Şimdi Ara

MODEM TAVSİYESİ MART 2021 (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
695
Cevap
17
Favori
105.837
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • @tcebeci1 teşekkür ederim. macera aramamak en mantıklısı gözüküyor.

• tcebeci1 kullanıcısına yanıt

bir sorum olacaktı hocam modem 300mbps ama kullandııgmız cihazlar misal telefonlar 72mbps alıyor bunun bir onemi varmı

• ayhan A kullanıcısına yanıt

Hocam şöyle izah etmeye çalışayım, günümüzde modemlerin karşılaştıkları en büyük sorun, bağlanan cihaz sayılarının katlanarak artması. Modemler artan cihaz yoğunluklarıyla baş etmekte zorlanıyorlar. Firmalarda bu dar boğazı aşmak için 5 Ghz bant genişliğini getirdiler. Bant genişliklerinin artması şu avantajı getirdi; modem internet kullanan cihazları eşit veri iletimiyle çok daha iyi kontrol ediyor. Eskiden aynı ortamda biri film indirirken, diğerleri isyan ederdi. Artık bu sorun daha azaldı. Yani patron tüm çalışanlara eşit para dağıttığı için üzülen olmuyor. AX6000 lik modemler yolda, yani otoban şeritleri daha da artacak.

300 e 75 sorunuza gelecek olursak. Diyelim hızınız 100 Mbit, 5 Ghz lik modemin yanındasınız. Telefon 75 in hepsini sömürür, ama aynı ortama başka bir telefon daha gelirse 100 Mbit i iki telefona kardeş payı yapar. Ortama 10 telefon gelsede herkes eşit olarak faydalanır. Eski modemler hem bu dağıtımı uygun şekilde yapamıyor hemde 5 Ghz lik yardımcı frekansı olmadığı için karmaşaya daha fazla dayanamayıp çareyi kopmakta buluyor.

2,4 Ghz frekans kirliliği çok arttı, bluetooth kulaklıklar komşularımızdaki modemler ve cihazlar.

Çoklu bant modemlerin yaptığı taktiği, bilgisayar işlemcilerinde eskiden beri görüyoruz. Firmalar işlemcilerin frekansını çok fazla arttırmayıp, çekirdek sayılarını arttırmaya başladılar. Mantık aynı.

Görüşlerinizi yazarsanız çok sevinirim çünkü konu çok güncel gerçekten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ayhan A kullanıcısına yanıt
    O daha çok telefonun wifi alıcısının kabiliyeti aslında.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • SOL'den TV ve telefon hizmeti almıyorsanız, direk kendi routerinizi kullanmak daha mantıklı.

Şifrenizi belli yollardan ulaşabiliyorsunuz.

• Merhaba,

vodafone evde internet bağlattım. vermiş oldukları cnet modem ile 50mb hız almam gereken yerde wireless ile 32-36mb hız alabiliyorum. Ethernet ile bağlandığımda 50mb hız alabiliyorum.

Wireless üzerinden de 50mb hız alabilmek için önerebileceğiniz modem var mıdır? Bağlantı vdsl üzerinden gerçekleşmektedir.

Ortalama 15-20 mbit lik bir hız kaybı için (bu değer bana göre fazla gelmekte) 450-500tl lik bir modem almak size göre mantıklı mıdır?

Teşekkürler.

• svs S kullanıcısına yanıt

Wifi ye 2.4 ghz den bağlanıyorsunuz ondandır, alacağınız hız max o kadar olur zaten. 5 ghz den bağlanırsanız kabloluya yakın hız alırsınız. 5 ghz desteği olan bir router (AP) ekleyerek sorunu çözebilirsiniz. Daha uygun fiyata gelir bence.

• admestos kullanıcısına yanıt
    Yardımınız için çok teşekkürler hocam. Dediğiniz gibi modem 2.4ghz destekli sadece.

Bildiğiniz veya önerebileceğiniz bir 5ghzlik router varsa çok memnun olurum.

Tekrar tesekkurker

Arkadaşımıza bende katılıyorum, artık 5 Ghz modemler standart olmalı. Hala neden 2,4 Ghz satılıyor anlamıyorum, seri sonu ürün gibi.

