Şimdi Ara

Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek (62. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.424
Cevap
71
Favori
67.856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Vernik de tamam, biraz acele ettim koyu gri kısımların bazı yerlerinde bozulma oldu. Tamiya nato black renk tam uyuyor, fırçayla düzeltip üzerine yine fırçayla Tamiya clear uyguladım, bayağı düzeldi. Kokpit kısmını, farları ve ön tarafı birleştirdim. Arka tarafta spoiler ve motor kapağını da takıp bitireceğiz.

Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• R10 da bitti, son adıma kadar herşey güzel ama son birleştirmesi çok problemli bir kitmiş. Arka kanat kısmı sıkıntılı, tekerler çamurlukların içine sığmıyor, tekerler yuvalarına da düzgün oturmuyor, ön tekerleri takarken bastırmaktan üst salıncaklar kırıldı arkada motor kapağı kısmı yerine düzgün oturmuyor vs. özetle son adımlar facia imiş, ağzı burnu yerine düzgün oturmayan eski Revell kitleri anımsattı. Yeni seriler iyiydi ama bu istisna olmuş. Özene özene temiz çalışıp en son aşamada abuk subuk problemler çıkarması, düzgün birleşmemesi, sağın solun kırılıp dökülmesi sinir bozucu. Model güzel ama kit kötü maalesef.

Audi R10 TDI (2006 LeMans LMP1 kategorisi birincisi)

Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek

Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek

Kitteki diğer bir abukluk da turboların egzos tarafı tamam manifold üzerinde fakat kompresör tarafında hava emişi ve intercooler-emme manifolduna giden hava hortumları yok, boşta duruyor. İmalat yapacaktım ama son birleştirmedeki uyumsuzluklar sinir ettiği için öyle bıraktım, uğraşasım gelmedi.

• Revell hayal kırıklığı ardından güvenli limandan devam etmeye karar verdim, sıradaki kitimiz Tamiya’dan.

Sauber-Mercedes C9 :

Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek

1987-88-89 yıllarında World Sportscar Championship grup C kategorisinde yarışmış bir prototip. Motor Mercedes, şasi, karoser İsviçreli yarış takımı Sauber’e ait.

4973cc twin turbo V8 720-820 hp gücünde imiş. 87 şampiyonasında dayanıklılık sorunlarıyla bir varlık gösteremeyen araç 88’de 5 yarış kazanarak sezonu Jaguar’ın arkasında 2. bitirmiş. 89’da ise 1 yarış hariç hepsini kazanarak şampiyonluğa ulaşmış.

Aracın diğer dikkat çekici bir olayı ise 1988 LeMans sıralama turlarında meşhur Mulsanne düzlüğünde 400 km/h hıza ulaşması. 1988 LeMans yarışında Peugeot P88’in ulaştığı 405 km/h rekor hızdan sonra kaydedilen en yüksek ikinci hız. Araçların Mulsanne düzlüğünde ulaştığı bu uçuk süratler nedeniyle düzlüğe 1990’dan itibaren 2 adet şigan (kısa ve keskin sağ-sol virajlar) eklenerek düzlükteki hızlar düşürülmüş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 17 Nisan 2022; 23:39:52 >

• Harika modelleriniz var, bende kaliteli bir tane chevrolet cruze modeli bulabilsem alıcam ama türkiye de yok sanırım ya da ben bulamadım.

• Türkiye’de hiç denk gelmedim ama geçenlerde Japonya’daki sitede gezinirken denk gelmiştim :

https://www.1999.co.jp/eng/m/10693599

https://www.1999.co.jp/eng/m/image/10693599

Sedan kasa tipi WTCC (World Touring Car Championship) yarış versiyonu var.

Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 12 Nisan 2022; 19:47:49 >

• rst78 kullanıcısına yanıt

Link için sağolun, fiyatıda uygun geldi bana.Özellikle wtcc versiyonu olması çok daha iyi.Zamanında wtcc yarışlarını takip ederdim hastaydım bu aracın tasarımına.

