Şimdi Ara

modemde port açma nedir arkadaşlar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.772
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arada bir okuyorum modemde port açmak için şuraya bakın buraya bakın şeklinde.Nedir bunun aslı astarı bilen varsa bir iki kelime bişey yazsın.

• Dostum bende çok merak ediyorum bir türlü anlamadım.Ama artık burada bişi yazdığımız zaman doru düzgün yardım alamaz olduk. Ama bir bakarsan geyik topiclere 190-200 cevap var haricinde bir şey öğrenelim bir şey danışalım desek herkes kayboluyo. Ama merak etme mutlaka "50 kere yazdık" diycek çok kişi çıkar ama konuyu özüyle yazacak 1 yada 2 arkadaş çıkar.
  • ben de destek veriyorum sizlere arkadaşlar.Gerçekten ben de merak ediyorum bu konuyu..
  • Ben anlayamadım soruyu modemde nasıl port açılır mı? yoksa neden mi açılır?

Modemin ana sayfasından virtual server e git oraya eklemek istediğin port numarasını yaz. olay basit
  • Tamam işte nedir bu port açma meselesi abi, bize bi anlatıver neden port açılır ne işe yarar.
  • Bu port işinin neden yapıldığını bilsem size yardımcı olabilirdim ama tek bildiğim nasıl port açıldığı ve port açmadan online oyunlarda host olunamayacağı buna bazı programlarda dahil.
  • ben bugune kadar hic port açmadım hem IP sabit degil hemde modem de router yok..

zoom 5510 usb

modemde port açmadan emule,ares,revconnect,dc++ vs. kısaca p2p programlari ile baglanti sorunu oluyor bildigim kadari ile ve birsey indiremiyorsunuz... okmi yeterlidir umarım..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • profesyonel bi şekilde anlatım yapamam ama mantıken bişeyler söylemek isterim bu sayede yanlışım olursa düzeltecek birisi olursa forum ve konu amacına ulaşmış olur sanırım.

her bilgisayar bir ıp numarasına sahiptir ve bu ıp nosuda portlara bölünmüüştür programların internet bağlanması için kullandıkları portlar vardır veri alımı ve gönderilmesi için işte programların bu transferi yapabilmesi için kulanacakları bu portların açık olmasına ihtiyaç vardır mantıkende port liman anlamına gelir yani yuk indirlen ve bindirlen yerdir yani benzetme yapacak olursak bilgi alımı ve gönderimi yapılan yerdir bu alışverişi yapan her program bir port kullanır. emule vs programlarda port açma ihtiyacı sanırım o yuzden duyulur.
    ben port açmıyorum direkt bağlanıyor usb girişi ile ilgili bir durum sanırım eğer açıyor olsaydım ayrıntılı bilgim olurdu ve paylaşmak isterdim.
    kolay gelsin.
  • modemine gir 192.168.1.1. yada seninki nasılsa o şekilde advanced olabilir ve virtual server: orda açmnak istediğin port 6881 olabilir dc için 4111 bunu start e end seklinde gir. ip numarası sorarsa 192.168.1.2 dir buda. soracaktır mutlaka ve açılmamış porta göre bağlantın 6 7 kat artar msn içinde hersey için port açılır oyun serverları özellikle inanılmaz hızlanıyor. Kasılma olmuyor asla alette neyse daha fazla ayrıntı istersen yada olmazsa detaylı antalatn sayflar var ama işin mantığı sanal server .Virtual server kurmak bir baska deyişle port forwarding.
  • @serialkiller666 ya katılıyorum. bazı programlar kendi belirledikleri
    portları kullanmayı şart koşuyorlar. emule, ares v.s. gibi paylaşım
    programları, msn için de dosya transferinde mesela tcp 6891 - 6900 arasındaki portları açman gerekir.
  • ben güya açtım ama hala pes4 oynayamadım mesela 5739 nolu portu açmak gerekiyodu.var mı bilen sorunu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.