Şimdi Ara

Modem Soğutması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
1.289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşar geçen modemi açıp kapamak için bi eliiyeyim dedim alt tarafı yanıyordu (modem airties rt 210) yaklaşık bi 50 C vardır sizce bu normalmi yoksa soğutucu plakasına bir fan takayımmı. (modemden hiç bir şikayetim yok 256 bağlantıda 26 -27 arası indiriyor hiç de arıza yapmadı bugüne kadar 1.5 yıl oldu kullanalı)

• bendede zoom x5 var üç bilgisayar kullanıyoruz ve 24 saat açık 512k bağlantı var modem bazek kitleniyor bağlantı çok yavaşlıyor kapatıp biraz bekleyince kendine ğeliyor bir fan taksammı diyorum yararı olurmu
  • Modemi koyduğunuz yer ısınıyor olmasın??
  • o metal kısım modemın sogutucu kısmı zaten sıcaklıkta herhangı bir sorun yaşamazsınız yinede size tavsiyem modemınızı ters veya dik şekilde kullanmanız harici sogutucuya gerek yok
  • yaw saçmalamayın siz turktelekom un ne kadar dandik internet servisi sunduğunu bilmiyonuz galibayavaşlama sıcaktan dolayı diil alt yapı dandik diye.ayrıca 25-26kb lik indirme hızı bence düşük sen bi kontrol ettir araştır sizin oranın bağlantı servisini.
    ayrıca modemi nasıl kullanırsanız kullanın size bi zararı olmaz elleemeyi ver kardeşim şu ana kadar kim görülmüş adsl modem yakmayı becerenbenimki rahat 8-9 aydır hiç kapanmadı sürekli açık ama hala tık demedi, ömrünün sonuna kadar(7 yıl normal şartlarda)sorunsuz kullanabilirsiniz açık.
  • yaw saçmalamayın siz turktelekom un ne kadar dandik internet servisi sunduğunu bilmiyonuz galiba yavaşlama sıcaktan dolayı diil alt yapı dandik diye.ayrıca 25-26kb lik indirme hızı bence düşük sen bi kontrol ettir araştır sizin oranın bağlantı servisini.

orası oyle

25-26 kb hız 256kb/s dıyor yanı normal
  • Benim modemim Speedtouch 510 bayağı ısınıyor ama bi sorun çıkarmadı bu zamana kadar 2 senedir tıkır tıkır maşallah
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Asus DSL N10e accespoint ayarı !
    11 yıl önce açıldı
    Anakart kasa fanı bağlantısı
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • volkan77@
    hocam yeri diil aslında ama söyliim yine içimde kalır sonraben 512kb lik net ile 3 dosyaya kadar 50kb indirme hızına ulaşabiliyorum.arkadaşım ise bi alt sokakta oturuyor ve 256kb ile ancak 2 dosyayı 50kb ye kadar indiriyor.3. dosyadan itibaren hız baya bi düşüyo tüm dosyalar için.tek paylaşım programlarında sorun yok böyle
  • Modemin altını ellediğimde oldukça sıcak. Bunu performansa zararı ne olur.??
  • zoom x4 varken kasadan 4 lü molex çıkartıp üzerine 12 cm lik coolermaster sessiz fan koyuyordum cidden iyi oluyordu sorunluydu x4 ler kilitleniyordu çok ısınınca falan iyi gelmişti
  • arkadaşım bunun 3 dosya 4 yada 5 dosyayla ne alakası var ben kuramadım olmazda yıne 50 kb hızla ındırırsın? 256 la 50kb/s nasdıl ındırebılır? yanlız bı ara duydugum 256*2 512 lı baglantı olmasın o ? ısıyla alakası olmaz onun yanlızca ındırımın sonlarına dogru hız yarıyarıya düşer bunu kastedıyorsan bu normal
  • millet saçmalamayın ısının modeme bi etkisi yoktabi güneş altında yada çok nemli bi ortamda modemi bulundurmadıkça

volkan77@hocam bak şimdi sağlam ve iyi bi serverdan ülkemizde dosya indirirken bi kişi max stabil 50kb hızlarını görür.bu her bağlantı türü içni geçerlii.ama 512kb nin 256kb ye oranla daha geniş bant genişliği, daha fazla sağlam dosyayı aynı indirme hızında indirebilr.bu arada dediğim kişide tek bağlantı 256kb var bundan eminim.eğer 50kb üstünde hızları uzun vadede görüyorsa biri şaşırmamalı.çünkü bi dosya ilk inmeye başladığında takip edin 200kb gibi bi hızdan 50kb ye düşüyodaha yüksek hızlarda bu düşüş daha az olacaktır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dikmenibo -- 28 Haziran 2006; 23:01:11 >

