Şimdi Ara

MODEM TAVSİYESİ MART 2021 (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
695
Cevap
17
Favori
105.965
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bu FBF 7530 değerleri

MODEM TAVSİYESİ MART 2021

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Asus DSL-AC56U almak en mantıklısı

• ankaraps3 A kullanıcısına yanıt
    Hocam burada o kadar chipsetleri konuşuyoruz wi-fi 6 ve hat değerleri vs. tartışıyoruz siz gelip Asus gsl-ac56u yazıp kaçıyorsunuz savunmanızı da alsaydık iyi olurdu.
    Neden Asus ?

• alibaba A kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam
    Aralarında 2 dB snr fark varmış beklediğimden az ama sadece snr ile değerlendirmek fritzbox'a hakaret olur yine de yaklaşık 6 Mbps hız hiç yoktan iyidir.
    Tabi birde ikisi de maksimum hızı nasıl karşılayabilecek asıl mesela burada başlıyor. İkisi de maksimum kapasitede hangisinin kopma yapacağı ve fec, crc hatalarının fazla olacağı zaten belli

Saha dolabı broadcom olduğu için 7530 ax nasıl tepki verirdi acaba fritzbox'un Intel chipsetine göre

• iCrush kullanıcısına yanıt
    Belki ttnet in verdiği sıradan bir modemle denemek lazım. Zira Technicolor modem de oldukça kaliteli bir ürün

• alibaba A kullanıcısına yanıt
    Evet bunu yazmayı unuttum aynı chipsette ISS modemleri çakılacaktır bence

• arkadaslar eve ttnet aldim tp link vc220 modem verdiler.internet sürekli kopuyor reset atmak zorunda kalıyoruz ama artık bıktım 110 mtkare evde sorun yaşanmayacak bir modem öneriniz ne olur? teknik konularda biraz uzağım önerileriniz benim için önemli yardimci olursaniz sevinirim.iyi akşamlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ugurum307 U kullanıcısına yanıt

Keenetic Extra DSL bütün sorunlarınızı çözer diye düşünüyorum. 110 metre ortaya bir yere konumlandırırsanız menzil genişleticiyede ihtiyaç olmaz büyük ihtimalle.

Hattınız kesinlikle sorunsuz olduğunu düşünerek tavsiye ediyorum. Hattınızda ciddi sorunlar varsa modem değişimi fayda etmeyebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci1 -- 9 Mayıs 2021; 21:1:59 >
  • yıl 2021, hangisini seçmek mantıklı olur? (2el alınacak)

airties 5650v2 kullanıyordum, konum olarak evin tam orta noktasında olmasına rağmen uç odalarda kopmalar oluyordu. zyxel vmg3312-b10b temin ettim. aynı noktadan ulaşılamama sorunu çözüldü. bunda da modem sürekli reset atmaya, hattı kesmeye, arayüze girmek istediğimde sayfada hata var diye bağlanmamaya başlamıştı. yeni modem şart oldu. ucuza dark durk bişeyde almak istemiyorum açıkçası.

şu markaların şu modellerinden kullanan veya tavsiye edebilecek var mıdır?

+ TP-Link Archer VR600

+ Tp-Link TD W9980

+ Tp-Link Archer D7-AC1750 (VDSL var mı bu üründe?)

+ ASUS ac51

+ AIRTIES 5760

+ Zyxel VMG 8924-B10A

sizce ???

• ttneti arıyorum hatta sorun yok diyor daha once super online kullanıyordum hızı düşüktü ama genede baglaniyordu ttnete hatta sorun var desem reset atınca belli bir zaman sorunsuz çalışıyor ondan dolayi modem sorunu diye düşündüm.ust katta kardeşimde kullanıyor onun icin bir tane menzil genişletildi almam gerekecek sanırım.onun içinde öneriniz var ise 2sini bir siparis edeyim.ilginiz için teşekkür ederim.

• ugurum307 U kullanıcısına yanıt

Keenetic Extra 1200 Mbps 4x5dBi Cloud VPN WPA3 Amplifier USB Menzil Genişletici Access Point Fiber WiFi Mesh Router

https://www.hepsiburada.com/keenetic-extra-1200-mbps-4x5dbi-cloud-vpn-wpa3-amplifier-usbmenzilgenisletici-access-point-fiber-wifi-mesh-router-p-HBV00000N22OH?magaza=Hepsiburada

hocam yukarıdaki ürün gayet güzel, bence inceleyin. Kesinlikle tavsiye ederim.

Eğer imkan varsa, üst kata kablo ile bağlarsanız, ikinci bir modem gibi sağlam sinyal göndermiş olursunuz.

Keenetic Extra DSL ile birlikte, iki evinde internet sorunlarını çok büyük ihtimalle bitirecektir.

2.tavsiyem ise aşağıdaki cihaz olacaktır. Yukarıdaki kadar prof. değil fakat fiyat çok iyi.

https://www.hepsiburada.com/xiaomi-mi-wifi-ac1200-router-4a-giga-version-1167-mbps-2-4g-5g-cift-bant-4-antenli-pm-HB00000MK46D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci1 -- 11 Mayıs 2021; 3:19:32 >

• tesekkur ederim aksam inceyip siparişi gireceğim.

