Şimdi Ara

modem lamb. yanıyor internet yok modem arayüzüne girilmiyor!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.189
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaslar 10 20 gündür bi sorunum var belki yardımcı olursunuz evde 2 bilgisayar var internette oyun oynarken yada dolasırken birden internet gidiyor modem lambaları sürekli yanıyor ama internet yok modem arayüzünede internet gittimi giremiyorum sağ altta ethernet göstergesinde ünlem olusuyor onar dediğimde genellikle modeminizi kapatın 10 saniye bekleyin sonra acın gibi yazılar cıkıyor yapıyorum 10 dk 20 dk sonra gene gidiyor.ayrıca ttnet ide aradım herzamanki seyleri diyolar.benim görüşüm modemle bilgisayar arasında bi sorun olusuyor internete girmeyi engelleyen bi virüs varmıdır acaba bide bi arkadasım daha var oda benden wirelessle bağlanıyor onunda interneti gidiyor umarım acıklayıcı olmustur yardımlarınızı bekliyorum saygılar

not:sistem windows 7 64 bit.belki modemdendir diye modemi yeniledim eski modem sna6500 dü yenisi airties 5440 yazılımları günceldir sinir oldum

• Kablolu olarak bağlanıyorsanız kullandığınız kabloyu değiştirip bir deneyin. Kablo değişimi ile denediyseniz de modem de denemişsiniz bu durumda problem ya bilgisayarınızdaki ethernet çıkışında fiziksel olarak bir sorun var ya da işletim sistemi virüs vs. kaynaklı bir sorun buna neden oluyordur.
    - Arkadaşınızın da aynı anda internet bağlantısının gitmesi sizin bilgisayardan kaynaklanıyor mu bunu test edin. Sadece o bağlansın ve internet kesiliyor mu kontrol edin.
    - Sadece siz bağlanın ve modem ayarlarından wireless kapatıp deneyin internet gidiyor mu? Bunu bir test edin.

Sonucu bir paylaşın.
  • ethernet kablosunuda değiştirmiştim olmadı 2 bilgisayardada gidiyo internet simdi ikisinede virüs taraması yapıyo suanda bu yazdığımdan 7 tane trojan buldu sildim yarın sabaha anca biter galiba bittikten sonra dediklerini teker teker yapıyocam sorun cözülürse ileticem saol yardımın için
  • evet dediginizi yaptım galiba benim bilgisayarda bi sorun var evdeki diğer bilgisayar acıkken benim bilgisayar kapalıyken internet gitmiyo yarım saat oldu gitmedi dogurusu ama o kapalı iken benim bilgisayar acıkken internet gidiyor ethernetten olamaz 2 tane ethernet girişim var cünkü kablomdan olamaz değiştirdim denedim gene olmadı modem portlarını teker teker denedim olmadı dün virüs bulmustu 7 tane sildim gene olmadı tek care format atmak kaldı win 7 64 bit var bunda 32 bit e cevirip bi denicem biraz uzun sürebilir 2 tb hardisk var format attıktan sonra gene sonucu yazcam saygılar
  • malesef olmadı format attım daha kötü oldu sanki virüs programı güncellemesini yaparken bile internet gidiyor bu yazıyı diğer pc den yazıyorum sorunlu olan bilgisayardan artık nerdeyse internete bile girilmiyor. gene bi deneme yaptım belki onboard ethernettendir diye wireless adaptor aldım usbden gene aynı sey oluyor nedendir
    anlamadım lütfen yardım edin
  • Kullandığınız firewall, virüs programları ile ilgili bir sorun olabilir. Wireless adaptörü taktığınızda ethernet adaptörünü disable yapın öyle deneyin. Üzerine hiç bir yazılım yüklemeden sadece windows yüklü iken de aynı sorun oluyor mu?
  • firewall kapalıykende denedim etherneti iptal edip bi daha deniyeyim virüs programı iki bilgisayardada aynı disable edip genede deniye bilirim hiç bi yazılım yokken driverları indirken bile kesildi bu bilgisayardan indirip diğerine aktardım ancak öyle yükleye bildim driverlarıda acaba anakart biosuna virüs falan bulasmıs olabilirmi anakart biosuna girebiliyorum bu arada aklıma bişey daha geldi güvenli mod ethernet destekli bi acıp deniycem gene sonucu iletirim saol ilgin için
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ethernetti biostan disable yaptım wireless adaptorden denedim gene olmadı güvenli mod ağ desteklide denedim 2 dk sonra gene gitti kafayı yicem aklıma gelen herşeyi yaptım internete bağlanmak için anakart ustunde chip gibi bişey varmı acaba onda bi problem olmus olabilirmi acaba ayrıca belirtmemiş olabilirim internet gittiğinde modemde kitleniyo gibi oluyo hiç bi işlev yok modem ısıklarında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat1989 -- 14 Kasım 2011; 21:40:56 >
  • kardeş senin modem iflas etmiş. aynısı başıma ınca modemde geldi. bi gelpi bi gidiyodu.tüm ışıkları normal görünürken erişim yoktu. değiştirdim şimdi sorun yok. varsa eş değer başka bir adaptörle dene başka yapılacak şey yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sertac-73 -- 14 Kasım 2011; 21:48:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sertac-73

