Şimdi Ara

Modemden sabit yerel ağ IP atamak

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
914
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bilgisayarda sürekli net kopuyor, ethernet ayarlarından ip değiştirince geliyor ama birkaç saniye içinde tekrar kopuyor.

doğrudan modeme bağlı olan tek bilgisayar benim. modemin wifi de kapalı.

sorunun modeme bağlı wifi ap cihazları ile ilgili olduğunu sanıyorum. çünkü bunlar modeme hiçbir ayar yapılmadan eklenmiş ve kullanılıyor. modem dhpc olarak 100-199 arası diye ayarlanmış ama bu cihazlar bunu her biri kendisi dağıttığı için bazen modemden aldığım ip ile İP ÇAKIŞMASI uyarısı alıyorum. yani sanıyorum bu cihazlar modemin benim bilgisayarıma verdiği ip yi wifi ile bağlanan telefonlara da veriyorlar. bu yüzden netin sürekli kesildiğini düşünüyorum. olabilir mi ?

modemden Adres Rezervasyonu diye bir kısım var, oraya kendi bilgisayarımın mac adresi ile bir ip girdim ama işe yaramadı. Cihazlar iş yerinde farklı odalarda, cihazları bulup tek tek hepsine ayar yapmam mı lazım acaba ?
    1. cihaz 100-124 arasını kullansın
    2. cihaz 125-149 arasını dağıtsın
    ..
    4. cihaz 175-199 arasını dağıtsın

ki bana da bunların dışında kalan ip leri kullanma fırsatı kalsın. TEK ÇÖZÜM BU MUDUR ? benim aklıma gelen bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 7 Mayıs 2019; 23:7:41 >

• Merhaba;

"bilgisayarda sürekli net kopuyor, ethernet ayarlarından ip değiştirince geliyor ama birkaç saniye içinde tekrar kopuyor." Siz aşağıdaki ip aralığındaki bir ip' yi kullanıyorsunuz sanırım.

Modemin DHCP' si ***.***.***.100 ile ***.***.***.199 arasını otomatik ip talebi olan istemcilere verecektir.

Siz bu adres aralığı dışındaki herhangi bir ip yi (modem ve başka statikip verilmiş cihazın dışındaki) kullanabilirsiniz.

Örnek: ***.***.***.50 gibi

Kolay gelsin.
  • cemcakmak kullanıcısına yanıt
    TEŞEKKÜRLER HOCAM CEVAP İÇİN.

onu da denedim ama çözüm olmadı maalesef. 3-13-33 gibi ip leri almayı denedim ve yine gitti, arada bir tutuyor bir gün veya birkaç saat idare ediyor gibi ama sabah gelince aynı sorun devam ediyor ggenelde. şu an dünden beri 233 kullanıyorum o da o modem dinamik ip aralık dışında ama bazen onlarda da sorun yaşıyorum.
    sanırım access point ler tüm aralığı kullanıyor .1-.254 aralığınını

ya da modem yoğunluk olan saatlerde sapıtıyor sadece
  • bence modem/router o iş için uygun değil, üst seviye bir kullanabilirsin.
  • emre1393 kullanıcısına yanıt
    iş yeri olduğu için kurulu sistemi değiştirme şansım da yok hocam maalesef.

şu an access pointlerin binanın neresine kurulduğu bile belli değil. cihazlara ulaşıp onların dağıttığı ip yi ayarlamak istedim onu da yapamadım. sanırım tek çözüm cihazlara ulaşıp her birine belirli aralıklar tanımlamak dhpc ayarlarından.
  • Merhaba;

Ben konuyu yanlış anlamışım....

Bir networkde sadece bir DHCP olmalı kullandığınız AP lerdekileri kapatmalısınız ama siz AP bulamadığınızı söylüyorsunuz; IPScan tarzı bir program ile network unuzu tarayıp aktif tüm cihazlarınızı bulabilirsiniz daha sonra AP lerin ayarlarından DHCP yi kapatabilirsiniz.

