arkadaşlar 1 haftadan beri bilgisayarda anlayamadığım bir sorun var modeme reset atınca tam int. bağlanacağı sırada makine kitleniyor arkasında mavi bir ekran geliyor kendi kendine reset atıyor ama hdd çalışması sesi geliyor hdd led sürekli yanık duruyor ama bilgisayar açılmıyor.kendim kasada reset atıyorum o zaman bilgisayar açılıyor
bilgisayarım
asus p5q pro anakart samsung 400 gb hdd 620watt power airties tr-111 modem
kardesım oncelıkle modemın usb modemmı onu belırt mavi ekran hatalarının belırlı sebeblerı var modemde bu hatanın tuzu bıberı oluyor.once donenımını gozden gecir .ve sistemini yenıden kur dogru drıverla .umarım duzelır.hdd okuma hatası olmasını ıstemem.kolay gelsin
modemim direk bağlantılı eternetten bağlı yani
Hocam aynı sorun bendede vardı.Şöyle birşey dene kabloyu çıkart tak gene bilgisayarın donduğunu göreceksin.Hatta ben ses jackı falan çıkartıp takınca bile donuyorsa pc açıkken.Yani güç girdiği an donuyordu.Sebebide anakarttı sanırım kondansitörlerde de sorun çıktı.Bu sorunlardan 2 ay sonra mousu yaktı.Sonrada anakart komple gitti.İnşallah garantisi vardır da anakart bozulursa yaptırabilirsin
quote:
Orijinalden alıntı: egee17
Hocam aynı sorun bendede vardı.Şöyle birşey dene kabloyu çıkart tak gene bilgisayarın donduğunu göreceksin.Hatta ben ses jackı falan çıkartıp takınca bile donuyorsa pc açıkken.Yani güç girdiği an donuyordu.Sebebide anakarttı sanırım kondansitörlerde de sorun çıktı.Bu sorunlardan 2 ay sonra mousu yaktı.Sonrada anakart komple gitti.İnşallah garantisi vardır da anakart bozulursa yaptırabilirsin
kabloyu çıkaraıp taktım bikaç kez bi sorun olmadı
ha bide bugün bişiye dikkat ettim bu crypload mı ne var ya rapi d için onda 1-2 ayar yaptım işte dosy indikten sonra modem oto olarak kendine reset atıo ozaman bile kitlenio bilgisayar ben modem veya bir trojen gibi bişiden şüpheleniyorum siz nedersiniz
dostum eger bilgisayardaki donma sadece modeme reset attiginda oluyorsa ama normalde bilgisayarinda donma olmuyorsa ramlarda sorun yoktur. muhtemelen bilgisayarinda cakisma var. tavsiye olarak sistem geri yüklemesi yap
büyük ihtimal donanım sorunudur ethernet kartından kaynaklanıyor olabilir ethernet kartının driverını silip yeniden yüklemeyi dene yazılımsal ise format atmaktan başka çaren yok gibi