Bildirim
Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek (65. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
-
Tyrrell 003 de bitti. Yanlardan öndeki radyatöre giden borular takıldı :
Arka tarafta şasi kolları var onları da takıyoruz :
Arka kanat ve burnu da taktık :
Koltuk ve diğer ufak detaylar da tamam ve bitiriyoruz :
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 5 Ekim 2022; 9:54:41 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Ebbro marka ilk model kitim. Başlarda güzel de olsa sonlara doğru biraz can sıktı, süspansiyon ve bazı şasi parçalarının uyumu ve montajı iyi değil. Detaylar iyi ama biraz sıkıntılı bir kit. Sonuç yine de güzel.
1971 Tyrrell 003 (Ebbro 1/20)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 3 Ekim 2022; 23:55:26 >
-
-
-
-
Yeni aldığım kitlerden birisi ile devam ediyorum :
Klasik Land Rover’ın yanına klasik Land Cruiser ailesinden bir üye.
Parça sayısı az, kaporta kısmının kalıbı dökümü oldukça güzel.
Kaportaya beyaz astar attıktan sonra sarı renk boyanacak. Renk fotoğraftaki ral1028 kavun sarı, geçenlerde yapı markete gittiğimde ucuz yollu bunu ve bir kaç farklı renk sprey almıştım. Gövdede selsil marka spreyi ilk defa kullanacağım bakalım nasıl performans gösterecek. Tamiya’nın Camel Yellow rengine denk diye düşünüyorum.
-
-
-
Toyota Land Cruiser BJ44 (Italeri 1/24)
Tavan için tente tercih ettim, arkadaki sıra koltuğu yapıştırmadım istendiğinde koltuklu, istendiğinde koltuksuz, istendiğinde üstü açık sergilenebilen bir model. Güzel bir kit. Kaporta rengi fazla parlak olunca yarı mat vernik atıp biraz donuklaştırdım, renk daha güzel oldu.
-
-
Şasi ve motorla başlıyoruz :
Gövde parçaları için selsil yosun yeşili boya almıştım :
Boya kururken niyeyse bayağı dokulu bir hal aldı, pütürlenir gibi oldu. Kurudukça Üstüne bir kaç kat daha kalın boya attım bir nebze düzeldi, ufacık parçalar için koca 400ml şişe neredeyse bitti. Neyse ki vernikten sonra problem iyice ortadan kalkıyor.
-
-
-
Arkada takla demiri takıldı :
Ardından decal işleri de bitti :
Egsoslar, koltuk ve direksiyon da tamam, egzosların hizamasında biraz sıkıntı var, bir önceki Ebbro-Tamiya kitte de (Tyrell003) aynı sorun vardı. Biraz eğip esneterek mümkün mertebe düzeltmeye çalıştım. Diğer bazı birleşimlerde de ufak tefek pürüzler mevcuttu. Anlaşılan bu marka kitlerde parça uyumları ve montaj biraz problemli.
Tekerler de tamam :
Artık bitti sayılır.
-
-
-
-
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X