iyi günler, ttnet'in verdiği airties rt-205 modem kullanmaktayım. -16 karakter wpa şifreleme yaptım ve ssid gizli- lan bölümünden dhcp yi kapattım ve yerel ip adresini de "192.168.2.1"den başka bir değere ayarladım. bilgisayarlarımdan varsayılan ağ geçidi olarak verdiğim ip yi kullanınca sorunla karşılaşmıyorum. ancak, web arayüzü için verdiğim ip ile modeme girebiliyorken modemin varsayılan ip si olan "192.168.2.1" ile de modeme girebiliyorum. e peki o zaman aldığım bu güvenlik önlemi ne işe yaradı? brute force ile modem şifresini çözebilen birisi moeme girebilecek mi yani?
Merhaba, Bahsettiğiniz ilginç bir durum. Böyle birşeyin olmaması lazım. IP bölgesini başka bir aralığa aldığınıza göre ve bağlı bilgisayarda 192.168.2.X gurubu harici bir IP olduğuna göre modemin IP'si 192.168.2.1 (alt ağ maskesi 255.255.255.0 olduğunda) olsa bile ona erişememeniz lazım. Modemi kapatıp açma ve internet tarayıcıyı tekrar başlatma işlemini zaten yapmışsınızdır.
quote:
Orjinalden alıntı: ramazanyalcin
Merhaba, Bahsettiğiniz ilginç bir durum. Böyle birşeyin olmaması lazım. IP bölgesini başka bir aralığa aldığınıza göre ve bağlı bilgisayarda 192.168.2.X gurubu harici bir IP olduğuna göre modemin IP'si 192.168.2.1 (alt ağ maskesi 255.255.255.0 olduğunda) olsa bile ona erişememeniz lazım. Modemi kapatıp açma ve internet tarayıcıyı tekrar başlatma işlemini zaten yapmışsınızdır.
modemde şu an sadece baştaki 192 kısımı aynı. yani sm yine 255.255.255.0, ama onun bir sorun çıkaracağını sanmıyorum. aklıma gelen tek mantıklı açıklama modemde kendi ipsi ve 192.168.2.1 i kendi arayüzüne yönlendirecek şekilde bir yazılım olduğu. ama o zaman da dhcp yi yönetebilmemin ne anlamı olacak... işin daha vahimi ise, - şu an denedim- d.gway'i 192.168.2.1 olarak ayarladığımda yine de internete girilebiliyor. yani modem x.x.74.43 ken x.x.2.1 e de yanıt veriyor...
konuyu okuyanlar müsaitlerse kendi modemlerinde de deneyebilirler mi bu durumu, cidden saçma bir şey çünki..