Şimdi Ara

modemin internet ışığı sürekli yanıp sönüyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
51
Cevap
1
Favori
262.920
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konuyu hortlatıyorum dostlar bnm de 2 gündür yeni abone olduğum ttnet modemim internet ışığı deli gibi yanıp sönüyor google ya bile zor açıyor youtube da videolar en düşük formatta sürekli donarak izliyorum baya net yavaş. Müşteri hz. Arayıp durumu anlattım sinyal gücümün normal olduğu ve bir sorun olmadığını söylüyor.. Fakat modemi açıp kapattığım da internet ışığının yanıp sönmesi normale dönüyor ama 10dk sonra deli gibi gene yanıp sönmeye başlıyor hayliyle aşırı sebepsiz veri akışından net kopma aşamasınageliyor yada tabiri caizse çöp net öldürmüyor ama süründürüyor net hızım 8mp...Bi çözümü varmıdır.
  • Peki benim İnternet ışığı ile WLAN ışığı aynı anda yanıp sönüyor ve wifi ile bağlanan cihazların arada interneti 5-10 saniyelik kesiliyor bu normal mi? (az önce 7 yıllık konuyu mu hortlattım ben )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Acnite -- 25 Ocak 2018; 13:23:5 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Acnite

Peki benim İnternet ışığı ile WLAN ışığı aynı anda yanıp sönüyor ve wifi ile bağlanan cihazların arada interneti 5-10 saniyelik kesiliyor bu normal mi? (az önce 7 yıllık konuyu mu hortlattım ben )
    Bende de aynı sorun var. ttnete yeni geçtim ama yeni modem almadım eski vdsl modemi kullanıyorum öncesinde de Superonline vdsl deydim onda bir sıkıntı yoktu ama buna geçince wifi de sürekli belli belirsiz anlarda kopup tekrar bağlanma sıkıntısı var müşteri hizmetine bildirdim kontrol ettiler modem kaynaklı dediler elimde yedek modem de yok deneyemedim yeni modem alsam en az 300 TL farklı modemle deneyebilsem sorun olacak mı olmayacak mı diye kafam netleşecek ama yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: sscarface

Bende de aynı sorun var. ttnete yeni geçtim ama yeni modem almadım eski vdsl modemi kullanıyorum öncesinde de Superonline vdsl deydim onda bir sıkıntı yoktu ama buna geçince wifi de sürekli belli belirsiz anlarda kopup tekrar bağlanma sıkıntısı var müşteri hizmetine bildirdim kontrol ettiler modem kaynaklı dediler elimde yedek modem de yok deneyemedim yeni modem alsam en az 300 TL farklı modemle deneyebilsem sorun olacak mı olmayacak mı diye kafam netleşecek ama yok.

Alıntıları Göster
    Hocam kopmalar bendede oluyor 10-15 dakikada bir 20-30 saniye sürüyor kabul edilebilir gibi gozuksede online oyun oynanmıyor bana ayni cevabı verdi musteri hizmetleri sen sorunu çözebildin mi?

