Bildirim
Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek (67. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
-
Biraz alışveriş yaptım, yeni modellerimiz geldi :
Jeep Willys de hediye olarak geldi, toppophobby’e bir teşekkür daha.
Land Rover 109 LWB, açık kasa versiyonunu yapmıştık bunun (Revell marka), bir de kapalı kasasını yapalım.
Audi Quattro Rally, aslında bu acemilik zamanlarında ilk yaptığım modellerdendir, yeniden daha temiz yapasım vardı, kısmet bugüneymiş.
Rolls Royce Phantom II, 1930’lu yıllardan bir model, fiyatı da uygundu.
Lamborghini Miura Jota SVJ, Miura’mız mevcuttu, bu da biraz farklı versiyonu.
Lamborghini Diablo, Diablo’muz da zaten vardı ama daha temiz şekilde daha farklı bir renk ile yeniden deneyeceğim.
Lancia Delta HF Integrale, bu da bayağı eskiden yaptığım modellerden birisi, fakat bu sefer renk farklı olacak.
MAN F8 19.321, kamyonlardan uzun süredir aklımda olan bir modeldi.
Lancia Stratos HF, ralli versiyonu mevcuttu, belki bu sefer yol versiyonunu yaparım bakalım.
Mercedes Benz 540K, yine antika dönemden kalma bir model
Mercedes Benz 190E, bu da klasikleşmiş bir Mercedes.
Jeep Willys, bu da bir süredir radarımda olan bir modeldi, sağolsunlar hediye gönderdiler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 5 Kasım 2022; 20:39:38 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
-
-
-
-
-
-
Arkadaki siyah kısmı önce fırça ile boyayayım dedim, olmayınca üzerine sprey attım. Enamel boya üzerine akrilik sprey kabarcık ve çatlama yaptı, kuruduktan sonra zımpara ile düzeltmek zorunda kaldım :
Gövdeyi tamiya beyaz sprey ile boyadıktan sonra arka taraftaki siyah kısım için tekrar maskeleyip tekrar boyadık ve sonunda oldu :
Bu katlar da kuruduktan sonra ön tarafta beyaz kalacak bölümü ve arka siyah kısmın üzerini örtüp gövde rengi olan kırmızı boyayı atıyoruz :
Son boya katmanımız raymax ateş kırmızı :
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 13 Kasım 2022; 12:0:30 >
-
Maskeler söküldü problemsiz, decaller uygulandı :
Arkadaki siyah motor kapağının maskesini sökmüyoruz, vernikten sonra sökeceğiz. O kısım parlak olmamalı.
Verniğin ardından arkadaki maskeyi de söktük, cam çerçeveleri boyandı (fırça ile). Motor hava emişini de taktık :
Cam silecek vs. diğer detayları da tamamladık ve bunu da bitirdik :
-
-
-
-
Şaftı da takıyoruz :
Motoru şasiye attık :
Şasi ve motor detayları güzel bir kit.
Ön takım :
Arka dingil de bitti :
Süspansiyonlar da bitti :
Şasi işimiz bitti, buraya kadar herşey güzel :
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 18 Kasım 2022; 11:24:23 >
-
-
Lastikler ve jantlar tamam, lastiklerden kusurlu görünenleri yedek yapacağım, kılıfların içinde kaldıkları için görünmeyecekler :
Kaporta parçalarına geçiyoruz, plastiğin garip rengini kapatmak için astarlayıp boyayacağız :
Yeni aldığım 500ml ucuz spreyle gümüş rengi attık, sarı parçalarda da önceden aldığım kavun sarı renk spreyi kullandım :
İç mekana başlıyoruz bej ve kahverengi tonları kullanacağız :
-
Kaporta kısmının verniği atıldı, şasiyle kupayı birleştirdik :
Direksiyon ve ön panel :
Koltuklar da hazır :
Kapı içleri, kapı açma ve cam indirme kolları :
Gösterge paneli :
Gövde yavaştan birleşiyor :
Farlar, tamponlar vs. aksesuarlar da tamam, bitmek üzere :
Tavan kaldı.
-
-
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X