Tabi bu kopmalar ip çakışmasından kaynaklanıyor ise...

Kolay gelsin.
  • tüm bilgisayarların tek bir routerdan ip almasını sağlarsan sorunun çözülecektir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ağ ve ip dağıtımı
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • KafızaHartı kullanıcısına yanıt
    tüm bilgisayarlar tek routera bağlanamıyor zaten hocam, kablosuz yayın yapan access pointler var. hepsi modemden ip alıyor o da sanırım ip karışıklığından ziyade modemi zorladığı için ısınıp sorun çıkarıyor. 50-60 kişi aynı anda bağlanıyor genelde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

tüm bilgisayarlar tek routera bağlanamıyor zaten hocam, kablosuz yayın yapan access pointler var. hepsi modemden ip alıyor o da sanırım ip karışıklığından ziyade modemi zorladığı için ısınıp sorun çıkarıyor. 50-60 kişi aynı anda bağlanıyor genelde.
    Selamlar,

50-60 kişi aynı anda bağlanıyor ise modem ile olmaz firewall ( pfsense ücretsiz kullanabilirsiniz ) veya ücretli utm cihazda kullanabilirsiniz ancak ortamda 50-60 kullanıcı var ise dsl modem işinizi görmez net olarak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cumhuraltan

Selamlar,

50-60 kişi aynı anda bağlanıyor ise modem ile olmaz firewall ( pfsense ücretsiz kullanabilirsiniz ) veya ücretli utm cihazda kullanabilirsiniz ancak ortamda 50-60 kullanıcı var ise dsl modem işinizi görmez net olarak.

Alıntıları Göster
    MODEME ACCESS POINT BAĞLAMIŞLAR 6 TANE, ONLAR KABLOSUZ YAYIN YAPIYOR, MODEMIN WIFI KAPALI HOCAM.

access poınt cihazlar da kaliteli şeylere benziyor, baktım tanesi 500 lira civarında görünüyor ama.

benim fikrim ip dağıtma işini modemden alıp ap cihazlara vermekti, o şekilde modemin üstündeki yükü azaltmış olurum diye düşündüm ama çözüm olmaz mı acaba ?

bu şekilde sistem hatalı mı kurulmuş diyorsunuz ? standart ttnet tplink modemi ve access pointler ile..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 22 Mayıs 2019; 0:1:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

MODEME ACCESS POINT BAĞLAMIŞLAR 6 TANE, ONLAR KABLOSUZ YAYIN YAPIYOR, MODEMIN WIFI KAPALI HOCAM.

access poınt cihazlar da kaliteli şeylere benziyor, baktım tanesi 500 lira civarında görünüyor ama.

benim fikrim ip dağıtma işini modemden alıp ap cihazlara vermekti, o şekilde modemin üstündeki yükü azaltmış olurum diye düşündüm ama çözüm olmaz mı acaba ?

bu şekilde sistem hatalı mı kurulmuş diyorsunuz ? standart ttnet tplink modemi ve access pointler ile..

Alıntıları Göster
    Selamlar,

Modemin yetersiz kalma sebebinin wireless networkuyle alakası yok, ip dağıtma işlemini modemden alıp AP'lere veremezsiniz ortamda 1 adet dhcp server olabilir. 500 tl civarı olması kaliteli olduğunu göstermez cihazın ki 500 tl gibi fiyat kurumsal ortamda kullanılacak ap fiyatlarına göre oldukça düşük bir fiyat.

Hatalı kurulmuş veya doğru kurulmuş diye ortamı görmeden bir yorum yapamam ancak ortada yaşanan problemler mevcut ki 50-60 kullanıcının olduğu bir networkte bütün internet çıkışlarını standart bir dsl modemden yapmak ve sorun yaşanmamasını ummak en kibar tabiriyle hayalcilik olacaktır.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.