Şimdi Ara

Modem Soğutması (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
1.292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • biraz çıkıyoruz ama varmı başka dosya indirme hızlarının belli bi yerden sonra dallandığını ve limitlendiğini anlamayan...
  • dikmenibo kardeş 256 kb/s baglantı da 50kb/s İNDİREMEZ!! lakin dedıgım gıbı ttelekom eski LİMİTLİ 256 ları 256*2 ye çevirdi o halde bile 50kb/s yeyı gormek zor 46 küsür dür gerçek .senın dedıgın o 200 den düşme olayı ise anlık tır o normal herkez bunu anlık görür + veya - arayın sorun 4440375
  • Allah allah, 512de 50k hızla aynı anda 3 dosya indirenler mi var yaw?
    Ben bi askerdeyken 2Mbit te görmüştüm öyle bişey.
  • benimde 512 vazen bi bakıyom 250 k/s ile başlıyo tabi sonra 65 e kadar düşüyo normalde 50 de şu windowsun güncellemesini 0 yapınca 65 e çıktı
  • kısa dosyalar indirirken bu 200 lerden baslayıp normal hıza gelme olayı cok iyi oluyo.
  • yaw ben speedtouch 330 kullanıorum.. bu sıcak havalar başladı ( özellikle bu 2-3 haftadır) bağlantım uzun süre açık kalınca kopuyo ve bir dahada modemi resetlemezsem mümkünü yok bağlanamıyorum..bazen modemi resetledsemde bağlanamıyorum ya .. yani modem aşırı ısınmaya başladı.kışın bir iki kez bu sorunla karşılaştım ondada pc 20 saat açıkdı normaldi yani ısınması ama şimdi bu son bi kaç gündür baya sorun olmaya başladı..hatta modemi bile değiştirmeyi düşünüyorum
  • modemi soğutmanın yolu etrafı açık bir yere koymak
    veya daha ileriye gidip üstüne fan ile hava üflemek

şimdi siz modem soğudukdan sonra rahat durmazsınızki o/c yapalım 512 lik hızımı 768 e oc yapalım dersiniz
  • quote:

Orjinalden alıntı: firaz

modemi soğutmanın yolu etrafı açık bir yere koymak

şimdi siz modem soğudukdan sonra rahat durmazsınızki o/c yapalım 512 lik hızımı 768 e oc yapalım dersiniz

Keşke öyle bir şey olsa ben sıvı soğutma bile yaparım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ustavolkan

quote:

Güzel espiriler

• şakası bır yana acaba bu işin sahtekarlıgıyla ugraşan araştıran varmıdır yani indirme hızını degiştirmek mumkunmudur bişekilde??
    hiç ilgilenen duyan oldumu?
    quote:

Orjinalden alıntı: 1111453a

quote:

Orjinalden alıntı: ustavolkan

quote:

Güzel espiriler

• yok abi telekom dan ayarlanıyor o nedenle bir şey yapılmaz sanırım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi firaz -- 30 Haziran 2006; 23:41:51 >
  • quote:

yok abi telekom dan ayarlanıyor o nedenle bir şey yapılmaz sanırım...

inşallah oyledir
  • Modeme fan mı olurmuş saçmalamayın. O modemler yapılırken ısınma mutlaka hesaba katılmıştır yok eğer takılıp ediyorsa modemin kendisinde bir sorun vardır.

quote:

Orjinalden alıntı: dikmenibo

volkan77@
    hocam yeri diil aslında ama söyliim yine içimde kalır sonraben 512kb lik net ile 3 dosyaya kadar 50kb indirme hızına ulaşabiliyorum.arkadaşım ise bi alt sokakta oturuyor ve 256kb ile ancak 2 dosyayı 50kb ye kadar indiriyor.3. dosyadan itibaren hız baya bi düşüyo tüm dosyalar için.tek paylaşım programlarında sorun yok böyle

512k dediğin 512 kilobit/saniye demektir. 8 bit 1 byte ettiğinden 512/8=64 kb/sn'den hızlı birşey indiremezsin (zaten bu teorik hızdır ve 512k ile mümkün değil). Aynı mantıkla 256k bağlantıyla da 32 kb/sn'yi geçemezsin.

quote:

