< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
MODEM TAVSİYESİ MART 2021 (11. sayfa)
-
-
7530 ax fiyatı çok yükselmiş. 139€ dan çıkmoştı piyasaya. Şimdi Almanya da bile en düşük 179€ dan başlıyor. Sanırım chip krizi her şeyin fiyatını artırmış. Doğal olarak TR de satılmaz diye düşünüp getirmiyorlar. 3. dünya ülkesi olduk resmen ya
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Arkadaşlar selam, modem önerinize ihtiyacım var. Son dönemde yaşadığım net kopmalarının sebebi meğerse Tp-Link W9970 modemden kaynaklandığını fark ettim. Modem arayüzündeki Snr Margin değerinin devamlı değiştiğini tespit ettim, 18, 15, 12 10 dk ara ile bile girdiğimde değişiyordu. Özellikle hafta sonlarında da devamlı bir kopma vardı.
Telekomla yaptığım çeşitli kavgalardan sonra bana deneme amaçlı TP-Link Ac1200 VC220 modemini verdiler. Modem arayüzünden hat değerlerine baktığımda snr margin değeri 23'te sabit gözüyordu yani hat değerleri normalmiş. Ama artık tplink ten uzak duruyorum yeni aldığımız modemin de 6 ay sonra elimde kalmasını istemiyorum.
Bu tarz oyunlarda kopma yapmayan, bana stabil bağlantı sunacak bir modem önerebilir misiniz? Aklımda Asus veya keenetic'in 500-600-700 tl bandında ki iyi modemleri var. Sizin tavsiyeniz nedir?
bağlantı 50 mbit down 8 upload vdsl 2.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kalel99 -- 31 Mayıs 2021; 19:43:59 > -
Hocam AX serisi modemler aslında olması gereken. Fakat fiyat sebebiyle şu an hala pahalı durumdalar.
Keenetic Hero çıktı, kesinlikle bu ürünü tavsiye ederim. 4 ay önce modem almamış olsaydım direk bu ürünü alırdım. Biz treni kaçırdık.
Gürültü giderici devresi olan modemler SNR değerini çok iyi yönetiyor. Hatta ayarlayabiliyorsunuz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci1 -- 31 Mayıs 2021; 19:57:8 >
quote:
Orijinalden alıntı: tcebeci1
Hocam AX serisi modemler aslında olması gereken. Fakat fiyat sebebiyle şu an hala pahalı durumdalar.
Keenetic Hero çıktı, kesinlikle bu ürünü tavsiye ederim. 4 ay önce modem almamış olsaydım direk bu ürünü alırdım. Biz treni kaçırdık.
Gürültü giderici devresi olan modemler SNR değerini çok iyi yönetiyor. Hatta ayarlayabiliyorsunuz.Sanki modemi aldın dostum peki?
Bu mu dostum senin dediğin model?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kalel99 -- 31 Mayıs 2021; 20:45:22 >
Hocam bahsettiğim model bu.
Ben Zyxel VMG 3625 i aldım. Memnunum fakat fazla bir özelliği yok. Tak çalıştır tarzı çift bant bir modem.
quote:
Orijinalden alıntı: tcebeci1Hocam bahsettiğim model bu.
Ben Zyxel VMG 3625 i aldım. Memnunum fakat fazla bir özelliği yok. Tak çalıştır tarzı çift bant bir modem.
Eyvallah üstadım önerin için.
Bu sefer iyice araştırmadan almayacağım. 6 ayda turşu oldu W9970. Gerçi zaten dandik bir modemmiş ama o da ayrı.
-
Keenetic Extra DSL zaten kendini kanıtlamış ve düşük SNR ile çalışabilen, çoklu cihaz başarımı olan ve yazılım desteği harika bir modem, Hero modeli onun daha da geliştirilmiş hali. Yeni çıktığı için fiyat biraz yüksek.
Hocam oda bişey mi? Sen bendeki 10 yıllık emektar Zyxel i görecektin. Cihaz sayısı artınca resmen patates olmuştu. Değiştirdim rahat ettim. Kötürüm olmuş diyebileceğim karakteristikler sergilemeye başlamıştı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci1 -- 31 Mayıs 2021; 20:54:15 >
quote:
Orijinalden alıntı: tcebeci1Keenetic Extra DSL zaten kendini kanıtlamış ve düşük SNR ile çalışabilen, çoklu cihaz başarımı olan ve yazılım desteği harika bir modem, Hero modeli onun daha da geliştirilmiş hali. Yeni çıktığı için fiyat biraz yüksek.