• sorumu su sekilde soriyim bende

gbit portları olsun 4 adet , mumkunse torrent istemcisi üzerinde olsun , wifi cekim gücü eve göre değişir ondan bişey demiyorum

ttnet vdsl 50 mbit uyumlu olsun

bütce sorun değil home office çalışıyorum gündüzleri hep acık yatarken kaparım modemi işim olunca wireless acarım normalde işim hep kablo ile ( wifi on /off butonu mutlaka olmalı)

su anda airties 5650v2 ttnet verdiği modem var

yoksa gerek yok lasınmı dersnizi yaklasık heralde 6 yada 7 yıllık modem yolda kalmayalım bir gün

• DJ ICEMAN D kullanıcısına yanıt

https://forum.donanimhaber.com/asus-dsl-ax82u-vdsl-gaming-modem-ve-yonlendirici-wifi-6-wpa3-aura-rgb--148602894

hocam yukarıdaki linkteki modemi tavsiye ederim. İstediğiniz tüm özellikler mevcut olmakla birlikte, modem dünyasının elmaslarından biridir. Prof. oyuncular için tasarlanmış müthiş bir cihazdır.

Yanlış anlaşılmasın, 5650v2 maalesef baya eskidi. Değiştirin rahat edin. İşinizi görür demek isterdim fakat 5 Ghz e geçince zaten ne demek istediğimi anlayacaksınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci1 -- 12 Mayıs 2021; 17:57:24 >
  • tcebeci1 kullanıcısına yanıt

öneri için tşkler

fakat 1 masa için cok büyük

2 si bir mdeom için evet iyi ama aşırıda pahallı

tplink vr 2100 hosumu gitti ne dersiniz ama bunda torrent yok yada yazmıyor

• DJ ICEMAN D kullanıcısına yanıt

Rica ederim hocam. Dediğiniz gibi Torrent ve WPS özelliği yok (sinyali genişletmek isterseniz mesh özellikli bir cihaz almanız gerekir)

Fritzbox modemler var, isterseniz inceleyin.

Keenetic Extra DSL diyeceğim fakat Giga port şartınız olduğu için tavsiye edemiyorum.

İstediğiniz tüm özellikleri barındıran (wifi açma kapama dahil) ;

https://www.hepsiburada.com/asus-dsl-ac56u-dualband-torrent-bulut-dlna-4g-vpn-adsl-vdsl-fiber-modem-router-p-BD804727

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci1 -- 12 Mayıs 2021; 22:52:35 >
  • Merhaba

Yazlığa Türk Telekom 3 aylık internet bağlatmayı düşünüyorum, modemi 288 tlye satıyormuş Türk Telekom.

Ben de kendim alayım modemi dedim ama fiyatlar pahalıymış.

300-350 civarı var mıdır f/p diyebileceğiniz bir modem? Yoksa Türk Telekom modellerinden birini alayım.

Bunlardan hangisi tercih etmek lazım?

https://bireysel.turktelekom.com.tr/cihazlar/kampanyalar/sayfalar/modem-ve-wifi-urunleri.aspx

• Benim tercihim Zyxel VMG3912-B10K olurdu.

Neden;

1. çift bant olması (kesinlikle olmazsa olmaz bir özellik, sadece 2,4 Ghz olanlardan uzak durun)

2 . yüksek veriyolu hızları

5 GHz 1.3Gbps'ye kadar veri hızı

2.4 GHz 300Mbpsye kadar veri hızı

Belirlediğiniz fiyat aralığı, genelde kabül görmüş f/p ürünlere göre düşük olduğu için ve Türk Telekom şemsiyesi altında bulunmanız avantajları nedeniyle yukarıdaki model bana mantıklı geldi.

500 ve üzeri bir fiyat ayrılabilseydi pas geçip bağımsız modellere bakardım, fakat 3 ay kullanılacak olması, yazlık olması işin içine girince durum böyle. Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci1 -- 18 Mayıs 2021; 13:2:30 >
  • @tcebeci1 Teşekkür ederim cevabınız için. Türk Telekom Mh ile görüştüm tekrar fakat istediğimiz modem yerine ellerinde hangisi varsa onu veriyorlarmış maalesef.

Aklıma şöyle bir şey geldi ama oluru var mı bilemedim. Evde Superonline fiber internet kullanıyorum yıllardır fakat modemin (Pirelli DRG A226G) wireless gücünden memnun değilim. Yıllardır taahhüt uzatıp devam ediyorum fakat modem hiç değişmedi. Geçen gün bu konuyla ilgili Superonline ile görüştüğümde modem değiştirmek istersem ek masraf oluşacağını söylediler ben de kabul etmedim.

Modem alacaksam bari düzgün bir şey alıp onu kendi evimde kullansam, evdeki superonline'ın modemini de (Pirelli DRG A226G) yazlığa götürsem gibi bir düşünce oluştu ama sıkıntı yaşar mıyım acaba?

• Hocam kesinlikle çok ciddi sıkıntılar yaşarsın. Superonline fiber modem konusunda çok hassas. Bir arkadaşım S. fiber FTTH alt yapısıyla başka bir modemle kullanabiliyor fakat başka biri S. fiber FTTB alt yapısıyla kullanmak istedi, olmadı modemi iade etti.

Zaten arayıp kullanıcı adı ve şifrenizi öğrenebilmek ayrı bir sanat.

Öğrenseniz bile çalışacağının garantisi olmuyor.

Tavsiye; evdeki sistemi hiç kurcalamayın, kışa doğru bir menzil genişletici alıp tüm alanlara wifi gönderebilirsiniz.

Yazlık için ise kesinlikle bu saatten sonra 5 Ghz den taviz vermeyecek bir modem seçimi yapın derim. 2,4 Ghz nerdeyse artık uçan kuşta bile olduğu için güven vermiyor. Bluetooth kulaklılar, komşuların modem sinyalleri, cihaz yoğunluklarının artması bile tek bant modemleri perişan edip kopma problemlerine yol açabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci1 -- 18 Mayıs 2021; 18:57:49 >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.