Orjinalden alıntı: dikmenibo

millet saçmalamayın ısının modeme bi etkisi yoktabi güneş altında yada çok nemli bi ortamda modemi bulundurmadıkça

volkan77@hocam bak şimdi sağlam ve iyi bi serverdan ülkemizde dosya indirirken bi kişi max stabil 50kb hızlarını görür.bu her bağlantı türü içni geçerlii.ama 512kb nin 256kb ye oranla daha geniş bant genişliği, daha fazla sağlam dosyayı aynı indirme hızında indirebilr.bu arada dediğim kişide tek bağlantı 256kb var bundan eminim.eğer 50kb üstünde hızları uzun vadede görüyorsa biri şaşırmamalı.çünkü bi dosya ilk inmeye başladığında takip edin 200kb gibi bi hızdan 50kb ye düşüyodaha yüksek hızlarda bu düşüş daha az olacaktır

O dediğinin sebebi porgramların indirmeye başladıktan sonra zaman ölçümüne başlaması. Yani 5 saniye boyunca indirip 6 saniyede ölçüme başlıyor (mesela). Bu durumda saniyede sabit 50 kb indirsen ve 7. saniyede ilk ölçümü alsa ilk saniyede 350 kb inmiş olacaktır ki program bu durumda 350kb/sn gösterecektir. Zaman arttıkça programın gösterdiği hız gerçek hıza yaklaşacaktır tabii. Yüksek hızlarda düşüşün az olmasının sebebi download süresinin daha kısa olmasından dolayı gerçek değere fazla yaklaşamamasıdır. Bant genişliğiyle falan alakası yok yani.

• quote:

Orjinalden alıntı: sturmovik
    O dediğinin sebebi porgramların indirmeye başladıktan sonra zaman ölçümüne başlaması. Yani 5 saniye boyunca indirip 6 saniyede ölçüme başlıyor (mesela). Bu durumda saniyede sabit 50 kb indirsen ve 7. saniyede ilk ölçümü alsa ilk saniyede 350 kb inmiş olacaktır ki program bu durumda 350kb/sn gösterecektir. Zaman arttıkça programın gösterdiği hız gerçek hıza yaklaşacaktır tabii. Yüksek hızlarda düşüşün az olmasının sebebi download süresinin daha kısa olmasından dolayı gerçek değere fazla yaklaşamamasıdır. Bant genişliğiyle falan alakası yok yani.

+! öyle 100kb flan gösterirken indirilen dosya boyutunun kaçar kaçar arttığına bakın.. bnde 70kb diyo(örnek) indirilen dosya boyutu 18'er artıyo.. sonra yavaş yavaş o hız gösterme olayı düzeliyo..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EXcom_Zkko -- 1 Temmuz 2006; 17:11:45 >

• alın 12 lik fanı bağlayın 12 voltluk adaptöre modemin üstüne koyun
  • Bende airtes rt-210 kullanıyom.Benimde modemin altı sıcak ama zaten modemin altındaki madde ısıyı dağıtsın diye kullanılıyor.boşuna fan takıp kulağınıza yazık etmeyin.
  • Fakat tek sorun cihazın ömrünü kısaltması olabilir bence takmaya değer ayrıca fan takmak yerine belkide bir metal levha daha koyup alanı büyültmekde sorunu çözebilir gibi
  • quote:

Orjinalden alıntı: combata

benimde 512 vazen bi bakıyom 250 k/s ile başlıyo tabi sonra 65 e kadar düşüyo normalde 50 de şu windowsun güncellemesini 0 yapınca 65 e çıktı

Onu nasıl yapıyoruz?
  • Arkadaşlar bu sayfanın bir alt topic'inde bende aynı konu üzerine soru yazmıştım...
    Benim modemde fazla ısınıyor. Geçende bağlantım kesildi sorunu başka yerlerde aradım telekomdan bir sorun yok sizin bağlantınızı göremiyorum cevabını aldım, hatta elemanlar geldi sorunun modemin ısınmasına bağladılar. Ve bencede haklılar modeme dokunulmuyor bile. Onlar bunu topraklamaya falan bağladı orası saçma tamam da...
    Bende soğutma konusunda arkadaşlarla hemfikirim, modemi soğutmanın yollarını arıyorum.
    Ev yapımı küçük bir sistem tasarımı veya piyasa malı bir soğutma olabilir.
    Madem böyle bir sorunu yaşayan arkadaş çok bu topic e şöyle güzel bir sistem tarifi yapalım.
    Fan , b.levha , su....
    Artık bişiyler yapacaz sokaktan bulmuyoz modemi!
  • ben modemi biraz havaya kaldırdım altına bi kasa fanı koydum ice gibi
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.