• Konuya bu aralar pek yazamadım, pek elim demediğinden Sauber Mercedes biraz yavaş ilerledi ama bayağı yol da katettik.

Motor şanzıman ve arka süspansiyonla başladık :

Kitte gerçekçi görünüm için “photo-etch” denilen gerçek metal parçalar var, radyatörler için olanları yerleştirdik :

Arka süspansiyon ve motoru bitirip şasiye birleştiriyoruz, motorun altındaki parlak metalik renk ısı kalkanı bölgesi Tamiya’nın krom marker kalemiyle boyandı :

• Kokpit ile motor bölmesini ayıran “bulkhead” paneli, intercooler’lar ve arka iskeletin bir kısmını da içeriyor :

Ön takım ve kokpiti de hazırlayıp bir araya getiriyoruz:

Egzos manifoldları ve turbolar :

Bu bölge için de metal plakalar mevcut :

• Kokpitten devam, emniyet kemeri için de güzel malzemeler var :

Haftasonu kaporta kısmının boyasını da yaptım, renk Tamiya TS-55 dark blue :

Boyada düzeltilmesi gereken kısımlar mevcut, ince zımpara ile düzeltip bir kat daha boyanacak. Tamiya spreyler pahalı ama yeri geldiğinde parasında da değiyor, boyanın parlaklığı çok güzel :

Şimdilik burada bıraktım, boya iyice kuruyup sertleşince düzeltmeyi yapıp bir kat daha boya atacağız.

• Boya kurudu, Tamiya’nın 2000 ve 3000 sünger zımparasıyla toz yapışan yerler düzeltilip bir kat daha boyandı :

Decal, ardından vernik ve diğer detayları halledip bitireceğiz.

• Çamurluklar üzerinde metal paneller var onları unutmuşuz :

Decaller bayağı karmaşık bir desene sahip, AEG sponsorluğu ile elektronik devre kartı teması yapmışlar arabaya. Uğraştıracağa benziyor :

• Decal işi de bitti, güzel oldu :

Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek

• Vernik atıldı ve kurudu :

Ön göğüs kısmını gri boyuyoruz :

Ön camdaki Sauber Mercedes yazısı :

Stop lambaları da tamam, tavanda da sarı bir tepe lambası mevcut :

Farlar da tamam :

Dolum ağzında yine güzel metal parçalarımız var :

Camlar ve far camları takıldı :

Arkadaki spoiler ayakları :

Gövdeyi birleştirdik, herşey yerine güzel oturuyor :

Arka kanat, dikiz aynaları ve sileceği de hallettik ve bitti :

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 18 Nisan 2022; 9:5:33 >

• Sauber Mercedes C9 (Tamiya 1/24) :

Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek

Sonuç güzel oldu, Tamiya sürpriz yapmadı. Parça uyumu, montajı, detayları çok güzel bir kit.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 17 Nisan 2022; 23:39:20 >

• Formula 1 garajını daha da genişleteceğiz, Japonya’dan yeni siparişler var :

1977 Tyrrell P34, 6 tekerlekli, belki de F1 tarihindeki en garip tasarım :
    hobby search model car kit store
    Tyrell P34 1977 Japan GP #3 Bengt Ronnie Peterson Long Wheel Ver. (Model Car) - HobbySearch Model Car Kit Store
    https://www.1999.co.jp/eng/10167491

1971 Tyrrell 003, Jackie Stewart ile şampiyonluğa ulaşmış bir model :
    Tyrell 003 Monaco GP 1971 (Model Car) - HobbySearch Model Car Kit Store
    https://www.1999.co.jp/eng/10273373

