İyi günler arkadaşlar herkese kolay gelsin. AirTies Air 5342 marka modem kullanıyorum. Bu modem üzerinde 3 adet kablolu kendime ait pc bağlı ve kablosuz olarak 3 adet bilgisayar ve telefonlar bağlı doğal olarak aylık adil kullanım kotası olan 50GB 10 günde doluyor kalan 20 gün sürünüyoruz. Aylık 200GB civarında internetimi sömürüyor komşular sağolsun :).
Benim merak ettiğim kablosuz bağlantıya kota koymam mümkün mü yada böyle bir durumda ne yapabilirim. Kablosuz bağlananların hızını ve aylık kullandıkları kotayı sınırlamak istiyorum.
Modemi üzerinden bilmemde, Netlimiter programı o iş için birebir
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
profesyonel olarak bir makina üzerine kurularak paylaştırma yapabilirsiniz..https://www.pfsense.org/
veya manuel olarak tüm pc lere netlimiter kurabilirsiniz.. netlimiter daha esnektir.bir tik kaldırmaya bakar hız sınırını devre dışı bırakmak
ama pfsense sağlamdır.
Netlimiteri her bilgisayara kurmak gerekiyor bildiğim kadarıyla bu yüzden pek bir espirisi kalmıyor onun. Modem üzerinden yapılabilecek birşey olsa çok güzel olacaktı.
Arkadaşlar peki hangi bilgisayarın ne kadar internet kullandığını gösterecek bir program var mı. Fazla kullananın netini keserim en azından. 9 günde kota doldu