Şimdi Ara

modemimin şifresi kırıldı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
433
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar az önce başıma ilginç bir olay geldi.
    İnternette geziniyordum bir anda bağlantı koptu kablosuz ağlara baktıgımda benimkinde sınırlı yazıyordu, ama asıl ilginc olan BEDAVA İNTERNET adlı şifresiz vardı.

Bende dururmuyum tabii,dedim aa hayrına açmış sazanın biri :D bağlanayım sonra baktım benim internet gelmiyor. modeme reset attım bide ne göreyim, reset atınca BEDAVA İNTERNET adlı baglantıda koptu. meğerse o internet benimmiş :S

Modemin şifresini nasıl kırdılar ona hayret ediyorum 9 karakterdi içinde @_felanda vardı.

• envc1 E kullanıcısına yanıt
    Wps aciksa hiyeroglifle yazilmis sifre bile koysan o modem cok rahat ele gecirilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Angelica

Wps aciksa hiyeroglifle yazilmis sifre bile koysan o modem cok rahat ele gecirilir.

Ne yapmak gerek?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • byJuck kullanıcısına yanıt
    Wps i kapat. Karisik sifre koy tamamdir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Angelica kullanıcısına yanıt
    Az önce şöyle bir şey okudum

Modemin WPS özelliği kapalıda olsa bile saldırı başarılı olabiliyor. Teorik olarak WPS PIN numarasını tespit etmek maksimum 10 saat sürüyor, pratikte bazı özel durumlarda hedef kablosuz ağa bağlantılar zaman aşımına uğrayabilir ve bu zaman uzayabilir. Kısacası modem üreticilerini bir kenara bırakırsak bizim yapmamız gerekenler…

WPS özelliğini kapatmak
    Mac Filtrelemesi kullanmak
    Uzun ve rakam, karakter karışımı şifreler kullanmak
    SSID (kablosuz ağ ismi yayınını) yayınını kapatmak
    Bu işlemleri yaparsanız biraz daha rahat edebilirsiniz. Yine de unutmamak gerekiyor. WPS özelliği kapalı olsa da, uzuncana karmaşık şifreler kullansanız dahi şifrenizi kırmak onlar için çok da zor değil… Unutmamak gerek, yüzde yüz güvenli bir sistem yoktur. Sadece onları biraz fazla oyalayarak vazgeçmelerini sağlayabilirsiniz. Hele ki yukarıdaki işlemleri yaparsanız en azından Lamer saldırılarından korunmuş olabilirsiniz.

www.teakolik.com/artik-wps-destekli-kablosuz-modemleri-kirmak-cok-basit/

• byJuck kullanıcısına yanıt
    Dogrudur hocam ama wps kapali oldugu halde sizin modeme saldiran adam ciddi anlamda modeme takmis demektir :)

Mac filtreleme iyidir. Mac filtreleme olsun, sifreyi kaldirsan bile baglanamazlar. Tabi dedigim gibi ugrasan baglanir bir sekilde :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Angelica

Dogrudur hocam ama wps kapali oldugu halde sizin modeme saldiran adam ciddi anlamda modeme takmis demektir :)

Mac filtreleme iyidir. Mac filtreleme olsun, sifreyi kaldirsan bile baglanamazlar. Tabi dedigim gibi ugrasan baglanir bir sekilde :)

Aynen evet taktıysa bağlanır... Modem gelsin de özelliklerini bilmiyorum bakıcaz artık

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kilit şifresini unuttum :/
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Modemin şifresini kırılmasını istemiyorsanız.
    1.Modem yazılım güncelemesi yapın.
    2.Wps özelliği olmayan bir modem alın.
    3.Wps attack yapılmasına karşı korumalı modem alın.

Programların ismini yazmaya gerek yok ama gerçekten işe yarıyor.
    10 modemin 6 tanesini rahatlıkla uçurulabilir test ettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1881-1938 -- 8 Mart 2015; 21:35:31 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.