Şimdi Ara

MODEM TAVSİYESİ MART 2021 (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
695
Cevap
17
Favori
105.837
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ben bu sayfada herhangi bir ayar yapmadım hocam. Zaten bu sayfada değişiklik yapılamıyor. Başka bir sayfa var sanırım orayı ayarlayınca bu değerler açılıyor. Stabilse dokunmayın diyor.
    MODEM TAVSİYESİ MART 2021

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • alibaba A kullanıcısına yanıt

Doğrudur hocam. 7530 AX Seri numarası N ile başlıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahmuthoca63 -- 30 Mart 2021; 23:57:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Modem yüksek performans ayarlarını kullandığı için Bitswap ve SRA kullanımını kapatmış. Bunu daha düşük ping süresi elde etmek için ve düşük SNR den kaynaklanabilecek otomatik hız düşümlerini engellemek adına yapıyorMODEM TAVSİYESİ MART 2021 

Yani düşük ping süresi istiyorsanız ve SNR kaynaklı otomatik hız düşmelerinin önüne geçmek istiyorsanız bu iki ayarı kapatabilirsiniz. Modemde onu yapmış. Araba motorunu yazılımla spor moda almak gibi bişey. Hat ve modemin kalitesine göre belki güzel sonuçlar alınabilir.

@Question-X

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci1 -- 31 Mart 2021; 7:11:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tcebeci1

Modem yüksek performans ayarlarını kullandığı için Bitswap ve SRA kullanımını kapatmış. Bunu daha düşük ping süresi elde etmek için ve düşük SNR den kaynaklanabilecek otomatik hız düşümlerini engellemek adına yapıyor 

Yani düşük ping süresi istiyorsanız ve SNR kaynaklı otomatik hız düşmelerinin önüne geçmek istiyorsanız bu iki ayarı kapatabilirsiniz. Modemde onu yapmış. Araba motorunu yazılımla spor moda almak gibi bişey. Hat ve modemin kalitesine göre belki güzel sonuçlar alınabilir.

@Question-X

Bildiğim kadarıyla durum şu şekilde:

-SRA(Seamless Rate Adaptation), bu teknolojiyi sağlıyıcınında desteklemesi gerekiyor çalışabilmesi için, SNR niz stabil değerlerin altına inerse hızda dengeleme yaparak RESYNC olmanızı yani internetinizin kopmasını engelliyor.

-Bitswap, bu teknoloji ise veri transferinde bit bazında eğer belli bir oranın üstünde parazit vs. varsa o anki transfer kanalında bit yoğunluğunu azaltarak hatalı paket gönderim oluşmasını engelliyor genel olarak, yine oluyor %100 başarılı değil lakin çok ciddi oranda azaltıyor, hatalı paket oluştuğunda telafi etmek için siz sıfırdan o paketi tekrar yolluyorsunuz, online oyunlarda belki şahit olmuşsunuzdur "packet loss" diye bir uyarı verir bu tarz bir durum olduğunda.

Genel olarak bu iki teknoloji hattınız normal kondisyon ve üzerindeyken network ünüze etki etmez denebilir lakin sıkıntılı şartlar oluşursa başınıza birşey gelmemesi için devreye girerler.MODEM TAVSİYESİ MART 2021 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Question-X -- 31 Mart 2021; 9:32:21 >

• Question-X kullanıcısına yanıt

Doğrudur. Bende zaten denediğim zaman çok bi değişiklik farketmemiştim.

Ayar değişikliği Sorunda yaşatmamıştı fakat getiriside varsa bile gözardı edilebilir gibi duruyor.

Fritzbox yazılımcıları performans ayarlarında bu iki fonksiyonu kapalı kullanmayı tercih etmişler. Sorun yaşamazsanız ellemeyin notunu düşüp açık kapı bırakmışlar. Onlarında bu konuda kararsız olduklarını düşünüyorum. MODEM TAVSİYESİ MART 2021 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci1 -- 31 Mart 2021; 13:21:52 >

Hocam yabancı bir forumda 7530 az modelinin broadcom işlemci kullandığı yazıyor teknik özellikler kısmında

KAYNAK

Edit: hocam mesajın silinme sebebi link kısaltma kullandığım içinmiş :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iCrush -- 31 Mart 2021; 22:32:18 >

• MODEM TAVSİYESİ MART 2021

CLP Tutorialsyoutube
    AVM FRITZ!Box 7530 AX im Test
    https://www.youtube.com/watch?v=ZaoSmBVsQTs&feature=youtu.be

Abimiz detaylı çok güzel bir test yapmış wifi performansından dsl'e VPN performansından nas performansına kadar

• Question-X kullanıcısına yanıt

Fritzbox taki performans ayarlarına özenerek Zyxel VMG 3625 T50B için aynı ayarları kullanayım dedim, dosya upload etmeye çalıştığım anda 10. saniyede internet patladı.

Motoru patlattık, 10 gündür kopmayan modem koptuMODEM TAVSİYESİ MART 2021 

Orta seviye veya vasat modemler için sizinde belirttiğiniz gibi, Bitswap ve SRA kullanmak faydalıymış onu anladım.MODEM TAVSİYESİ MART 2021 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci1 -- 31 Mart 2021; 23:50:29 >
  • iCrush kullanıcısına yanıt
    Evet aynen AX Broadcom muş.
    Sadece USB 3.0 eksilmiş 2.0 olmuş chipsetten dolayı. Ama testte gayet iyi.
    VPN performansı ilginç geldi o video incelemede

Hocam Türkiye'de broadcom ağırlıklı dslam kullanıldığı için ve 17a profil kullanıldığından hangisi daha iyi performans verir mechul bu da benim aklımı kemiriyor.

Almanya'da test yapan abimiz aynı değeri almış ama orada muhteşem hat değerleri olduğu için pek fark olmamış olabilir :D

Verdiğiniz teknik bilgiler için çok teşekkürler. Bu bilgiler ışığı altında AX modeli kesinlikle efsane duruyor.

Benim tercihim kesinlikle AX olurdu.

Bende 1 tane Broadcom chipseyli Technicolor var, müsait bir zamanda onu deneyeyim. Şu an 7530 kullanımda son değerleri alıp Technicolorla kıyaslarım

Hocam çok sevinirim ilgili arkadaşlar için de kaynak olur diye düşünüyorum.
    Techcolor'un modeli neydi içindeki chipset'in modeline bakmak için soruyorum.

TG799VAC
    All in one bu da FBF gibi

Bcm63168 galiba kullandığı chipset klasik bir chipset ttnet'in de bu chipset'li dağıttığı modemler var tabi tam emin değilim fazla kaynak yok modeminizle ilgili

Testi yaptınız mı hocam :)

Ayrıca birkaç ay içinde 7590 ax modeli çıkacakmış fritzbox düşünen arkadaşlar bekleyebilir.

Testi Cumartesi sabah yapabilirim ancak. Gündüz bizim oğlanın dersi var akşam da oyunu : )
    7590 AX de 7530 AX gibi geçen yıldan beri dedikosusu olan bir model çıkacaktır

Sabırsızlıkla bekliyorum hocam
    Yabancı bir forumda okuyordum kimi bu gidişle çıkmaz falan diyordu en sonda ben aldım kullanıyorum yazmış başka biri de Mayıs Haziran gibi geliyor yazmış ondan belirtmek istedim.

Günaydın,
    TG799vac hat değerleri

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.