• bende de aynı modemden var airties 210 altı cok sıcak ve hava alması için yeteri kadar yüksek değil ben de altına eski p4 heatsinklerinden koydum hem yüksek duruyor hem de az miktarda ısı emiyor böyle birşey olmasa bile bence biraz yükseklik sağlayarak alttan hava almasını sağlamak iyi olur...
  • Şimdi bende dik koydum.
  • Arkadaşlar bence 26 27 normal birçok kişinin hızı bundan düşük telekomun terbiyesizliği zaten 256 da max 32 ile indirebilirsiniz neyse bende modemin altına bir metal koymayı düşünüyorum yada dediğim gibi bir fan ama zaten bissürü fan war kasada sesi çok rahatsız ediyor yoksa bir sorun yok ama sadece merak ettim ii bir soğutma hızda fark edermi ayrıca ömrünün uzamasına yardımcı olurmu bu sorun dışarıcı 32 35 C olduğu zamanlarda yani sıcaklarda ortaya çıkıyor kışın bir sorun yok ayrıca diğer tüm modemlerde böyle ısınıyormu
  • ısınıyo takmayın kafaya diyorumda açık bırakın sorun diil, eğer modem bozulduysa sorun modem üreten şirketindir, zaten belli koşullarda garantiye verebilrsin.ama dediğim gibi hamam benzeri bi ortamda modemi bulundurmadıkça güneş altında bırakmadıkça hiç bi sorun çıkmayacaktır
  • quote:

Orjinalden alıntı: dikmenibo

ısınıyo takmayın kafaya diyorumda açık bırakın sorun diil, eğer modem bozulduysa sorun modem üreten şirketindir, zaten belli koşullarda garantiye verebilrsin.ama dediğim gibi hamam benzeri bi ortamda modemi bulundurmadıkça güneş altında bırakmadıkça hiç bi sorun çıkmayacaktır

sen modem duşmanımısın hocam, yada herneysen, nerden biliyorsun sorun çıkarmayacağını, sanki bütün modemleri test mi ettin, sorun çıkarsa garantiye ver sonra bekle uğraş dur modem gelecek diye onlamı uğraşacağız, bende modemi dik kullanıyorum.

Bilmediğin konularda konuşmasan iyi olur, 256k lık bağlantıda 32k\sn. yı kimse geçemez su anki alt yapıda, sen 256k da 50k\sn 2 dosya indiriyor aynı anda demişşin harbi saçmalamışşın,512kb lik net ile 3 dosyaya kadar 50kb indirme hızına ulaşabiliyorum demişsin bende diyorumki sana ya bi doktora git yada sıcakta fazla gezme yazık.

• hocam dene gör, uzmanı değilim, ama tt nin elemanlarıyla düzgünce kavga edebilmem için öğrenmem gerekiyordu.dediğiniz hızlar teorideki hızlar, sizin gördüğünüz ise tt nin yarattığı alt yapıda görebildiğiniz hızlar
    modemide kafana göre kullan.normal şartlarda hiç sorun çıkmıyor.2 tanıdığım airties 210 kullanıyor adsl yaygınlaştığından beri, elektrik kesintileri dışında kapatmadılar, hiç sorunları yok modemlerin, istersen kapat sana kalmış ama hiç bi zararı yok güneşe bırakmadıkça

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dikmenibo -- 29 Haziran 2006; 12:36:10 >
  • Modemi dik koyma durumu varsa. Dik haline getir. Bendede alt tarafı çok sıcaktı. Malum havalarda sıcak.
    quote:

Orjinalden alıntı: ustavolkan

Arkadaşlar bence 26 27 normal birçok kişinin hızı bundan düşük telekomun terbiyesizliği zaten 256 da max 32 ile indirebilirsiniz neyse bende modemin altına bir metal koymayı düşünüyorum yada dediğim gibi bir fan ama zaten bissürü fan war kasada sesi çok rahatsız ediyor yoksa bir sorun yok ama sadece merak ettim ii bir soğutma hızda fark edermi ayrıca ömrünün uzamasına yardımcı olurmu bu sorun dışarıcı 32 35 C olduğu zamanlarda yani sıcaklarda ortaya çıkıyor kışın bir sorun yok ayrıca diğer tüm modemlerde böyle ısınıyormu
  • biraz konunun dışına çıkıyoruz ama varmı başka 512 klık adsl ile 150k\s hızla dosya indiren
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.