Bildirim
Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek (64. sayfa)
Samsung Galaxy S25: Yapay Zeka Parmaklarınızın Ucunda
https://www.amazon.com.tr/stores/page/92F263DE-74F5-45CA-B8EE-2FA578898A76?ref_=s25dh
Lepro LED el feneri LE2050 ultra parlak LED el feneri, klipsli, yakınlaştırılabilir kamp el lambası, 5 modlu, su geçirmez el feneri, kamp, dış mekan, doğa yürüyüşü, balık tutma, hediye, 2'li paket : Amazon.com.tr: Yapı Market
https://www.amazon.com.tr/dp/B0932X7YH6?ref=ppx_yo2ov_dt_b_fed_asin_title
2 sa. önce paylaşıldı
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
-
Dün akşam kaporta üzerindeki decal işleri bitti :
Decalleri korumak için üzerine kalın bir bir kat daha vernik atacağız.
Ön ve arka kanat için kitte parlak krom parçalar mevcut. Aracın gerçek fotoğraflarında ön ve arka kanat alüminyum görünüyor. Ön kanadı yerine yapıştırdığım için söküp boyayamadığımdan maskeledim :
Ardından raymax alüminyum efekt spreyle boyandı :
Arka kanat da birleştirilip boyandı :
Kaportaya son kat vernik de atıldı, raymax parlak vernik. Kalın katman atınca beyazlaşma yapabiliyor, ilk kez gördüğümde korkutmuştu ama kurulduğunda tamamen şeffaf bir hal alıyor :
Son kat vernik kuruyadursun, ön süspansiyon ve frenlerle devam edeceğiz :
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 28 Mayıs 2022; 12:53:38 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
-
Boya yine içime sinmedi, sırasıyla 2400-4000-6000-8000 zımpara :
üzerine yine sırayla Tamiya Fine-Finish compound (pasta), son kat olarak da Tamiya Wax uyguladım.
Normalde boyayla hiç bu kadar uğraşmam ama arada oluyor böyle uğraşasım geliyor
Uğraştık ama sonuç çok iyi, vernik katmanının parlaklığı cam gibi oldu :
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 29 Mayıs 2022; 16:43:43 >
-
-
-
-
-
GTR’da son yapılanlar :
Direksiyon ve alt taraf bitti. Gövde astarlandı ve Tamiya TS42 Light Gun Metal rengine boyandı :
Neredeyse bir aydır böyle bekliyor, elim değmedi bir türlü. Vernik atıp devam edeceğiz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 5 Temmuz 2022; 11:47:59 >
-
Biraz alışveriş yaptım, yeni kitler :
Pontiac Trans-Am güzel bir Amerikan klasiği.
Peterbilt de uzun süredir radarımdaydı, 302 parça bayağı detaylı bir kit.
Yıllardır kara araçları yapıyorum, yeni mecralara açılmak için bu sefer araya bir de bunlar kaynadı :
İlk uçak modellerim olacak. Havacılık dünyasının efsanesi Concorde, diğer bir efsane Boeing 747. Bir tane de sıradan uçak Airbus A320 İleride A320’nin yanına bir tane de Boeing 737 hoş olabilir
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 5 Temmuz 2022; 19:38:43 >
-
Tatil vs. derken araya bir ay daha girdi, Skyline’ı bir türlü bitiremedim
Jantlar tekerler hazır :
Gövdeyi de birleştirdim az bir işi kaldı sanırım bu akşama bitiririm.
Yukarıdaki fotoğraflarda arka planda görüldüğü üzere gaza gelip bir yandan da Airbus 320’ye başladım, o da bir aydır yarım yamalak bekliyor.
Kanatları gövdeyi birleştirip boyadım, gövdenin birleşim yerleri, camlar falan sıkıntılı işmiş. Bazı boşlukları kapatmak için macun kullanmak lazım. Uçaklarda biraz tecrübe edinmem lazımmış bunu keşfettim, ilk deneme biraz kusurlu olacak gibi. Bu nedenle aldığım modeller içindeki en basitini seçtim, bakalım bittiğinde neye benzeyecek.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 9 Ağustos 2022; 14:44:17 >
-
Sonunda bitti. Boya istediğim parlaklıkta olmadı. Başladıktan sonra araya uzun zaman boşluk girince son adımlar artık bitsin de ne olursa olsun kafasıyla yapılıyor, pek özenli olmuyor ama sonuç yine iyi sayılır.