Hocam oda bişey mi? Sen bendeki 10 yıllık emektar Zyxel i görecektin. Cihaz sayısı artınca resmen patates olmuştu. Değiştirdim rahat ettim. Kötürüm olmuş diyebileceğim karakteristikler sergilemeye başlamıştı
Eee baba 10 yıl olmuş zaten değiştir artık yani bizimki 6 ayda pert diyorum sana. 2 dk arayla snr değeri 5-10 değişir mi bir modemin? Pes oynuyoruz lap atıyor oyundan kopuyor. Kavga ettik telekomla da denemelik modem verdi tplink Ac 1200 Vc 220 onun sayesinde anladık, snr margin 4 saattir sabit duruyor 23'te. Hat değeri meğerse kötü değilmiş boşuna altyapıya sövüyorum kaç gündür. Haa tp link her türlü almam ayrı. ama işte Keenetic Extra DSL içinde iyi yorumlar yok hepsi burada sayfasında 1 yıldız yorumlarda.
-
Hocam aslında modemin kralı Asus AX82U da bakma sen kıyamıyoruz o kadar paraya. Alıp unutucan modemi. Fakat çok para yani oda
3312 donmaya başladı ne alacağız arkadaşlar.
hero bayağı uçuk çıktı,
turknetin modemi gelmiş görünüyor,
max 500e kadar hangisi mantıklı olur.
bağlı cihazlar 1 pc, 1 laptop, 2-3 telefon, 1 tv.
-
ne almayacağız diye de sorabilirsin.
- yazılımı güncel olmayan modemi almayacaksın.
- farklı iss'e logosuna sahip modemi almayacaksın.
- pahalı modem almayacaksın. (bir marka, adeta modem fiyatlarını yükseltmeye çalışıyor.)
- her özelliğini kullanmayacağın modemi almayacaksın. " too many cooks spoil the broth"
- ikinci el kendi kendine lades hariç, hiç kullanılmamış ve az kullanılmış olanını almayacaksın.
- teknik destek sitesi olmayan cihazdan uzak duracaksın.
- yorumları okumadan, araştırmadan hiç bir cihazı almayacaksın.
- satışı az olan donanımları almayacaksın.
- sağda solda gözüne ilişen donanımlardan uzak duracaksın.
- mimo, mu-mimo gibi özelliklere sahip olmayan donanımları almayacaksın.
- anteni çok olan yazımı ise yetersiz demeyelim, sıradan olan donanımı da almayacaksın.
- satamayacağın donanımı almayacaksın.
amaaaan boş ver be dersen eğer, iss'in verdiği donanımı alacaksın. en azından sorun var der, başlarına ekşirsin. ikinci bir modemi bu şekilde kullanma imkanına kavuşabilirsin. beşyüze en az iki tane alırsın.
-
elimdeki tamamen bozulana kadar birsey almayim en iyisi.
Bozuldu aldim derim bir sey gider
Arkadaşlar iyi forumlar. Sorum belki çok basit kalacak ama ben işin içinden çıkamadığım için sormak istedim.
Turknet kullanıcısıyım. Oturduğum evimde port yokluğundan ötürü ADSL'e maruz kalmıştım. Bugün itibariyle tam 5 ay sonra boş port bulundu. VDSL altyapısına geçiş yapacağım. Önceki evimde kablonet kullanıyorduk kafam rahattı ancak şimdi bir anda VDSL destekli modem gibi bir ihtiyaç hasıl oldu. Adresimde maalesef fiber bulunmuyor. Ama sene bitmeden taşınma durumum da var ve açıkçası internet altyapısına göre taşınmayı düşünüyorum. Bu çerçevede bana tekrar cihaz aldırmayacak özelliklere sahip modemlere bakmaya başladım. Ancak işin içinden çıkmak gerçekten zor. siz, benden daha tecrübeli arkadaşlardan bu konuda destek istiyorum.
temel özelliklerini kıyasladığımda bütçem(<700TL) ve konuyla ilgili kısıtlı bilgim nispetinde seçenekleri 4'e indirdim. keenetic extra dsl, tp-link archer v400, tenda v1200 ve zyxel t50b. bunlara ilaveten sizin vereceğiniz bir öneri de kabulümdür.
Aradığım şey temel internet bağlantı kalitesi olup, amazon alexa desteği, çocuk kilidi, wifi timer, bittorrent desteği vs gibi eften püften dış değişkenler açıkçası umrumda değil. En kalabalık günde maksimum 2 bilgisayar 4 telefon bağlı olacak. 100 metrekareden küçük bir evde yalnız yaşıyorum. oturduğum evde 75 mbit indirme alabileceğim söyleniyor. Özelliklerine göre modemleri kıyasladığımda gigabit ethernet, fast ethernet vs gibi aşina olmadığım farklılıklar mevcut. bunların bana etkisi ne derecede olur. buradan çıkıp fiber destekleyen bir muhite taşınırsam geleceğe yönelik ihtiyacımı da nispeten karşılayacak bir cihaz almak temel amacım. 5ghz kullanırken kapsama alanının düşmesi sebebiyle büyük ihtimalle evimde bunun genişletmesini yapmam gerekecek. Bu genişletmeye en elverişli modelin keenetic olduğunu okudum. bu bilgi ne derece doğrudur? kıyaslama yapabilecek birileri bilgi verebilirse çok sevinirim. şimdiden teşekkürler.
