Modeminizden memnunsanız modem almak yerine router alabilirsiniz daha uyguna gelir. Modemin wifisini kapatıp router üzerinden devam edebilirisiniz. Biraz cihaz kalabalığı olur ama diğer yönden modemin yükü azalacağından performansı artar. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
MODEM TAVSİYESİ MART 2021 (10. sayfa)
-
-
4 ay önce zyxel 3312 modemimde aynı sorunu yaşadım. Sürekli kopmaya başlamıştı. Değiştirdim rahat ettim. 5 Ghz in faydalarını bilseydim 5 yıl önce değiştirirdim. Eski modemin 10 yıl çalışması, modem teknolojisi konusunda resmen uyutmuş beni. Merak edipte hiç bakmamıştım.
Keenetic in AX destekli ürünü çıkacak diye biliyorum, onu beklemedeyim.
4 aydır sorunsuz kullanmakta olduğum Zyxel VMG 3625 T50B yi başka bir yerde kullanacağım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hem cihaz kalabalığı olacak, hem de modem artık çok yaşlandı, almışken yeni modem alayım diye düşündüm.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
İlk önerim Keenetic, ikincisi TP-Link.
-
quote:
Orijinalden alıntı: admestosKablosuz yayın yapan bütün modemleri AP olarak kullanmak mümkün. Öncelikle yapmanız gereken lan arayüze girişi değiştirmeniz yani modemden farklı olması gerekir. Mesela modemin arayüzüne 192.168.1.1 ile giriyorsanız AP olarak kullanacağınız cihazın girişini 192.168.2.1 (DHCP Açacaksanız) ya da 192.168.1.254 yapın DHCP kapalı olacaksa. Bu ayarı Network Lan kısmından yapabilirsiniz(modeminizin ara yüzünü bilmiyorum) DHCP kapalı olursa cihazlar İP leri modemden alır, açık olursa AP dağıtır İP leri. (Kolay yolu DHCP kapatmak) Kablosuz kısmının ayarlarını yaptıktan sonra AP olarak kullanacağınız cihazın herhangi bir LAN portunu kablo ile modeme bağlayın (WAN portu varsa onu bağlayın). İnternet yayını vermeye başlayacaktır.
Çok güzel bilgi modem forumunu takip ettikçe her gün bir şey öğreniyorum
garip bir soru olacak ama eski ADSL modemi AP (Access point) olarak kullanmak mümkün olabilir mi?
VDSL internet ve VDSL modem ile
Bir de internetin olduğu modem ile AP olarak kullanacağımız modemi illa kablo ile mi bağlamak gerekiyor WİFİ ile bağlanır mı
-
"garip bir soru olacak ama eski ADSL modemi AP (Access point) olarak kullanmak mümkün olabilir mi?" sorundan başlayalım. Evet bu mümkün AP olarak kullanacağın modemin ADSL ya da VDSL desteklemesi önemli değil çünkü sinyal çevirme işlemi yapmıyor. Modemden çevrilmiş sinyali yayın yapıyor sadece. Şuan ben VDSL altyapı kullanıyorum uzun süredir Asus N14U modemimi AP olarak kullandım. Openwrt desteklemediği başka bir cihaza geçtim onu AP olarak kullanıyorum.
"Bir de internetin olduğu modem ile AP olarak kullanacağımız modemi illa kablo ile mi bağlamak gerekiyor WİFİ ile bağlanır mı " bazı modemlerde MESH (tekrarlayıcı) özelliği var. Özellikle Airties modemlerde bunu gördüm. Eğer kullanacağınız modemde bu özellik varsa kablo ile bağlamanıza gerek yok tekrarlayıcı olarak kullanırsınız. Ancak hız kaybınız söz konusu olacaktır. Çünkü cihaz aynı anda kablosuz yayını hem alıp hem dağıtacaktır cihaza yük bindiği için performans kaybı yaşarsınız. Ben bu yöntemi pek tavsiye etmiyorum. AP olarak kullanacağınız modemi kablo ile modeme bağlarsanız daha sağlıklı kullanırsınız.
-
Teşekkür ederim cevabınız için
-
Keenetic'in yeni DSL modemi çıkmış ben AX destekli bir cihaz bekliyordum bu devirde niye hala AC destekli cihaz çıkartıyorlarki.
-
Hayal kırıklığı olmasına rağmen çok iyi satış rakamları yakalayacağını düşünüyorum. Yazılım desteğinide düşünürsek orta segmentin gerçekten kahramanı olur.
AX olmaması ise bence tamamıyla fiyat baskısı. Asus AX82U fiyatı ortada.
Birde hocam sen, ben yani donanım haberciler işin bilincinde fakat çoğu insan modem ile repeater farkını bile bilmiyor.