Nissan Skyline 2000 GT-R (Tamiya 1/24)
Vitrinde zor da olsa bir yer açtık :)
Airbus A320 ile devam edeceğiz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 9 Ağustos 2022; 23:33:48 >
-
A320’nin kuyruk kısmının mavi boyası için maskeleme yaptım :
Koyu mavi spreyim yoktu, renk koyu olsun diye önce altına siyah boya atıp sonra üzerine mavi boyadım, yine de renk biraz açık kaldı ama çok da problem değil :
Motorlar birleştirildi :
Kanatların ön ucundaki “slat” adı verilen kısımlar gümüş marker kalemle boyandı, aynı şekilde kuyrukta da ön uç kısım gümüş markerla çizildi :
Akşama decaller ile devam edeceğiz.
-
Dün akşam A320’nin motorlarını ve kuyruk kısmında elevatörlerini takıp decallerle uğraştım. İrili ufaklı bir sürü decal mevcut, modeli korumak için şimdi sırada vernik var. Bu da bitti sayılır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 11 Ağustos 2022; 11:17:1 >
-
-
Dün yeni sipariş vermiştim, bugün ulaştı.
Konuda önceki sayfalarda boyası mahvolan Ford Transit MK2 vardı, boyayı sökmekle uğraşmak yerine yenisini aldım, kaportayı yeniden boyayıp bitireceğiz. Boyası bozuk olan da yedekte dursun, belki ileride uğraşmaya motivasyonum olan bir günde onu da yeniden boyayıp yaparım.
Toyota Land Cruiser ailesinden eski bir üye :
Goodorevil’in da tavsiyesiyle uzun zamandır radarımda olan 6x4 Mercedes:
Çekicilere bir ilave daha, klasik Amerikanlardan :
Bunların dışında maskeleme bandıdır, yapıştırıcıdır, azalan renklerden boyadır vs. derken 3500 civarı tuttu bu sepet. Bir yıl önce benzer fiyatlı siparişimde 12 tane model kiti almıştım, şimdi ancak 4 tane, nereden nereye
Derken baktım ki araya 5. bir kutu ve not sıkıştırılmış :
Tamiya Toyota bB. Yine çok klas bir hareket, ne denir ki. Eski siparişte de hediye Porsche 935 gelmişti :) Tekrar teşekkürler toppophobby :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 12 Ağustos 2022; 8:44:18 >
-
-
A320’yi kaidesine sabitleyip kaldırdık, bu esnada Ford Transit’in astar ve boya işleri tamamlandı.
Boya iyice kuruyup kemikleşsin diye 2 gün kurumaya bıraktım. O esnada da Japonya’dan en son siparişimizle gelen 1/20 F1’lerden şuna başladım :
1971 Tyrell 003. Ebbro marka kit, ilk izlenimde gayet kaliteli görünüyor.
-
Transiti yine çift renk denemeye karar verdim, boya kaç gündür kuruyup iyice sertleşti maske bandı bu sefer sökmez diye düşündüm. Maskeleyip işe koyuldum, bu sefer tavan da beyaz olmayacak :
Raymax ral5005 sinyal mavi renk kullandım, aynı zamanda Tyrell 003 için de kullandığım renk, önce bir ince kat, ardından kalın bir katman:
15 dk kadar kuruduktan sonra bantları söktüm, bu sefer boya sökülmesi sürprizi yok, sonunda başardık :
Yanlardaki şeritleri de ekleyince güzel oldu :
Bu şekilde kaldırdım, yarın verniğini atıp bir kaç gün de mavi boya ve verniği kurumaya bırakacağım. Bu esnada Tyrell 003’e devam edeceğiz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 15 Ağustos 2022; 21:20:33 >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X