1978 Brabham BT46B, “Fan car” adıyla da bilinen, aracın altında vakum yaratmak için arkasında kocaman bir fan bulunan, pist yüzeyinde ne varsa emip arkadan gelenlerin üzerine fırlattığı için de FIA tarafından banlanan araç Efsane pilotlardan Niki Lauda tarafından kullanılmış, yine çılgın tasarımlardan bir klasik :
    Brabham BT46B Sweden GP (Niki Lauda/#3 John Watson) (Model Car) - HobbySearch Model Car Kit Store
    https://www.1999.co.jp/eng/10406104

1965 Lotus Type33, yine efsane pilotlardan Jim Clark ile şampiyonluk almış bir model :
    Team Lotus Type 33 1965 Formula One Champion Coventry Climax FWMV (Model Car) - HobbySearch Model Car Kit Store
    https://www.1999.co.jp/eng/10783438

Hepsi 1/20 ölçekte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 5 Ekim 2022; 9:58:18 >

• Sıradaki için de eldeki F1’lerden seçtim ;

Fujimi 1/20 Lotus 97T

Ayrton Senna’nın 1985 sezonunda 7 pole pozisyonu aldığı ve 2 yarış kazandığı Lotus-Renault 97T.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 18 Nisan 2022; 15:59:7 >

• Lotus’a tekerlerden başladım, jantlar güzel bir malzemeden yapılmış, boya gerektirmiyor :

Lastikler yağmur lastiği, jantların merkez kısmı titanyum gold renk ile boyandı :

Ön kanat, kitte iki seçenek sunuluyor Portekiz GP ya da Belçika GP versiyonu olarak. Portekiz versiyonunda aerodinamik olarak farklılıklar var, Belçika versiyonu sanki biraz daha yüksek düzlük hızı için tasarlanmış (kanatlar vs. daha düz ve ufak mesela). İki seçeneğin de parçaları farklı. Portekiz versiyonunu seçtim :

Motor şanzıman ve arka süspansiyon salıncakları da bitti, motorda da yine Portekiz ve Belçika GP farklılıkları var. Üst kapak ve kayış kasnak dizaynları farklı. 1500cc Renault V6 turbo, evet sadece 1500cc hacminde bir motor. Günümüzde F1 araçlarında 1600cc V6 turbo üniteler kullanılıyor, çok eleştirildi fakat bu küçük hacimli V6 motorlar ve turbo F1 için yeni bir şey değil. Tek farkı geçmişte bu dönem için takımlara iki seçenek sunuluyordu, 1500cc turbo ya da 3000cc atmosferik. Çoğu takım 1500cc turbo tercih etti, ilerleyen zamanlarda (80’lerin sonunda doğru) sıralama turları (qualifying) modunda 1300-1400hp gibi korkunç güçlere ulaşınca F1 tarihinin bu en güçlü motorlarına güvenlik kaygılarıyla 3500cc atmosferik motor kullanma zorunluluğu getirilerek son verildi :

1.5 turbo V6 ardından 3.5 atmosferik V12, 3.0 atmosferik V10, 2.4 atmosferik V8 ve son olarak 1.6 turbo V6 hibrit şeklinde günümüze geldik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 26 Nisan 2022; 11:39:33 >

• Taban ve monokok da boyandı, raymax yarı mat siyah kullandım :

Hazır olan gövde parçalarına astar atıldı :

Astarı bir gün kurumaya bıraktım :

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 24 Nisan 2022; 0:9:15 >

• Astar kuruduktan sonra boya atıldı :

Boya Raymax akrilik, niyeyse kuruduktan sonra biraz pütürlü (portakal kabuğu denilen olay) bir doku aldı.

Tamiya 2000 ve 3000 sünger zımparalarlarla su altında düzelttikten sonra üzerine vernik atınca boya kendine geldi :

Arka frenler ve aksları da taktık :

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 4 Mayıs 2022; 15:53:28 >

• son zamlardan sonra bende maket olayına gireyim panpa. gerçeği hayal oldu memlekette ..

• 
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.