Bildirim
MODEMDEN ROUTERA KABLO ÇEKMEK
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Bence önce normal bağlantı olarak çek eğer girmesse uçları kesip çapraz yap dene kaybın 5 dk + 2 tane rj 45 olur :) -
quote:
Orijinalden alıntı: jackal_86
Bence önce normal bağlantı olarak çek eğer girmesse uçları kesip çapraz yap dene kaybın 5 dk + 2 tane rj 45 olur :)
peki bişi soracam.. şimdi ben modemimle çok rahat kablolu kablosuz nete girebiliyorum ama balkona kadar çekmiyor.. araya router koyuyorum ve dns sunucusu yanıt vermedi diyor sarı ünlem çıkıyor bunu nasıl düzeltebilirim kablo yeni ve sağlam.. -
quote:
Orijinalden alıntı: divisive
quote:
Bence önce normal bağlantı olarak çek eğer girmesse uçları kesip çapraz yap dene kaybın 5 dk + 2 tane rj 45 olur :)
peki bişi soracam.. şimdi ben modemimle çok rahat kablolu kablosuz nete girebiliyorum ama balkona kadar çekmiyor.. araya router koyuyorum ve dns sunucusu yanıt vermedi diyor sarı ünlem çıkıyor bunu nasıl düzeltebilirim kablo yeni ve sağlam..
Ayarlarda sorun vardir neler yaptiniz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Benim bildiğim çarpraz kablo bilgisayarları birbirine bağlamak için kullanılıyordu yanılıyorda olabilirim :) Siz düz bağlayın. Direk routera kablo çekin. Router in DHCP açtıysanız IP ayarlarını düzgün yapmanız gerek. Router da ki DNS sunucusunu modemin IP 'sini girerseniz sorun olmaz veya OpenDNS kullanabilirsiniz.
DNS sorunu çıkaran bilgisayara elle DNS verip deneyin sorununuz çözülürse Router'ın DHCP ayarlarını düzeltin. -
quote:
Orijinalden alıntı: connaught
quote:
Orijinalden alıntı: divisive
quote:
peki bişi soracam.. şimdi ben modemimle çok rahat kablolu kablosuz nete girebiliyorum ama balkona kadar çekmiyor.. araya router koyuyorum ve dns sunucusu yanıt vermedi diyor sarı ünlem çıkıyor bunu nasıl düzeltebilirim kablo yeni ve sağlam..
Ayarlarda sorun vardir neler yaptiniz
modem sinyalini modemin içinden ayarlardan arttırılabiliyormuş ama nereden olduğunu bilmiyorum modemim tp link wd8961nd elimdeki router da WR741ND eğer modemin sinyal gücünü arttırabilirsem ya da antene ek bişiler yapma olaslığım varsa router işinden vazgeçecem bu konuda pratik bilgisi olan varmı
-
Muhtemelen en yüsek çıkış gücünde çalışıyordur kablosuz ağınız. Zaten çıkış gücü 19dBm. Anten değiştirseniz belki biraz faydası olabilir modem üzerinde 2x5dBi omni anten bulunuyor. Tp-Link in 10TL ye 8dBi omni antenleri var. 2 tane alıp takarak deneyebilirsiniz. Ancak daha fazla masraf yapacağınıza Wr-741ND ile Modemi aynı ip aralığına alıp DHCP serveri ana modeme yönlendirin. İnterneti olan modemden WR-741ND ye ethernet kablosu çekin kablosuz olarak dağıtır zaten.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X