AX serisi modemlerin yaygınlaşmaya başlayacağı zamanları yaşıyoruz. Bence imkan varsa biraz daha beklemede kalın, bu modelleri bekleyin. Fakat en azında bir süre 1000 TL nin altında olacağını sanmam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci1 -- 22 Mayıs 2021; 14:3:5 >
    5ghz hızında yayın yapabilen 150TL civarında bir access point buldum. Ancak aklıma yatmayan bir nokta var. 2.4ghz hızında yayın yapan bir modem access point e yine 35mb hızında veri sağlıyor olacak. Benim alacağım bu 5ghz hızındaki access point yine bana 35mb hızında veri sağlamaz mi? Yanlış düşündüğüm kaçırdığım bir nokta mi var acaba 😀

Access point olarak kullanırsanız 5 Ghz in nimetlerinden ve yüksek iletim hızlarından faydalanırsınız. Menzil genişletici olarak kullanırsanız 2,4 Ghz wifi hızlarının üzerine çıkamazsınız. Yani 2,4 gibi çalışan 5 Ghz iniz olur.

Xiaomi Mi ler gerçekten fiyat yönünden çok uygun fakat olumsuz yorumlarda çok fazla, bu durum biraz düşündürüyor beni.

Bende çift bant access point kullanıyorum, 300₺ civarı içinde kibrit kutusu kadar devre var, Xiaomi bu cihazın neresinden kısıyorda 150₺ ye satabiliyor çok ilginç gerçekten  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci1 -- 22 Mayıs 2021; 15:37:11 >
  • @admestos

Hocam elimde kablonet in netmaster infinity 401 modemi var. Bu modemi acaba access point olarak kullanabilir miyim?

Modem 5ghz i de destekliyor.

Youtube da ve google da araştrıdım fakat konuyla alakalı bir bilgi bulamadım.

Eğer bu kullanılmayan modemi access point olarak kullanabilirsem, durumu da net bir şekilde test etmiş olacağım.

Xiaomi Mi WiFi AC1200 önerebileceğim cihaz. 2.4 ghz ve 5 ghz çalışıyor. Modemin wifi yi kapatıp direk bunun üzerinden bağlanabilirsiniz internete. Tekrarlayıcı modunda değil AP modunda kullanırsınız yani modemden kablo ile AP ye bağlantı yaparsınız hız kaybınız olmaz. Son bir tavsiyem daha eğer bu cihazı kullanacaksanız mutlaka Openwrt yazılımı yükleyip kullanmanızı tavsiye ederim. Aradaki performans farkı kıyaslanamayacak kadar çok. Forumda konusu var ordan bakabilirsiniz.

Kablosuz yayın yapan bütün modemleri AP olarak kullanmak mümkün. Öncelikle yapmanız gereken lan arayüze girişi değiştirmeniz yani modemden farklı olması gerekir. Mesela modemin arayüzüne 192.168.1.1 ile giriyorsanız AP olarak kullanacağınız cihazın girişini 192.168.2.1 (DHCP Açacaksanız) ya da 192.168.1.254 yapın DHCP kapalı olacaksa. Bu ayarı Network Lan kısmından yapabilirsiniz(modeminizin ara yüzünü bilmiyorum) DHCP kapalı olursa cihazlar İP leri modemden alır, açık olursa AP dağıtır İP leri. (Kolay yolu DHCP kapatmak) Kablosuz kısmının ayarlarını yaptıktan sonra AP olarak kullanacağınız cihazın herhangi bir LAN portunu kablo ile modeme bağlayın (WAN portu varsa onu bağlayın). İnternet yayını vermeye başlayacaktır.

• admestos kullanıcısına yanıt

Hallettim hocam şu anda sayenizde.

Çok teşekkürler.

Süper haber. AX destekli modemler yaygınlaşıncaya ve sizin dikkatinizi çekinceye kadar evinizdeki wifi sorunu bitmiş görünüyor. Güle güle kullanın  

Çok teşekkürler hocam çok sağolun.

Dedgniz gbi 50mb alabiliyorum şu anda :)

Hayırlı olsun hocam. Bir süre idare edecektir sizi.

Tamamen elinizdeki mobil cihazında bağlantı yapabilme kabiliyeti diyebiliriz.

2.4ghz de 100mbit hızın tamamını alabilen 2.4ghz alıcıya sahip cihazlarda olabilir. Keza daha çok laptoplarda olabilir.

Örneğimi söylenenlerin 2.4ghz nin düşük hızlar sergilediği algısını anlatmak içindi. 802.11n üzerinden 100mbit ve üzerini dahi alabilirsiniz.

Daha iyi deneyim için çağımız gereği kısacası DUAL bant yani 2.4 ve 5ghz wifi kanalı sağlayan router/modemleri tercih etmenizi tavsiye ederim.

• Bende 7-8 sene önce telekomun verdiği "zte h168n" modem var. Artık cihaz sayısının artmasıyla çok sık kopmalar yapmaya başladı.

Bunun yerine en fazla 800 civarı ne önerirsiniz?

Yorumları araştırırken, mutlaka her markaya, modele; almayın uzak durun yazan oluyor. O yüzden karar veremedim bir türlü.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.