Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek (61. sayfa)
-
-
-
-
maketler, metallerden daha eğlenceli galiba, fabrikadan çıkmış gibi kendin renklendiriyorsun. metalleri alıp 2 sevip geri koymak dışında pek artısı olmuyor. sadece pazarı iyi değerli modelleri alırsan kazanıyorsun, yada ölü alıp projelik restorasyon.
bende lexus ls400 alıcam inşallah yarın 1:18 ölçek. araç sorunsuz gelecek ama üstünde değişiklik yapasım var.
-
Koleksiyon yapmak da tabi güzel ama bu hobinin en eğlenceli kısmı bence de yapım aşaması.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 22 Şubat 2022; 14:46:20 > -
bende ferrari koleksiyonu yapıyorum 1.18 ölçek. yeni aracım ne olsun diye düşünüyorum aklımda testarossa ve 456gt var.
-
Bmw 4 grancoupe (f36) modeli ariyorum bulamiyorum. Tecrubem yok, bulabilecegim yer var midir? Oneriniz olur mu?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Maket olarak diyorsanız envanteri en geniş Japonya’dan alışveriş yaptığım bir site var, oradaki BMW maketleri :
https://www.1999.co.jp/eng/m/search?typ1_c=112&cat=car&state=&sold=0&sortid=0&searchkey=BMW+
E30 E46 kasa 3 serileri falan bayağı model var. Türkiye’de satışta M1 ve i8 gördüm sadece, Revell marka maketler.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Jantlar tekerler birleşti :
Aynı şekilde gri astar üzerine yarı mat vernik uyguladım.
Gösterge paneli ve koltuk :
Yerine takıldı ve boyandı, evet koltuk bildiğiniz metal, kullanacağımız zaman evden minder alıyorduk altımıza Gösterge panelinde sağda görülen küçük kol ise el gazı :
Arkadaki indirme kaldırma mekanizmasını kontrol eden kol koltuğun sağındaki yerine takıldı (mini bir vinç mekanizması gibi, yerden römorku kaldırıp çekme kancasına bağlamakta falan kullanılır) :
Ardından fren pedallarını taktık, araçta sağ ve sol fren ayrı kontrol edilebiliyor. Yeri geldiğinde bir nevi manuel diferansiyel kilidi gibi, ya da tek tarafı frenle kilitleyip dönüş çapını bayağı daraltmakta kullanılıyor. Bunda sağda solda ayrı pedallar var, bizdekinde ise aracın sağ tarafında yanyana iki pedal şeklindeydi. Normal kullanımda birlikte hareket eder ama mandalını açtığınızda sağ ve sol pedal birbirinden ayrı hareket eder, sadece sağa ya da sola fren yaptırabilirsiniz. Aslında bunları da sağa yan yana takabilirdim de neyse, yine boş anıma denk geldi :) :
Gösterge paneli ve direksiyonu da taktık. Vites kolu tamam. Bizdekinde arazi vitesi de mevcuttu (yanda küçük bir vites kolu daha var) bunda yok. Belki bir ara yanına küçük bir kol daha uydururum.
Tekerler ve çamurluklar da tamam, akü de gösterge paneli arkasındaki yerini alıyor :
Egzos borusu da tamam :
Arkadaki indirme kaldırma mekanizması, tüm kolları ve bağlantılarıyla bayağı güzel detaylı yapmışlar. Bunu da boyayıp taktık ve bitti :
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 23 Şubat 2022; 0:9:21 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
-
-
-
Jantlar için eldeki kullanılmış Tamiya spreyi kullandık :
Lastikler berbat çıktı, bir tarafı daha kalın, yamuk duruyor :
Boya bitti, ardından decal işi de tamamlandı :
Vernik sonrası cam çerçevelerini siyah marker kalemle çekip diğer far silecek vs. ekledik ve bitti.
-
-
Geçtiğimiz hafta biraz alışveriş yaptım.
90’lı yılların ikonik ralli araçlarından, 1/24 Toyota Celica GT-Four :
1/20 Fiat 131 Abarth Rally, evet bu üçüncü 131’imiz ama ölçek 1/20 ve Tamiya marka bir kit, detayları Italeri’den çok daha güzel. Stoklara gelmesini beklediğim bir kitti:
1/24 Audi R10 TDI, LeMans prototipi, dizel motorlu ender yarışçılardan. Sonraki yıllarda Peugeot ve Audi dizel motorlu prototipleriyle bayağı çekişmişti LeMans’da :
-
-
V12 TDI ile (evet araç dizel) başlıyoruz :
Kitteki karbonfiber decaller çok güzel, desenlerine kadar detaylar mevcut :
Renk olarak zamanında yapı marketten aldığım belton marka alüminyum spreyi kullandım :
Egzoz boruları turbolar ve arka frenler bitti, arka süspansiyon ve motoru yerine yerleştiriyoruz :
Ön süspansiyon alt salıncaklar :
Kokpitle beraber ön süspansiyon da bitiyor, kokpitte de güzel karbonfiber detaylar mevcut :
İlk gün burada bıraktık :
-
-
Bir sonraki gün; tekerlerde yine kalıp fazlalıkları vardı, bıçakla kesip düzelttik. Jantlara güzel oturdular :
Sürücü koltuğunu hazırlayıp yerine taktık, koltuk raymax’ın antrasit gri spreyi ile boyandı :
Ön panel ve direksiyon da hazır, karbonfiber detaylar yine güzel :
Gövdedeki kırmızı kısımlar fırça ile boyandı, kitle beraber gelen revell aquacolor italian red boyayı kullandım. Panel çizgilerini belirginleştirmek için Tamiya panel line boyası kullandım :
Ardından gövdedeki decal işine giriştim, bayağı bir sponsor logosu vs. mevcut. Yarış modellerinde en sevdiğim aşama bu. Bu şekilde giydirince çok güzel oluyorlar :) :
Problemsiz bir iş oldu, decal kağıtları çok kaliteli. Yüzeyleri sorunsuzca kapladılar. Vernikle devam edeceğiz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 12 Mart 2022; 23:37:33 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X