Şimdi Ara

Modem çok ısınırsa ne olur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
29.270
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • USR 9105 modemim var. her konuda memnunum fakat ısınması.

özellikle bu sıcak havalarda kendimden çok onu düşünür oldum.
    geleneksel yöntemlerle biraz soğutuyorum ( buz dolu kabı koyuyorum altına üstüne)

sorum şu, bıraksam öyle ısınsa, ne olur bi zarar verir mi? siz nası soğutuyorsunuz?

küçük bir fan sistemi yapsam dışardan olur mu?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Modem Çok Isınırsa Ne Olur?

Modeminizin çok ısınması durumunda karşılaşabileceğiniz bazı sorunlar şunlardır:

• İnternet bağlantınız yavaşlayabilir veya tamamen kesilebilir. Modemler, aşırı ısındıklarında düzgün çalışamayabilir ve bu da internet bağlantınızın hızını etkileyebilir veya bağlantınızın tamamen kesilmesine neden olabilir.
    • Modem arızalanabilir. Aşırı ısınma, modemin elektronik bileşenlerine zarar verebilir ve modemin arızalanmasına neden olabilir.
    • Yangına neden olabilir. Aşırı ısınan modemler yangına neden olma riski taşır.

Neden Modemler Isınır?

Modemler, elektronik cihazlar olduğundan, çalışırken ısı üretirler. Ancak, bazı faktörler modemlerin aşırı ısınmasına neden olabilir:

• Yetersiz havalandırma: Modemler kapalı alanlara yerleştirildiğinde veya havalandırma delikleri bloke olduğunda aşırı ısınabilir.
    • Uzun süreli kullanım: Modemler uzun süre kullanıldığında aşırı ısınabilir.
    • Arızalı bileşenler: Arızalı bileşenler de modemin aşırı ısınmasına neden olabilir.

Isınan Bir Modem Nasıl Soğutulur?

Isınan bir modemi soğutmak için şu adımları izleyebilirsin:

• Modemi kapat ve fişini çek.
    • Modemi serin ve havalandırılan bir yere taşı.
    • Modemin havalandırma deliklerinin açık olduğundan emin ol.
    • Modemi yeniden başlat.

Isınan Bir Modemin Önlenmesi

Isınan bir modemi önlemek için şu ipuçlarını izleyebilirsin:

• Modemi iyi havalandırılan bir yere yerleştir.
    • Modemi düzenli olarak temizle.
    • Modemi uzun süre açık bırakma.
    • Arızalı bileşenler için modemi kontrol et.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • valla bence bişeycik olmaz hatta modem aşırı ısınmaz da yav.bence sen çok takmışsın da o yüzden çok ısınıyo fln gibi geliyodur
    bana kalırsa hiç uğraşma kalsın öle.istersen dik şekilde koy o ısınmaya biraz çözüm getiriyor ama illa ısınıyo diyosan bu sitede de anlatılmıştı ufak bi fan yap istersen
  • Benim modemim de çok ısnıyor (D-Link) ama bir sorun yok.Bir iki farklı modem kullanana arkadşımda da durum aynıydı.
    Fan man takıp bir de ekstra ses yaptırma bence.
  • benim de LİNKSYS WAG54G var soba niyetine çalışıyor ama bi kere bile bağlantı kopmadı ve ısınmadan dolayı bi sorun çıkarmadı kafan rahat olsun yani bişiycik olmaz.
  • modem=c4=patlar
  • bişey olmaz. bende de 9105 var. 2 haftadir bilgisayarla beraber surekle acik ve surekli bişeyler indirme talasinda. banada arasira cok isiniyormus gibi geliyor ama birşey olmaz bence. en kötü yanar yani nedir ki
  • patlar zahauzhuahaa
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hiç bir şey olmaz. İşlemci mantığı düşünün. 80-90 dereceye kadar ısınıyorsa(ki imkansız) bir sorun olabilir.
  • yaw ben kullanmadıgım zaman fişini çekiyorum.bunun bir yan etkisi olurmu
  • Fiş çekmek daha iyi bence ama bir ay boyunca kapatmyan arkadaşlara da bir şey olmadı.
  • ama eğer çok ısınırsa bilgisayara zarırı olur bayaa. kısa devre felan
  • çok fazla ısınırsa belki kilitlenme gibi problemler olabilir en iyi çözüm altına buz torbası koymak süper our o zaman işte. hem ısınmaz fan sesi gelmez vs. vs.
    Neyse artık bilgisayarlarda su soğutmalı olacakmış
  • cortlar
  • BENDE ZYXEL VAR 24 SAAT AÇIK. HİÇ ISINMIYOR BUZ GİBİ.
  • ben fan koymayı düşünüyorum son günlerde aşırı arttı sıcaklık hatta evde notebook var elinizi klavyeye değdiremiyorsunuz aşırı ısınıyor :(
  • konuyu hortlattim galiba 2005 de acilmiş bir konu 9 sene sonra hortlanma işlemi oldu
    bnm airties air 5650 bazen sıcaklaşiyor neden sizce :D
  • mert_1638 kullanıcısına yanıt
    Modem içindeki çalışan devreler sebebiyle ısınmaya müsait bir cihaz. Çalışma sıcaklığı kullanım klavuzunda yazar. Çoğu elektronik cihaz gibi modem de ısınır. Sıkıntı çıkarmaz, yavaşlamaz
  • İsinmayan ampul yok. Drmekki her elektrınik cihaz isinabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mert_1638

İsinmayan ampul yok. Drmekki her elektrınik cihaz isinabilir

Hocam ampul ne alaka ampulün çalışma presnsibi zaten o. Modemin uçlarına birer kitap koyarsanız alt tarafına hava kanalı açarsınız biraz daha rahatlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dodoruh

quote:

Orijinalden alıntı: mert_1638

İsinmayan ampul yok. Drmekki her elektrınik cihaz isinabilir

Hocam ampul ne alaka ampulün çalışma presnsibi zaten o. Modemin uçlarına birer kitap koyarsanız alt tarafına hava kanalı açarsınız biraz daha rahatlar

:D 5650 modemim airties air 5650 1000 mbps download hızım var 1000 mbps uplo9ad ayda 1,500 tl ödüyorm internete 7/24 indirme yapiyor modem süper :D
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.