Modemim ttnetin yeni verdiği antensiz vdsl modem

modemin internet ışığı sürekli yanıp sönüyor

• Kopmaların sebebi SNR marjınızın düşük oluşundan kaynaklıdır. DSL hat değerlerinizi benimle paylaşırsanız kontrol edebilirim.
  •  modemin internet ışığı sürekli yanıp sönüyor
    Çok sevinirim yardımcı olursanız
  • Hat değerleriniz çok çok iyi görünüyor, bu şartlar altında kopma yaşamanızın imkanı yok gibi, sorun modem kaynaklı olabilir. Farklı bir modemle deneme şansınız var mı ?
  • Adsl modem var ama bu seferde hat vdsl oldugundan ya hiç olmaz ya da hız düşer.Anlasilan idare edecem ilgilendiğiniz için çok sağolun hocam
  • Benim değeeleride yorumlarmısınız lütfen huawei 255s modem var hangi seçenekte görebilirim
  • DSL hat durumu olarak geçer genelde bulamazsan internetten yaz bulursun hat değerlerine nasıl bakıldığına. Bu arada buradan paylaşırsanız kontrol edebilirim değerlerinizi.
  • Modem.guncellemede aliyor olabilir
  • aynı sorunu yaşıyorum ping sürekli uçuyor internet ve wlan ışıkları yanıp sönüyor bu konu hakkında yardımcı olabilecek varmı
  • Eleanor16 kullanıcısına yanıt
    kardeşim aynı sorun bendede var eğer çözdüysen yaz kardeşim sorunu hale bende bulamadım ÇILDIRIYORUM.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sensei1111 -- 4 Nisan 2019; 20:41:10 >
  • Bende aynı sıkıntıyı çekıyorum anlıyorsanız bi yardımcı olurmusun
  • oguz298 kullanıcısına yanıt
    Aynı sornunu bende yaşıyorum bende bi tane türkcell modem var onu mu denessem yoksa i problemi çözme olayı varsa yardımcı olursanız sevinirim
  • Sensei1111 S kullanıcısına yanıt
    Turkcell modem dediğiniz 4.5g modem değil değil mi ?
  • Çözümü biliyormusunuz şu anki modemim türk telekom 9970 kullanıyorum böyle oluyor ışık fişek gibi yanıp sönüyor ve benim pingim 2000 falan
  • Sensei1111 S kullanıcısına yanıt
    Hattın SNR marjını kontrol etmeden bir şey diyebilmem mümkün değil. Modemin arayüzünden bana SNR hat değerlerini atarsanız kontrol edebilirim.
  • konuyu hortlatalım :)
    Adsl modemin internet ışığının siz internet kullanmasanızda yanıp sönmesi normal bir durumdur.
    Bu sebepten endişelenmenizi gerektiren bir durum yok.

Siz internete girmeseniz bile, modeminiz açık olduğu sürece servis sağlayıcınız ile sürekli iletişim halinde olur.
    Bu ufak da olsa bir trafik oluşturur.

Bu trafiklerden en basiti servis sağlayıcı sürekli IP adresiniz kullanımda mı kontrol eder.

Adsl modem internete bağlandığında Internet servis sağlayıcı şirketiniz (Turk Telekom, Superonline, Doruknet, Turknet gibi) Adsl modeminize bir Ip adresi atar. Bu IP adresi bir havuzdan gelmektedir. Size atanan Ip adresi kullanımda olarak işaretlenir ve başka kullanıcıya bu IP adresi verilmez. Taki siz modemi kapatana kadar. İşte bu gibi durumları kontrol etmek için servis sağlayınızı ile modeminiz arasında bir trafik yani veri alışverişi olur. Bu veri alışverişi modem üzerindeki internet ışığının yanıp sönmesine sebep olur.

Bir diğer durum, servis sağlayınız yine adsl bağlantınızın sağlıklı olup olmadığınını kontrol ettiğinde ortaya çıkar.Servis sağlayıcı belirli aralıklar ile bağlantınız sağlıklımı kontrol eder. Bu durumda yine bir veri alışverişi olur ve adsl modem internet ışığı sürekli yanıp söner.

Adsl modemin internet ışığının siz interneti kullanmıyor olsanız da yanıp sönmesinin diğer sebebi siber saldırganlar tarafından port tarama denen işlemin yapılıyor olması olabilir. Merak etmeyin endişelenecek bir durum yok.

Siber saldırganlar çeşitli programlar kullanarak internette açık portları tararlar. Bu programlar belirli IP aralıklarını otomatik tarar amaç saldırıya uygun bir sunucu ya da istemci bilgisayar bulmaktır. Bu işlem o kadar çok yapılır ki sizin modeminizde bu durumdan etkilenir.

Fakat dediğim gibi bu neredeyse olağan bir durumdur ve her internete bağlı cihazın başına gelir (telefon, tablet vs gibi) Port taraması sırasında da yine veri alışverişi olur ve internet ışığı yanıp söner.

Özet: Siz interneti kullanmasanızda modem internet ışığının yanıp sönmesi normal bir durumdur. Paniğe gerek yok.(Alıntıdır)

• quote:

Orijinalden alıntı: güneyinbatısı

Hocam kopmalar bendede oluyor 10-15 dakikada bir 20-30 saniye sürüyor kabul edilebilir gibi gozuksede online oyun oynanmıyor bana ayni cevabı verdi musteri hizmetleri sen sorunu çözebildin mi?

Modemim ttnetin yeni verdiği antensiz vdsl modem

Alıntıları Göster
    Merhabalar, baya geç oldu cevap yazmam ama bendeki modemin V2 olanını buldum bir arkadaştan onu bağladım sorunum çözüldü. huawei hg658 V2 şu an kullandığım modem bu.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.