-
Hocam tüm sorularınıza tek bir cümle ile cevap vereyim;
Keenetic Hero DSL tavsiye ederim.
Fiber konusu riskli, hele süperonline HTTH fiber olursa aldığınız modemi access point olarak kullanma riskiniz bile olabilir.
2- Keenetic Extra DSL
3- T50B
100 metre evde eğer tam ortaya konumlandırırsanız 5 Ghz için menzil genişleticiye ihtiyaç olmayabilir. Denemek gerekir.
Hocam öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Açıkçası insanın keenetic extranın fiyatını görünce hero dsle yanaşası gelmiyor. İkisi arasında temel farklar sözkonusu görüyorum ancak birisi 1k biris 0.5k. Cok büyük ihtimalle 1k lara çıkamam şu an hocam. Bu çerçevede keenetic extrayı genel kullanımda yorumlayabilir misiniz?
Merhaba herkese öncelikle, konuda oldukça fazla bilgi var biraz inceledim ama herkesin ihtiyaçları durumu farklı ben de kendi ihtiyaçlarım yönünde bir modem tavsiyesi isteyeceğim bilgili arkadaşlardan.
Turknet 100mbit bağlattım. Elimde zyxel vmg3312 b10a vardı(antensiz versiyon). Onunla ethernet kablosu ile 80mbit görüyorum gayet yeterli aslında. Fakat wifi da oda değiştirdiğim anda yakın bile olsam 35 civarı yanında ise 50 gibi. Wifi yetersiz görünüyor.
Kullanım olarak da ethernet ile bağlı 1 tv var iptv kullanacağım. Onun dışında da 2 pc 2 telefondan maksimum 3 cihaz aynı anda wifi bağlanacak diye düşünelim. Ev 120m2 bu arada uzak noktalarda bile 50 yi görmek gibi bir beklentim var. Bu yönde bir modem tavsiyesi isteyeceğim. Fiyat olarak 500-600 lere çıkmak istemiyorum ama keenetic extra dsl mesela çok övülüyor, illa işimi o görecekse 2. el pazarında bir süre bekleyedebilirim. Fikirlerinizi merak ediyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turko873 -- 9 Haziran 2021; 9:3:3 >
-
Keenetic Extra DSL gerçekten çok iyi bir modem, özellikle zayıf internet altyapısı olan kişilerin sorunsuz olarak kullandıklarını biliyorum, en kritik nokta bu aslında. Bence tek eksiği Gigabit portları yok. Yazılımla beraber bir çok extra özelliği var, gerçi mesajınıza göre onları kullanmayacaksınız diye düşünüyorum.
Zaten HB deki yorumları incelediğinizde insanların yangından mal kaçırır gibi aldıklarını ve en fazla kullanıcı yorumu olan modem olduğunu farkedersiniz.
Ortaya konumlandırırsanız 5 Ghz bile tüm odalarınıza ulaşacaktır. Fakat uzak odalarda duvarlardan ötürü hızda dalgalanmalar olur. Normaldede tüm modemlerde aradaki 2. duvar ile birlikte işin tadı kaçmaya başlar. Ben T50B yi 130 metre evde kablolu access point ile kullanıyorum. Büyük evlerde repeater veya access point desteği şart arkadaşlar. Bundan pek kaçış yok.
Fakat yanılıpta Keenetic markasının diğer modemlerine yönelmeyin. Benim için alt sınır Extra DSL, özellikle buna dikkat edelim. Diğer modellerin fiyat avantajları falan yanlış yönlendirmesin sizi.
Yeni modemlerin yani çift bant olanların en büyük avantajı aşağıdaki resimde gizli, 2013 yılının teknolojisini konuşuyoruz bu arada bilginiz olsun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci1 -- 9 Haziran 2021; 13:29:5 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam kıymetli cevabınız için teşekkür ederim. Extra dsl için gerçekten dediklerinizi ben de gördüm kürekle satıyorlar bunu resmen. Ben de büyük ihtimalle 100ün altında kalacağım için bunu kullanmayı düşünüyorum. Maalesef internet kalitesi açısından rezalet bir hizmet aldığım için artık temel arayışım bana güzel internet versin oldu. İnanın gözüm görmüyor yan özelliklerini. Firmayla görüştüm cumartesi gelip vdsle gecirecekler. Sanırım bunu siparis edeceğim. Tek endişem kablosuz kapsama performansı. Mevcut 2.4ghzde dahi modemin konumu kötü olduğundan sinyal kaybı yaşıyorum. Bu yüzden modemi ortaya almanın yeterli olmayacağı endişesine sahibim, malum 5ghz kapsama hacmi daha düşük. Onu da deneyip göreceğiz bakalim.
Edit: insan araştırdıkça mu mimo olsun, ax olsun istiyor ama benim şimdiki internet gücüm ve ekonomik avantajı sebebiyle oralara çıkamam şu an.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lethele -- 9 Haziran 2021; 18:33:8 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X