Şimdi Ara

Anakart - Kasa Fanları Bağlantısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.724
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Asus H87-Plus anakartımda cha-fan 1 ve cha-fan 2 olmak üzere toplam 2 adet bağlantı portu bulunmakta, Aerocool Strike-X Xtreme Black Edition 650w kasamda ise; önde 18 cm, üstte 14 cm ve arkada 12 cm olmak üzere toplam 3 adet fan bulunmakta. Bu fanların bağlantısını ne şekilde yapmalıyım? Yardımcı olabilir misiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: yavuz42

bir tane alttaki linkteki fan çoklayıcı alıp üst ve arka fanı ona bağlarsınızz.
    http://www.hepsiburada.com/liste/akasa-cift-cikisli-pwm-coklayici-kablo-ak-fy320/productDetails.aspx?productId=bs300045&categoryId=105325

İlginiz ve cevabınız için teşekkürler, yazdığınız mesajdan sonra çoklama kabloları hakkında biraz nette araştırma yaptım, bir de 4pin yuva çoklayıcılar var. CPU-Fan soketini çokluyor, böylece anakart sadece cpu-fanı değil tüm fanların hızlarını kontrol etmiş oluyormuş. Hangisini tavsiye edersiniz? CPU-Fan yuvasını çoklamak sağlıklı mı? Sonuçta fanların rpm değerleri farklı, anakart yüksek rpm liye göre hız ayarladığında yavaş rpm sahibi olan fan sorun yaşar diye düşündüm.

• Farklı rpm değerleri olan fanları tek çıkıştan çoklamak pek sağlıklı olmaz zaten cha dediğiniz çıkışlar fan hızını kontrol edebilen çıkışlar, ben 4 ayrı fanı asus ai suite ile anakart üzerinden kontrol ediyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: -VesselaM-

Farklı rpm değerleri olan fanları tek çıkıştan çoklamak pek sağlıklı olmaz zaten cha dediğiniz çıkışlar fan hızını kontrol edebilen çıkışlar, ben 4 ayrı fanı asus ai suite ile anakart üzerinden kontrol ediyorum
    Arka ve üst fan rpm değerleri aynıymış, o ikisini çoğaltıcıyla bağlayacağım. Bir de; fan kabloları 3 pin, anakarttaki portlar 4 pin, bu arada 1 pin fark yüzünden kaybedeceğim şey nedir? Bir de fanların bağlantısını yaparken hem molexi psu'ya hem de 3pin kabloyu anakarttaki cha-fan (4pinli) bağlantıya takacağım. Doğru değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahymnet -- 23 Şubat 2014; 21:44:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahymnet

quote:

Farklı rpm değerleri olan fanları tek çıkıştan çoklamak pek sağlıklı olmaz zaten cha dediğiniz çıkışlar fan hızını kontrol edebilen çıkışlar, ben 4 ayrı fanı asus ai suite ile anakart üzerinden kontrol ediyorum
    Arka ve üst fan rpm değerleri aynıymış, o ikisini çoğaltıcıyla bağlayacağım. Bir de; fan kabloları 3 pin, anakarttaki portlar 4 pin, bu arada 1 pin fark yüzünden kaybedeceğim şey nedir? Bir de fanların bağlantısını yaparken hem molexi psu'ya hem de 3pin kabloyu anakarttaki cha-fan (4pinli) bağlantıya takacağım. Doğru değil mi?

3 pin fanları anakart üzerinden kontrol edemiyorsunuz. Anakart üzerinden kontrol etmek için 4 pin yani pwm özellikli bir fan almanız lazım. Anakart a takacağınız fanı molex e takmayın tam devir çalışır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: yavuz42

quote:

quote:

3 pin fanları anakart üzerinden kontrol edemiyorsunuz. Anakart üzerinden kontrol etmek için 4 pin yani pwm özellikli bir fan almanız lazım. Anakart a takacağınız fanı molex e takmayın tam devir çalışır.

Tamam, çok teşekkür ederim. Peki bu 3 pin fanlara, molexe bağlamayıp sadece anakarta bağladığımda performans durumuna göre anakart tarafından otomatik hız ayarı yapılacak değil mi? Sadece manuel olarak ben ayarlayamayacağım, 4 pin olsa kendim ayarlayabilcektim. Doğru anlamış mıyım?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Anakart Fan Soketi Sorunu
    11 yıl önce açıldı
    Anakart kasa fanı bağlantısı
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 3 adet 3pinli fan şu anda sistemimde takılı ve hızları benim ayarladığım seviyede çalışıyor, 4pin yani pwm olması hızını otomatik olarak sıcaklığa göre kendi ayarlaması demek aradaki fark bu, ayrıca tek bağlantı yapmalısın hem 3 pini hem molexi bağlama birisi yeterli
  • quote:

3 adet 3pinli fan şu anda sistemimde takılı ve hızları benim ayarladığım seviyede çalışıyor, 4pin yani pwm olması hızını otomatik olarak sıcaklığa göre kendi ayarlaması demek aradaki fark bu, ayrıca tek bağlantı yapmalısın hem 3 pini hem molexi bağlama birisi yeterli

Tamam, ilginiz için teşekkür ederim.
  • Son sorum, anakartınızdaki cha-fan çıkışı kadar mı fanınız var? Yoksa çoklayıcı mı kullanıyorsunuz? Tek porttan 2 fanın enerji alması anakarta bir sıkıntı çıkartır mı? Bir de çoklayıcıyla bağladığım ekstra fanı da asus ai suite te görebilir miyim?
    @-VesselaM-
  • ahymnet A kullanıcısına yanıt
    6 fan girişi var ben 4 tanesini kullanıyorum yani çoklayıcı kullanmıyorum, tek porttan iki fan çok sıkıntı yaratmaz , çoklayıcı takarsan sadecee tek fanı görürsün iki fan ayrı ayrı ayarlanmaz yaptığın ayar ikisi içinde aynı anda çalışır
  • quote:

quote:

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İlginiz için teşekkürler.
    @-VesselaM-
    @yavuz42
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.