. ben kompresör ve airbrush almayı düşünüyorum, ama gördüğüm kadari ile sprey boya ile de bayağı güzel duruyor aracın dışı. (spreyi tek sefer mi atıyorsunuz yoksa önce astar sonra zımbara sonra boya, sonra bir boya daha şeklinde mi)
3. hiç yapım klavuzu dısına renk dışında çıktıgınız oluyor mu? mesela yurt dısında insanlar farklı jantlar alıyor ama galiba türkiyede daha o parçaları satan bir yer yok.
4. son olarak dış yüzeye boya kuruduktan sonra vernik vuruyorsunuz belli ki. bu da mı sprey?
yakın zaman da ben de fotograflarımı paylaşmak isterim. ortak otomobillerimiz var=). gerçi ben hala ince boya işçiliklerini kotaramıyorum ( düzgün fırça almak lazım cidden).
Merhaba, sorularınızı cevaplayayım;
1. Yurtdışından alışveriş yaptığım bir tane site var, Japonya'da. Paketin boyutuna göre kargo parası bazen bir model parası kadar tutuyor ama Türkiye'de bulamadığım marka modeller için gözümü karartıyorum. Tabi işin bir de gümrük kısmı var, eğer kargo içeriğinin değeri 100 doların üzerinde ise bir de gümrükte vergi ödemek gerekiyor, kargo+gümrük biraz masraflı oluyor
Yurtdışı alışveriş yaptığım site şu : Hobby Search JP Güvenilir bir sitedir, çeşit boldur.
Yurtiçinde ise yıllardır alışveriş yaptığım site kapandı, son bir iki siparişimi şuradan verdim, bunlar da iyi çalışıyor : Link
Hep Revell yapmanıza rağmen bu işten soğumamış olmanız güzel Adamların kaliteli, problemsiz kitleri tek tük. Japonların markaları çok iyiler, mesela Tamiya, Fujimi marka kitler hem parça kalitesi, hem parça montaj uyumu hem de detay olarak çok daha iyiler.
2. Aslında yapılması gereken ve bu işi profesyonel yapanların yöntemi astar-zımpara-boya fakat ben aracın dışında neredeyse hiç kullanmıyorum, üşengecim o konuda Kusurlu bölgeleri ve fazlalıkları maket bıçağı ile kimi zaman traşlayarak, kimi zaman kazıyarak düzeltip inceden başlayıp her seferinde daha kalın bir katman olacak şekilde bir kaç kat boya atıyorum üzerine.
3. Renkte bazen oluyor ama araç parçalarında yapım kılavuzu dışına çıkmıyorum, aracın orijinali neyse o.
4. Evet kullandığım vernik de sprey, Tamiya TS-13 Clear kullanıyorum.
Konuya uzun süredir yazmıyordum, bir süre ara verdim. Geçtiğimiz ay yine başladım, Corvette Stingray'ın ardından bir tane Porsche 911 GT3 (Tamiya) bitirdim. Şimdi de F12 Berlinetta (Fujimi) inşası devam ediyor. Japonya'dan getirtmiştim, acayip detaylı bir kit, emniyet kemerleri, kemer tokalarına kadar her şeyi koymuşlar :
-
Cevabınız için çok teşekkürler,
Peki Türkiye'de bulaadıgınız modeller dediniz. Türkiye'de nerelerden alıyorsunuz. MMY HOBBY var tamiya falan satıyor hatta galiba istanbuldaki en iyi hobby dükkanı (çalışanları suratsız gerçi). ama başka bir alım yeriniz varsa bilmek isterim. bu japonya olayında 100 dolar biraz üzdü; 4-5 model alsak direk gümrüğe takılacak. kargo parası da fazla dediniz. 120 dolarlık ürünleri anladığım kadarı ile 200 dolara falan getirebiliyoruz =(. ben de eve gidip bir çekim yapayım ve paylaşayım buraya. gerçi benim dış boyalar fena (spreysiz; fırça ile yaptım hep).
edit: link i yeni gördüm türkiye için.
edit2: bu daha once de gösterdiğiniz bare metal foil i nereden aldınız. ben bulamadım bir türlü türkiyede. aluminyum folyo ile deneyecegim galiba yapışman ile. ama bu folyo bayagı iyi duruyor. usa de 6 dolar mış.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alganatilla -- 9 Kasım 2015; 11:01:37 >
-
Günadyın öncelikle
Tamiyanın Porsche Boxster special edition modeli ile giriş yaptım bende.
Tamiyanın akrilik boyalarından bir kaç tanesini de edindim. Ancak yüzeyleri bir türlü boyayamadım. Boyayı açmadan önce iyice çalkalıyorum, sürdüğüm zaman boya parçanın üzerinden su gibi akıp gidiyor. Sizin astar kullanmadığınızı okumuştum sanırım. pei boyayı yüzeye nasıl tutturmam lazım? boyamadan önce deterjanlı suda yıkamak mı gerekiyor acaba? -
quote:
edit2: bu daha once de gösterdiğiniz bare metal foil i nereden aldınız. ben bulamadım bir türlü türkiyede. aluminyum folyo ile deneyecegim galiba yapışman ile. ama bu folyo bayagı iyi duruyor. usa de 6 dolar mış.
