Şimdi Ara

modem, router kablosuz tekrarlayıcıya ip atıyor 2 cihaz bağlanmıyor(Yardım edin)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
1
Favori
967
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Elimde vn020-f3 modem var kurulumu vs herşeyi yaptık iyi güzel hoş evde kör noktalara erişim için TP-LINK TL-WA801ND kullanıyorum universal repeater modunda köprüleme yaptığım zaman modem güçlendiriciye ip atıyor (yani güçlendiricinin mac adresine ip veriyor ve bağlandığım cihaz herneyse telefon pc farketmeksizin güçlendiricinin mac adresiyle bağlanmış ve güçlendiricinin ip sini kullanarak internete bağlanıyor telefon ve pc ye ip ataması yapmıyor modem) güçlendiriciye 1 cihaz ile bağlandığımda sıkıntı yok ama 2 veya üzeri cihazla bağlandımmı ortalama 20, 30 saniye sonra bağlantı kopuyor ve güçlendiricinin fişini çekip geri takmak zorunda kalıyorum ayrıca 2. cihaz güçlendiriciye bağlandığında modem ara yüzündeki güçlendircini aldığı ip adresi kayboluyor ve cihazlarda bağlantı kesildi hatası alıyorum bu sorunu nasıl çözerim?(eksik bilgiler verdiysem kusuruma bakmayın)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 36 kişi bakmış biri cevap versin delircem güçlendiriide dhcp yide kapalı kuruyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi piton13 -- 2 Eylül 2019; 5:58:2 >
  • tekrarlayıcıda DHCP kapatılabiliyorsa kapat ve ona ip ata...
  • detanaoq kullanıcısına yanıt
    modem, router kablosuz tekrarlayıcıya ip atıyor 2 cihaz bağlanmıyor(Yardım edin)

Dediğin gibi DHCP kapalı vaziyette kurulum yapıyorum tekrarlayıcıya ama sorun ne anlamadım.

• piton13 P kullanıcısına yanıt
    resme sende bak ip atanmasını dikkatli yapman gerek gözüken karede 2 adet aynı ip var buda çakışma demek internet kesilir... 192.168.1.100 ve katlarını dene 255 sayısına kadar kullanabilirsin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: detanaoq

resme sende bak ip atanmasını dikkatli yapman gerek gözüken karede 2 adet aynı ip var buda çakışma demek internet kesilir... 192.168.1.100 ve katlarını dene 255 sayısına kadar kullanabilirsin...
    Tamam çözdüm telefondan DHCP yerine statik ip atamasını seçip kendim ip atadım aynı işlemi diğer cihazlardanda yapınca sorun ortadan kalktı çok teşekür ederim yardımın için

• Hocam iyi günler kusura bakmayın konuyu hortlatmış gibi olacam ama sizin de vn020-f3 modeli modem kullandıgınızı görüyorum bir mahsuru olmayacaksa sizinle modem hakkında pm üzerinden bilgi alışverişi yapabilir miyim? Ben 2.el aldığım için ne tplink ilgileniyor ne de ürettiren firma.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.