AX destekli olsaydı 1500 ₺ nin altında olmazdı. Kime satarsın bunu Rusyada. Zirve modemlerden 1500₺ lik FritzBox bile getirtmiyor aracılar. Alan yok çünkü varsa sa kaç kişi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci1 -- 28 Mayıs 2021; 1:44:8 >
Aslında güncel ihtiyaçlar için oldukça iyi bir alternatif olmuş, extradsl in eksiklerini kapatmışlar.
Donanım olarak Zyxel 8623 ve Fritzbox 7530 (ax olmayan versiyon) ile aynı özellikleri taşıyor. (Fritzbox 7530 fazladan telefon, dect,voip ve smarthome altyapısı var. İhtiyaç yoksa gerekli de değil)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam merhaba. FritzBox 7530 AX satış sitesine ara ara bakıyorum, uzun süredir stoklarda yok. Almak isteyenler için sizin bildiğiniz bir çözüm var mı?
Yada satıcıyla irtibata geçilip ön siparişe göre mi getiriliyor?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci1 -- 29 Mayıs 2021; 12:4:35 >
Amazon tr bir garip fiyatlar bir gün bir gününü tutmuyor. Ürün bugün var yarın yok. Konuyu açıldığında iyi denk geldi hocaya. Şu ara Almanya ya gidip gelen birine getirtmek en mantıklısı.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
evet hocam haklısınız. Amazonda en son Mahmut bey yorumu var, büyük ihtimal buradaki Mahmuthoca isimli arkadaşımızın yorumu olabilir. Ondan sonrada yaprak kımıldamamış. Satıcı arkadaş artık pek getirmiyor sanırım.
Keenetic Hero biraz yüksek fiyatlı çıkış yaptı, belki biraz daha düşer. Eğer donanım olarak iyiyse yani gürültü giderici devresi vb. varsa (extra dsl de var sanırım çünkü SNR ayarı yapabiliyorsunuz) ve fiyatıda 700-800 lere düşebilirse güzel satış yakalayabilir.
VMG 8623 ve 3625 T50B modemler kağıt üstünde çok iyi duruyor, memnuniyette genelde iyi fakat düşük SNR ve gürültülü hatlarda çok kolay patates oluyorlar. Sanki donanım olarak olması gereken bir şeyler eklenmemiş ve bu sayede fiyat avantajı sağlanmış gibi.
İçi boş araçlar geldi aklıma, marka modeli iyi olup içi boş olanlar.
Gerçi adamlarda kendince haklı, alıcılar 500-600 üstünü gördü mü genelde kaçıyor. Tayvanlı napsın?
En son forumda görüşlerine çok değer verdiğim @altuntepe2 arkadaşınızın son yorumunda koptum. Özellikleri kırpılan modemleri, tuvalet terliklerine benzetti, kesinlikle haklı. Tartışma bir ara Keenetic in gigabit portlu modem çıkarmasının gereksiz ve günah olduğuna doğru gidiyordu çünkü
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci1 -- 29 Mayıs 2021; 14:51:27 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hem yazlıkta hem evimde kullanabileceğim çekim gücü iyi yazılımj iyi bir modem önerirmisiniz arkadaşlar ? 2. Elde alabilirim duruma göre evde superonline fiber kullanıyorum hem superonline ile kullanabileyim hemde veganet ile kullanabilceğim bişey olursa sevinirim veganet zaten dandik
Keenetic Hero çıktı hocam bir incele istersen. Fakat Superonline fiberle çalışıp çalışmayacağını bilemiyorum.
Çalışmazsa elimde kalır cihaz hocam ya güzel bir cihaza benziyor yazlıkta gene kullanırımda superonline fiberle de kullansam akar diye düşünüyorum
Hocam öyle. Superonline fiber FTTH tan korkarım ben, çalışmazsa büyük sıkıntı olur.
Bazı kullanıcılar "Şöyle uçar-böyle kaçar " lafına kızıyorlar fakat bu modem uçan-kaçan cinsten hocam.
Keenetic Hero DSL AC1300
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci1 -- 29 Mayıs 2021; 19:6:37 >
-
Veganet speed net gibi netlerle kullanabilsemde olur fiber değil bunlar yazlıkta kullanmak için gene alırım bunu asusun ac 55u su var bide ne fark var aralarında acaba ?
Hocam keenetic hero 1-2 gün önce duyuruldu. Exstra dsl modeli uzun süredir piyasada ve yazılım olarak gerçekten güçlü. Hero modelinde gigabit portları ve bazı teknolojiler eklenmiş durumda.
Bende sıfır Fritzbox 7530 var satılık bu arada. Hero almayı düşünenlere önerebilirim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alibaba -- 5 Haziran 2021; 12:25:31 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X