Şimdi Ara

Modeme gelen internet kablosunun duvardaki bağlantısı doğru mu (resimli) ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
13.997
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Turk.net kullanıyorum. ADSL den VDSL e geçiş yaptıktan sonra modemin DSL ve internet ışıkları söndü. Modemi başka bir evde denediğimde çalıştığını gördüm. Teknik servis binaya kadar internetin sorunsuz ulaştığını söyledi. Duvardaki çıkışın fotosunu çektim. Fotoda görüldüğü gibi mavi ve beyaz kablolar bağlı görülüyor. Duvara taktığımız o 3 dişli aparatın diğer dişine herhangi bir kablo bağlı değil. Bir sorun var mı arkadaşlar? Anlayanların yorum yapmasını rica ediyorum.
    Teşekkürler.
     Modeme gelen internet kablosunun duvardaki bağlantısı doğru mu (resimli) ? Modeme gelen internet kablosunun duvardaki bağlantısı doğru mu (resimli) ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• daha önceden o hatta sorunsuz kullandıysanız orda sorun yoktur. bir kaç sorum var
    1- modeminiz vdsl modem mi?
    2- vdsl e geçtiğinizde modem arayüzünde internet için girdiğiniz kullanıcı adı ve şifreniz değişti mi? değiştiyse arayüzden bunu girdiniz mi?

kablo iki tane olur, normal telefon hattı, renkleri farketmez. modeme rj11 ile bağlanacak eski adsl deki gibi onda sorun yoktur, o 3 uçlu telefon fişinden 2sine bağlı olcak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whisper81 -- 21 Eylül 2016; 20:45:23 >
  • Modem VDSL destekliyor. ZTE - ZXHN H168N. Kullanıcı adı ve şifre değişmedi. Herhangi bir şey yapılmasına gerek olmadığı söylendi. Turknet teknik destek elemanı VDSL e göre modem arayüzünden ayarlama yapmak gerektiğini söyledi. Ancak ZTE teknik desteği aradığımda herhangi bir ayarlama yapılmasına gerek olmadığı söylendi.

• ayarlarınız burdakine benzer mi bi kontrol edinhttp://www.teknolojibirimi.com/zte-zxhn-h168n-vdsl-modem-kurulumu/

kullanıcı adı ve şifrenizi biliyorsanız tekrar ayarlayın.

(kullanıcı adınız resimdeki gibi xxx@ttnet değildir dikkat edin turknet sizinki)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whisper81 -- 21 Eylül 2016; 21:06:45 >
  • Aslında modeme bağlantı hiç gelmiyor. DSL ve internet ışıkları yansa modem arayüzünden ayarları değiştireceğim ama ışıklar yanmıyor. Kablo, modem veya iç tesisatta sorun olabileceği söylendi. Kablo ve modemin başka bir yerde çalıştığını test ettim. Sanırım iç tesisatta sıkıntı var. Elektrikçi çözebilir umarım.

• iyi akşamlar port değiştime olayı oldum hocam yani ttnet den birileri gelip panoya müdahale ettiler acaba

• modeme taktığın kabloyu çıkar bir telefona tak çevir sesi geliyorsa hattın sağlamdır arıza ararsın.
    değilse prizden gelen kablonun modeme giren rj11 soket sorunludur onu değiştir .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • elinizde fazladan bir rj11 kablo var ise, şunu deneyebilirsiniz, modeme giren tarafı aynı kalsın, diğer ucunu kesin ve modeme giren taraftaki 2 rengin aynısını diğer ucundan seçin ve uçlarını ayırın, duvardan gelen o iki teli prizden ayırın ve bunlara bağlayın. birbirlerine değmesin hangisini hangisine bağladığınız farketmez (kısa devre yapmamaya dikkat edin )

Modeme gelen internet kablosunun duvardaki bağlantısı doğru mu (resimli) ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whisper81 -- 21 Eylül 2016; 22:11:41 >

• @ShuHan, teknik ekipler eve gelmedi ama binanın veya sokağın hat dağıtım noktalarında öyle bir işlem yaptılar mı bilmiyorum. Bildiğim kadarıyla VDSL e geçişte fiziksel bir işlem yapılıyor. Ama bu işlem sonrasında binaya kadar bağlantı geldiği, modeme ulaşmadığı söylendi.

@bdivrik, modemi kablosu ile birlikte başka bir evde test ettim, onlarda sorun yok.

@Whisper81, fazla kablo var mı bakayım, çizim için teşekkürler.

Cevaplar için tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.

VDSL bağlantı ile ilgili bir problem midir diye düşündüğümden tekrar ADSL bağlantıya dönüştürttüm. Problem aynı şekilde devam ediyor.
    Duvarın içindeki kablolarda veya binanın dağıtım kutusunda problem olabilir mi acaba?
    En iyisi eve döndüğümde bir elektrikçi çağırayım.
  • Konu hort. Elektrikçi çağırdığınızda çözdü mü konuyu. Ben de Turknet aldım 35 mb vdsl olarak. Ancak kurulum için 1 hafta sonra gelecekler. Ben de beklemek yerine kendim kurayım dedim ancak modemi takıp ayarları yapmama ramen dsl ışığı yanmıyor.
  • sinan435 kullanıcısına yanıt
    3 dişli telefon prizinde aslında iki kablo bulunur. Alttaki dişe kablo bağlanmaz. Fakat + , - olayını bilmiyorum. Belki fark ediyordur belkide etmiyordur. Benim ilk bağlamamda çalışmıştı.
    Fakat internetin açıldığına emin olun. İlk bağlantıda genelde bir türlü açılmıyor internet. Ne varsa zoe olan bağlamıyorlar bir türlü.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.