kardeş senin modem iflas etmiş. aynısı başıma ınca modemde geldi. bi gelpi bi gidiyodu.tüm ışıkları normal görünürken erişim yoktu. değiştirdim şimdi sorun yok. varsa eş değer başka bir adaptörle dene başka yapılacak şey yok.

yeni modem aldım zaten ilk mesajımda belirtmiştim gene aynı sorun var
  • evet detayı görmemişim. garip bir sorun peki normal gezerken mi bişeyler indirirkenmi kopuyor.
  • fark etmiyor her ikiside
  • modem yeni sistem yeni tel.den modeme gelen kabloda sağlamsa geriye tek şüpheli ttnet kalıyor. bence.
  • Konu hortlamış oldu ancak sorunum birebir aynı.

Modemdeki tüm ışıklar yanıyor ancak sadece bir cihaz internete kablolu veya kablosuz bağlı ise tüm cihazların internet bağlantısı gidiyor. Daha doğrusu ping öyle yükseliyor ki ne 'sayfa görüntülenemiyor' ekranı çıkıyor ne de sayfada birşey açılıyor. Modem arayüzüne bile bağlanamıyorum.

Masaüstü pc, laptop ve telefon üçlüsünden laptop internete bağlandığı anda herşey mefta. Laptopun bağlantısını kestiğim anda diğer cihazların tarayıcısında açmak için kasan sayfalara şıp diye düşüyor bağlantı. Antivirus ile tam sistem taraması yaptım ancak sonuç yok. İlk defa böyle birşey yaşıyorum. Tavsiyesi olan?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HeRakLeIoN -- 7 Şubat 2013; 19:12:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HeRakLeIoN

Konu hortlamış oldu ancak sorunum birebir aynı.

Modemdeki tüm ışıklar yanıyor ancak sadece bir cihaz internete kablolu veya kablosuz bağlı ise tüm cihazların internet bağlantısı gidiyor. Daha doğrusu ping öyle yükseliyor ki ne 'sayfa görüntülenemiyor' ekranı çıkıyor ne de sayfada birşey açılıyor. Modem arayüzüne bile bağlanamıyorum.

Masaüstü pc, laptop ve telefon üçlüsünden laptop internete bağlandığı anda herşey mefta. Laptopun bağlantısını kestiğim anda diğer cihazların tarayıcısında açmak için kasan sayfalara şıp diye düşüyor bağlantı. Antivirus ile tam sistem taraması yaptım ancak sonuç yok. İlk defa böyle birşey yaşıyorum. Tavsiyesi olan?

Arkadaşım dediklerinin hepsini okumadım ama aynısı bizede oldu kafayı yiyeecektim bir haftadır on kere falan reset attım fabrika ayarlarına döndüm olmadı. reset atıorum bi saat nete giriyor ışıkların hepsinin yanmasına ragmen modem ayarlarına ulaşamıyorum. Ve sınırlı erişim diye yazı cıkıyor alt tarafta. Ama her resetimde nete giriyodu. En sonunda bugun emanet modem aldım artık herkes rahat rahat giriyo ve kaç saat oldu sorun cıkmadı. Meger airties rt-205 modelindeki modemim bozulmuş cocuklar düşürmüşler sanırım. Yani anlıycan benim modem çöpe gitcek en kısa zamandada yeni bi modem alıcam :(

• Bendede benzer bir durum oldu kısa süre önce. Modemden şüphe ediyorum ancak bilgisayarı resetleyince geliyordu. Ne tavsiye edersin ? Bir süredir olmuyor ancak yine olmayacağı ne malum. Bilgisayarın interneti tamamen kesiliyor modem arayüzüne bile girmiyor bu durum olunca.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.