Merhaba, cevap yazmayı unutmuşum o yüzden bayağı gecikmeli olsa da cevap vereyim
O folyoyu Türkiye'de satan yer yok, ebay'den satın aldım. -
quote:
Orijinalden alıntı: Sédat
Günadyın öncelikle
Tamiyanın akrilik boyalarından bir kaç tanesini de edindim. Ancak yüzeyleri bir türlü boyayamadım. Boyayı açmadan önce iyice çalkalıyorum, sürdüğüm zaman boya parçanın üzerinden su gibi akıp gidiyor. Sizin astar kullanmadığınızı okumuştum sanırım. pei boyayı yüzeye nasıl tutturmam lazım? boyamadan önce deterjanlı suda yıkamak mı gerekiyor acaba?
Günaydın,
Astarı her zaman olmasa da genelde kullanıyorum fakat aracın dışı hariç diğer küçük parçalarda. Boyanın tutmasına yardımcı oluyor ama astarsız halde de boyanın plastik üzerine yine tutunması lazım
Çok sürdüğünüzde biraz akması normaldir ama yüzeyi hiç mi kapatmıyor?
Eğer yüzey kirliyse (yağ gibi bir katman olabiliyor bazen) yıkamak da işe yarar.
Aklıma gelen diğer ihtimal boyaların dibine çökmüş olması, çöküp altta katılaşırsa üstünde su gibi bir kısım kalıyor, çalkalasanız da pek işe yaramıyor bu durumda. Çubuk gibi bir şeyle karıştırmayı deneyin bir de, eğer dipte çökmüşse bu şekilde karıştırınca kıvamlı hale gelir.
-
quote:
Orijinalden alıntı: rst78
quote:
Orijinalden alıntı: Sédat
Günadyın öncelikle
Tamiyanın akrilik boyalarından bir kaç tanesini de edindim. Ancak yüzeyleri bir türlü boyayamadım. Boyayı açmadan önce iyice çalkalıyorum, sürdüğüm zaman boya parçanın üzerinden su gibi akıp gidiyor. Sizin astar kullanmadığınızı okumuştum sanırım. pei boyayı yüzeye nasıl tutturmam lazım? boyamadan önce deterjanlı suda yıkamak mı gerekiyor acaba?
Günaydın,
Astarı her zaman olmasa da genelde kullanıyorum fakat aracın dışı hariç diğer küçük parçalarda. Boyanın tutmasına yardımcı oluyor ama astarsız halde de boyanın plastik üzerine yine tutunması lazım
Çok sürdüğünüzde biraz akması normaldir ama yüzeyi hiç mi kapatmıyor?
Eğer yüzey kirliyse (yağ gibi bir katman olabiliyor bazen) yıkamak da işe yarar.
Aklıma gelen diğer ihtimal boyaların dibine çökmüş olması, çöküp altta katılaşırsa üstünde su gibi bir kısım kalıyor, çalkalasanız da pek işe yaramıyor bu durumda. Çubuk gibi bir şeyle karıştırmayı deneyin bir de, eğer dipte çökmüşse bu şekilde karıştırınca kıvamlı hale gelir.
Hani sulu boya da suyu çok katarsınız da boya çok cıvık olur kağıda sürersiniz Ama boya değil su sürmüş gibi olursunuz, aynen öyle oluyor. Boyayı susturucıya sürüyorum, kenarlardan aşağı akıyor sürekli. Olmazsa yıkama, çubukla karıştırma ve astar olayını da ayrı ayrı deneyeyim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
bahsedilen sprey boya değil anladığım dakarı ile fırça için akrilik boya. öncelikle son kullanma tarihine bakın derim. sonra kesinlikle bir kürdan ile koyulasıncaya ve sertlesinceye kadar karıstırın 5-6 dk sürebilir bu. hala akıyorsa ürünü bence iade edin. -
quote:
bahsedilen sprey boya değil anladığım dakarı ile fırça için akrilik boya. öncelikle son kullanma tarihine bakın derim. sonra kesinlikle bir kürdan ile koyulasıncaya ve sertlesinceye kadar karıstırın 5-6 dk sürebilir bu. hala akıyorsa ürünü bence iade edin.
Evet Küçük şişe Tamiya akrilik boya. Ben kapağı kapalı olarak biraz sallamıştım karışsın diye. Sizin dediğiniz yöntemi de deneyeceğim.
bu arada dış yüzey için arabanın eğer ki airbrush ınız yoksa kesinlikle sprey boya kullanın. ama tamiya almanıza gerek yok (25TL falan). polisanın da marshall ın da akrilik spreyleri var. 12 -15 tl civarı
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X